Adana'da annesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğunu öne sürüp, intihara kalkışan Mehmet P.’nin (25) annesi Sebahat P., “Oğlum Hepatit C hastası. Bu nedenle psikolojisi bozuk. Eşiyle ayrıldılar, birkaç yıldır kızını göremiyor. Her gün fotoğraflarına bakıyor” diye konuştu.
#AdanaAdana'da annesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğunu öne sürüp, intihara kalkışan Mehmet P.’nin (25) annesi Sebahat P., “Oğlum Hepatit C hastası. Bu nedenle psikolojisi bozuk. Eşiyle ayrıldılar, birkaç yıldır kızını göremiyor. Her gün fotoğraflarına bakıyor” diye konuştu.
#AdanaAdana'da annesiyle tartışan Mehmet P., evinin karşısındaki iş yerinin çatısına çıktı, intihara kalkıştı. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin babalar, çekin” diyerek saçını tarayıp, poz verirken elindeki bıçakla kendine zarar vereceğini söyledi. İkna edilerek aşağı indirilen Mehmet P., polis merkezine götürüldü.
#AdanaSon dakika haberler... Adana'da annesiyle tartışan Mehmet P., evinin karşısındaki iş yerinin çatısına çıktı, intihara kalkıştı. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin babalar, çekin” diyerek saçını tarayıp, poz verirken elindeki bıçakla kendine zarar vereceğini söyledi. İkna edilerek aşağı indirilen Mehmet P., polis merkezine götürüldü.
#AdanaAslına bakılırsa her anne ve baba çocuklarının mutlu olmasını ister. Kimi zaman çiftler anlaşamadığında ya da birinden birinin hayatında bir şeyler ters gittiğinde bile onları üzmemek için çocuklarına olup biteni belli etmezler..
#Angelina JolieYaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Yaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Okullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıKasım tatili bitiyor, pazartesi günü okullar yeniden açılıyor... Çocukların dersleri, okulla ilgili sorunları derken, velilerin çocuklarıyla ilgili sorumluluk alması ve çocuğun okuldaki durumundan haberdar olması çok önemli! Konuyu, Hürriyet Kitap’tan çıkan 200 Adımda Ergenlik Rehberi kitabımda Çocuk Gelişimi Uzmanı Prof. Dr. Arzu Yükselen ile konuşmuştuk. Dikkat çektiği iki önemli nokta vardı: Bunlardan ilki velinin çocuğun okuldaki durumunu anlaması ve ilgi göstermesi, öteki ise çocuğunun okuldaki gelişiminden haberdar olmasıydı. Oysa son zamanlarda pek çok okul ‘veli toplantısı’ yapmıyor, anne baba öğretmenle doğrudan ‘Whatsapp’ üzerinden iletişim kuruyor. Ancak uzmanlar yüz yüze iletişimin ve sınıf değerlendirmesinin de önemine dikkat çekiyor.
#Ömür KurtErgenlikteki çocuklar cinselliklerini keşfetmeye başlar ve cinsellikle ilgili konuları merak ederler. Cinsel içerikli videolar izlemek de bu merakın bir yansımasıdır. Çocuğunuzu böyle bir video izlerken gördüğünüzde ne yapmalısınız? Uzmanlara sorduk...
#ÇocukGünümüzde anne-babalar, çok fazla bilgisayar oyunu oynayan çocukları için haklı olarak endişeleniyor. Diğer yandan, bir çocuğun dijital oyunlara çok ilgisi varsa o çocuk ileride, örneğin bir oyun tasarımcısı olabiliyor... Uzmanlara göre ebeveyn çocuğunun hevesini fark etmeli, onu doğru yönlendirmeli.
#Ömür KurtHem Liseye Giriş Sınavı (LGS) hem de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Uzman Psikolog Duygu Kodak, sınav stresini azaltmanın 10 yolunu anlattı, hem sınava girecek öğrencilere hem de ailelerine önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#LGSDiyarbakır'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 251 ailenin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 853'üncü günde de sürdü. 2015 yılında üniversite öğrencisi kızı Fadime'nin kaçırıldığını belirten Hatice Levent "Kaçın gelin, bu anaların ve babaların gözyaşları bitsin" dedi.
#DİYARBAKIRPandemi sebebiyle uzun süre evde kalan çocuklar, okula döndükten sonra pek çok sorunla karşı karşıya kaldı. En temel yönergelere uymakta zorluk çekiyor, arkadaş bulamamaktan şikâyet ediyor; “Benimle kimse oynamıyor”, “Benim yerime onunla oynamak istediğimi söyler misin” diye sıkıntılarını dile getiriyorlar. Biz ne yapacağını bilmeyen bir çocuğa nasıl destek olacağız?
#Çocukİletişim, verilmek istenen mesajın karşı tarafa sözlü ya da sözsüz olarak iletilmesi olarak ifade edilebilir. İletişimin sözlü boyutunda, kullanılan kelimeler yer alırken, sözsüz boyutunda ise jestler, mimikler, beden dili etkili olur. İki insanın bir araya gelmesiyle başlayan iletişim de sadece ifade edilenler değil, ifade edilmeyenler de oldukça önemli rol oynar.
#Prof. Dr. Neriman Aral Kimdir“Kendinde en sevdiğin üç özellik ne”, “Annenin keşke olmasa dediğin üç huyu nedir”, “Babanı diğer babalardan ayıran şey ne”... Basit görünen bu sorular bize çocukların düşünceleri ve duyguları hakkında fikir verir. Bunları ona oyun içinde sorarsanız samimi cevaplara ulaşmanız da kolaylaşacaktır.
#GazetehaberleriYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#Tatil22 Ocak itibariyle öğrenciler için 3 haftalık sömestir tatili başlıyor. Bu yıl sömestir, korona önlemleri kapsamında 2 değil 3 hafta planlandı, Nisan ayındaki 1 haftalık ara tatil sömestire eklendi. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Koordinatörü Sibel Durak, çocukların sömestiri verimli geçirmesi için öneriler sundu.
#ÇocukÇocuğunuzun isteklerine önce ‘hayır’ deyip ağladığında ‘peki’ derseniz ağlamayı ödüllendirmiş oluyorsunuz. Uzman psikologlar Melih Yıldız ve Göksu Telmaç’a göre, her şeyi ağlayarak veya küserek yaptırmayı öğrenen çocuk ileride duyarsız, öfkeli ve hırçın bir insana dönüşüyor.
#Yazar