Cilt bakımından saç stillerine kadar güzellik dünyasının sonsuz bir keşif yolculuğu olduğu su götürmez bir gerçektir. Ancak bazen bu yolculukta güzellik ritüelinin vazgeçilmez bir parçası olan tırnaklara yeterince dikkat etmeyi unutabiliriz. İşte tam da bu noktada protez tırnaklardan yararlanılabilir. Bu yazıda, protez tırnaklara ve ışıltılı ellerin sırlarına doğru bir yolculuğa çıkacağız.
#Estetik Koçu Emsal DOĞANİstanbul Sultangazi’de okul kitaplarını almaya giden 15 yaşındaki Merve’nin okul önünde, yaşıtı bir grup öğrenci tarafından kaldırım taşı ile saldırıya uğradığını, onu kurtarmaya çalışan arkadaşlarından birinin kulağının kesildiğini dehşet içinde okudum. Geçtiğimiz yıl yine İstanbul ama bu kez Sarıyer’de lisede okuyan 17 yaşındaki bir genç, bir üst sınıftaki öğrenci grubu tarafından dövülerek hastanelik edilmişti. Antalya’da 17 yaşındaki genç kıza, ormanda aynı yaştaki 4 arkadaşı tarafından işkence edilmesi de gündemi uzun süre meşgul etmişti. Yani demem şu ki akran zorbalığı azalmak yerine artarak devam ediyor. Veriler de aynısını söylüyor. UNICEF’in 2018 raporuna göre dünyada 13-15 yaşlarındaki öğrencilerin en az yarısı, OECD’ye göre de Türkiye’de 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin %19’u ayda en az birkaç kez akranları tarafından fiziksel ya da psikolojik akran zorbalığına maruz kalıyor. Soru şu: Bu zorbalığı nasıl bitireceğiz?
#Akran ZorbalığıGünümüzde bazı dini terimler telaffuz edilmeleri zor olduğundan insanlar tarafından pek fazla kullanılmamaktadır. Söyleyişleri zor olan bu kelimeler yerine onların anlamları ya da varsa diğer ifade ediliş şekillerinin kullanımı tercih edilmektedir. İslam dinine ait kavramlardan biri olan kıraat kelimesi de insanlar arasında fazla kullanılmayan söyleyişi zor olan kelimelerden olmaktadır. Kıraat kelimesi yerine insanlar genellikle 'okumak' sözcüğünü kullanmaktadırlar. Günümüzde kıraat kelimesi genellikle Kur'an okuma manasında kullanılmaktadır. Yapılan kıraat sesli, sessiz nağmeli ya da nağmesiz okuma şekillerinde olabilmektedir. Peki, kıraat ne anlama gelir? Kıraat çeşitleri neler olmaktadır? Namazda kıraat nasıl olmalı ve kıraat hataları namazı bozar mı? İşte, kıraat kavramı hakkında merak edilen hususlar.
#Kıraat Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir?İslam'da her Müslüman'a farz olan ibadetlerden birisi de namazdır. Namaz, kadın erkek her Müslüman için eda edilmesi zorunlu bir ibadettir. Hem Kuran'ı Kerim'de hem de peygamberin çok sayıdaki sahih hadislerinde namaz üzerinde durulmaktadır. Namaz, kulun Allah'a en yakın olduğu andır. Namaz, Müslüman'ın Rabbine yakarışı ve teslimiyetinin yansımasıdır. Namaz denildiğinde akla gelen günde 5 vakit farz olan namaz olmakla birlikte hüküm açısından farklı namazlar bulunmaktadır. İşte, namaz çeşitleri, namaz çeşitlerinin anlamları, namazların isimleri, rekatları, kılınışları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizin için derledik.
#Namaz Çeşitleri Nelerdir Ve Anlamları Nedir?Hemen hepimizin vazgeçilmez besinlerinden olan süt, şimdilerde yerini bitkisel alternatiflerine bırakıyor. Pek çok kişi çeşitli gerekçelerle inek sütünü bırakıp badem, yulaf gibi bitkilerden elde edilen ürünlere yöneliyor. Hızla popülerleşen bitkisel sütler ise pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Hem inek sütünün zararlı olup olmadığını hem de bitkisel sütlerin tüm merak edilenleri konunun uzmanına danıştım
#Bitkisel SütHemen hepimizin vazgeçilmez besinlerinden olan süt, şimdilerde yerini bitkisel alternatiflerine bırakıyor. Pek çok kişi çeşitli gerekçelerle inek sütünü bırakıp badem, yulaf gibi bitkilerden elde edilen ürünlere yöneliyor. Hızla popülerleşen bitkisel sütler ise pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Hem inek sütünün zararlı olup olmadığını hem de bitkisel sütlerin tüm merak edilenlerini Prof. Dr. Alev Keser ile konuştuk.
#Bitkisel SütAsbest nedir ve nerelerde kullanılır sorularıyla gündemde yer alıyor. Asbest, pek çok türü bulunan önemli bir araçtır. İnsan sağlığına bazı zararları olabilen ve aşırı maruz kalınması halinde kansere neden olabilen asbest, çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Peki, asbest nedir ve çeşitleri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#AsbestAsbest nedir sorusu gündemde yer alan haberlerin ardından öne çıkan konulardan oldu. Asbest, gemi, inşaat otomotiv gibi pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek maddelerden birisidir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisidir. Peki, asbest tehlikeli mi, nasıl kullanılır? İşte, asbest kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AsbestRusya oturma izni almak için iş kurmanız, eğitim almanız, gayrimenkul sahibi olmanız ya da Rus biri ile evlenmeniz gerekir. Bu koşulları taşıyorsanız ikamet edeceğiniz bölgedeki göçmenlik ofislerine oturma izni başvurusu yapmanız gerekir. Gereken evrakları edinerek başvuru gerçekleştirmeniz ve sonucu beklemeniz gerekir. Rusya oturma izninin nasıl alındığını ve şartlarını sizin için derledik.
Asbest nedir ve nerelerde kullanılır sorularıyla gündemde yer alıyor. Asbest, pek çok türü bulunan önemli bir araçtır. İnsan sağlığına bazı zararları olabilen ve aşırı maruz kalınması halinde kansere neden olabilen asbest, çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Peki, asbest nedir ve çeşitleri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Asbestİngiltere vizesi 3 hafta ile 12 hafta arasında çıkar. Eğer geçerli sebebiniz varsa en hızlı 1 gün içinde vizenin çıkması da mümkündür. Seyahatinize uygun olan vizeye başvurmanız ve sonrasında vize sonucunu beklemeniz gerekir. İngiltere vizesinin ne kadar sürede çıktığı ile beraber en erken kaç günde alınabileceğini sizler için derledik.
Klasik ölçülere sahip olan kartvizitlerin boyutları 55 mm x 85 mm olarak belirlenmiştir. Kartvizit basımı işlemi yapılacağı zaman standart olarak en çok kullanılan ölçüdür. Genel olarak yatay şekilde ele alınır ancak isteğe bağlı dikey olarak da kullanılabilir. Peki standart kartvizit ölçüleri nelerdir? Kartvizit boyutları ve gramajları üzerine detayları derledik.
#KartvizitSınırları belli olan alan içerisindeki bireylerin, özgür iradeleriyle seçmiş olduğu temsilci veya temsilci grupları üzerinden, siyasi fikirlerini belirtme durumu temsili demokrasi olarak bilinir. Hem siyasi fikirlerini hem de görüşlerini bireyler iletme haklarına sahiptir. Peki, temsili demokrasi nedir? Nasıl uygulanır ve çeşitleri nelerdir? Temsili demokrasi ile yönetilen ülkeler hakkında ayrıntıları derledik.
#Temsili Demokrasi NedirAsbest, pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek maddelerden birisidir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisidir. Peki, asbest nedir ve nasıl kullanılır? İşte, asbest kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AsbestUluslararası bir pazarı elde etmek ya da bir malı elden çıkarmak amacıyla fiyatını büyük ölçüde düşürerek satma anlamına gelen damping ekonomide büyük önem taşıyor. Peki, Damping nedir, çeşitleri nelerdir? İşte, ekonomide damping uygulaması hakkında bilgiler...
#DampingŞantiyelerde ve hafriyat alanlarında, iş yükünü hafiflet amacıyla birçok makine kullanılmaktadır. Bunlardan biri olan ekskavatör, kazmaç adıyla da bilinir. Bu makineleri sadece G ehliyeti olan kişiler kullanabilir. Kullanım alanlarına ve teknik özelliklerine göre birçok ekskavatör çeşidi bulunmaktadır. Ekskavatör ne işe yarar, nasıl kullanılır ve çeşitleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#EkskavatörBiyoloji bilimi, canlıların yapısını inceleyen, birbirleri ve çevreleri ile olan ilişkileri inceleyen bilimdir. Canlı yapısını oluşturan hücreleri ve bu hücrelerin işleyişlerini de yine biyoloji bilimi incelemektedir. Hücre içerisine madde giriş çıkışları aktif ve pasif taşıma ile sağlanmaktadır. Peki, Aktif Taşıma nedir? Özellikleri nelerdir? Nerede gerçekleşir? Aktif taşıma çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
#Aktif TaşımaGazavâtnâme veya diğer kullanımıyla gazânâme, Türk edebiyatında ordunun akınlarını, savaşlarını, kahramanlıklarını ve zaferlerini, düz yazı ya da şiir biçiminde anlatan edebî tür. İlk gazavâtnâme örnekleri 15. yüzyılda yazılmaya başlanmıştır. Kâşîfi'nin Gazaname-i Rum'u bu türün örnekleri arasındadır. İşte, gazavatname hakkında detaylı bilgiler
#GazavatnameBebeklerde alerji çeşitleri görülebilmektedir. Bebeklerde hangi alerjilerin görülebileceği konusunda bilinçlenmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Bu nedenler sizde bebeklerde alerji çeşitlerini öğrenebilir, bebeğinizde bu belirtiler meydana geldiğinde, nasıl davranılması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde alerji çeşitleri nelerdir? Bebeklerde hangi alerji türleri görülür tüm detaylarıyla derledik.
#Bebeklerde AlerjiHepimizin bildiği gibi sigorta çok iyi bilinen bir kavramdır. Ancak reasürans pek çok kişi tarafından bilinmez. Reasürans, sigorta sektörünün daha az bilinen bir bileşenidir ve daha az ilgi görmektedir. Peki, Reasürans nedir tüm detayları ile derledik.
Günümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Sağlıklı bir şekilde beslenmek için doğru gıdaların seçilmesi çok önem taşır. Sağlıklı gıdalar arasında yer alan pekmezin de birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Pekmez kilo aldırır mı? Gece yatmadan tahin pekmez ve sütlü pekmez içmek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamTüketilen her besinin birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Yiyeceklerin kalori miktarı yüksek ise kilo aldırması kaçınılmaz. Krep de sevilerek tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamEkonomi ve iktisat ve ekonomi alanlarının çeşitli terim ve kavramları bulunur. Bu kavramlar bazen konunun türlerini içerirken bazen de direkt bir şekilde olarak başlı başına bir konudur. Dışsallık kavramı da ekonominin kavramları arasında yer alır. Dışsallık nedir? Çeşitleri nelerdir sizler için derledik.
#DışsallıkDünya çapında birçok farklı özelliğe sahip canlı türleri bulunur. Bu canlı türlerin genetik yapısında ise DNA ve RNA gibi unsurlar yer alır. Bu DNA seçeneklerinden biri olarak plazmit öne çıkıyor. Peki, Plazmit nedir? Çeşitleri nelerdir? Ne işe yarar? Plazmit tüm bakterilerde bulunur mu detayları ile derledik.
Söz konusu inşaat sektörü olduğu zaman ankraj önemli bir yer taşımaktadır. Belli bir yapı elemanı olması ile beraber birçok farklı özellik gösterir. Peki, Ankraj nedir? Ne işe yarar? Ankraj noktası standardı nasıl oluşturulur detayları ile derledik.
#AnkrajVücutta bazı organların işlevinin bozulması sonucu insan sağılığı tehlike altına girmektedir. Vücuttaki hücrelerin fazla bölünmesinden dolayı bazı dokular anormal bir şekilde büyüyerek tümörlerin oluşmasına neden olmaktadır. Hücre dengesinin bozulması tümör oluşumunu hızlandırmaktadır. Tümörler büyük kitleler halinde olabileceği gibi küçük boyutlarda da olabilmektedir. Peki, Tümör nedir? Neden olur? Tümör belirtileri ve çeşitleri nelerdir? İşte, tümör hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Halk arasında morarmak olarak adlandırılan siyanoz hastalığı, insanlarda mukoza ve derinin çeşitli sebeplere bağlı olarak yeterli miktarda oksijen alamaması durumuna bağlı olarak meydana gelen bir hastalıktır. Genel olarak hastalıkların bir belirtisi olarak kendini göstermektedir. Peki, siyanoz nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir? Siyanoz çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
Alaşım, sıklık ile kullanılan terimlerin başında yer almaktadır. Kullanım amacının belirlenmesi ve hangi ihtiyaçtan dolayı yapılması gerektiği ile ilgili bazı bilgiler öğrenilmesi halinde, rahatlıkla bahsetmek mümkün olacaktır. Alaşım nedir? Alaşım nasıl oluşur merak edilen detayları ile derledik.
#Alaşım Nedir