Güney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırTürk mutfağının en farklı lezzetlerinden biridir çiğ köfte. Etli ya da etsiz yapılabilen bu bulgur bazlı köftenin türküler eşliğinde yoğurulmasından kıvamını anlamak için tavana atılmasına kadar her şeyi de bir ritüel havasındadır. Sizin için farklı çiğ köfte tarifleri derledik. Bu lezzeti siz de evde denemek isterseniz işte tariflerimiz...
#Çiğ KöfteÇiğ köfte Güneydoğu Anadolu illerimizden Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış benzersiz lezzetlerimizden. Özellikle son dönemde yaygınlaşan etsiz çiğ köfte mekanları, bu lezzeti daha çok kişiye sevdirdi. Ancak yine de birçok kişi çiğ köfteyi evde yapıp gönül rahatlığıyla yemek istiyor. Eğer siz de bu gruptaysanız, etli ve etsiz çiğ köftenin yapılışıyla ilgili püf noktalarıyla zenginleştirdiğimiz tariflerimize bir göz atmalısınız. İşte çok beğeneceğinizden emin olduğumuz çiğ köfte tarifleri…
#Çiğ KöfteÇiğ köfte mutfağımızın en sevilen lezzetlerinin başında geliyor. Güneydoğu Anadolu mutfağındaki yeri tartışılmaz olan çiğ köfteyi dışarıda yiyebileceğiniz gibi evde de yapabilirsiniz. Bunun için farklı farklı tarifler bulabilirsiniz ama biz sizin için bir güzellik yaptık, bu tariflerin hepsini bir araya topladık. Hangisini denerseniz deneyin pişman olmayacağınızı garanti edebiliriz.
#Çiğ KöfteYumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger EkmeğiMasterChef çiğ köfte tarifi ile sofralarımıza geliyor. Ekran başındaki izleyiciler MasterChef'te yapılan tarifleri araştırmaya ve evde denemeye devam ediyor. Son olarak çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, etli, etsiz çiğ köfte tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef ÇiğköfteProtein açısından zengin olan yiyeceklerin başında balıklar ilk sıralarda yer almaktadır. Hem sağlıklı olması hem de dört mevsim yenmesinin mümkün olmasından dolayı balıklar mutfaklarda her daim yer alan önemli bir besin olarak ifade edilmektedir. İnsan vücudu için önemli besinlere sahip olan balıkların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Morina balığı da bu çeşitlerden biri olmaktadır. Peki, morina balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Morina balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Uzakdoğu mutfağının sevilen lezzeti suşi (sushi ) evinde farklı ve değişik tat arayanlar tarafından tarifi merak edilen yemeklerin başında geliyor. Maki, Nigiri, Sake, Ebi ve Unagi gibi çeşitleri bulunan suşi pirinç yosun yaprağı ve avakado gibi malzemelerle hazırlanıyor. Peki, suşi nasıl yapılır? Suşi yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, suşi tarifi, yapımı ve malzeme listesi.
#Suşi Nasıl YapılırBeslenmenize "Yaz geldi, diyet bitti!" şeklinde yaklaşmak da büyük hata. Çünkü tatil rehavetiyle dikkat etmeden yeyip içtikleriniz, tatil sonrası size fark etmeden alınmış kilolar olarak geri dönebilir! Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı 'Kaptan Diyeti' ile yazı formda geçirebilirsiniz!
#DiyetYemeksepeti verilerine göre kampüslere sipariş gönderen restoranlar üniversitelerin açılmasıyla cirolarını ve sipariş sayılarını 3’e katlıyor. Restoranlar bu talebi karşılamak için yeni döneme hazırlanırken, Yemeksepeti de bu yıl ilk kez üniversiteli olan öğrencileri unutmadı ve online yemek siparişi dünyasına adaptasyonlarını hızlandıracak bir mini rehber hazırladı. 99 bin farklı lezzet seçeneği ve milyonlarca TL’lik indirim ile kampüslere sipariş götüren 6 bine yakın Yemeksepeti restoranının verileri incelendi. Öğrencilerce en çok yenenler, favori lezzetlerin ortalama fiyatları ve ev özlemini giderip açlığı bastıracak ipuçları bu rehberde bir araya geldi.
#YEMEKYedi yıl önce, Anadolu’nun yemek envanterini çıkarmak üzere kolları sıvadı; 2655 tarifi kayıt altına alan Faruk Bayrak, Montaigne’in sözünü hatırlatıyor: İnsanın iştahı yemek yerken gelir... Yayınevi sahibi, eski milletvekili Bayrak, bu kitaplarla iştahınızın artmasını diliyor
#Faruk BayrakSaba Tümer yemek yapmayı sevmiyor ama her türlü yemeği yemeye bayılıyor. Kiloda işin ucunu kaçırmamak için her sabah kendisini rejim ve yürüyüş yapmaya ikna ediyor ancak daha akşam olmadan bu kararından vazgeçiyor çünkü kısır ve mantı türü yiyecekleri görünce dayanamıyor!
Ramazanda iftar ve sahur sofralarına her gün yeni çeşitler koymak maharet ister. Bu yıl ramazana özel çok yemek kitabı yayınlandı. Kitapların kimileri Osmanlı mutfağını günümüze taşıyor, unutulmuş tarifler veriyor. Bazıları daha pratik olma çabasında, her gün iftar ve sahur için uygulanabilecek mönüler öneriyor.