Bir öğüt ya da bir öneri açısından en önemli atasözleri içerisinde can boğazdan gelir cümlesi öne çıkmaktadır. Yaygın olarak da halk arasında kullanılan bir atasözü olduğunu ifade etmek mümkündür. İşte can boğazdan gelir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) hakkında merak edilenler.
#Can Boğazdan GelirOnun başarısının ardından zorlu bir mücadele var. Hayat hikâyesi Antakya’da Suriye sınırındaki bir köyde fakir bir ailenin çocuğu olarak başladı. Bin bir macerayla İstanbul’a geldi. Hem hayatta kalmaya hem de keşfedilmeye çabaladı. Emekleri boşa gitmedi, Türkiye’nin en başarılı müzisyenlerinden biri olarak adını müzik tarihimize yazdırdı. ‘Özledim’, ‘Seninle Başım Dertte’, ‘Gitme Sana Muhtacım’, ‘Ben Sevdalı Sen Belalı’ gibi sayısız hite imza attı. ‘50. Sanat Yılı Konseri’ albümü ve video kaydını yayımlayan Selami Şahin’le konuştuk.
#GazetehaberleriBesin ve sıvıların vücuda geçişini sağlayan yutma eylemi, hayati önem taşıyor. Yutmanın da nefes almak gibi yaşam için elzem olduğunu vurgulayan uzmanlar, 1 saatlik yemekte yutma eyleminin 300 defa gerçekleştirildiğini belirterek, yutma bozukluğunda meydana gelebilecek tehlikelere dikkat çekti.Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, yutma bozuklukları hakkında önemli bilgiler verdi.
#Genel SağlıkGünde üç öğün yerine iki öğünle beslenmek son 5 yılın en çok konuşulan beslenme trendlerinden biri oldu. Bu modelin özellikle “insülin direnci” ile mücadelede işe yarayabileceği anlaşılıyor. Görünen o ki, bu eski ama geleneksel yöntem 2019’da da gözde beslenme modellerinden biri olmaya devam edecek. Nedenine gelince: İki öğün beslenmenin bir değil, birçok faydası var. Sadece kilo kontrolünü kolaylaştırmıyor, başka alanlarda da sağlığa güç katıyor. O faydaları gelin yeniden bir defa daha hatırlayalım...
#Osman MüftüoğluGittikçe yaygınlaşan ve birbirinin devamı olan bu iki sorun bu nedenle de zaten “kadın kadına sohbetlerin” değişmez konularından biridir. “Kemikler ne zaman, ne olduğunda osteopenik ya da osteoporoz damgası yiyor, nedir bu iki teşhisin arasındaki fark?” sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, buyurun...
#Osman MüftüoğluOnlar için can boğazdan geliyor, kalplerine giden yol tabii ki midelerinden geçiyor. Kendilerini ‘ayı’ olarak tanımlıyor, sınırsız öğün vaadeden restoran stoklarıyla yarışıyorlar. Facebook’ta yeme-içme üzerine yaptıkları lobicilikle 21 bin üye sayısına ulaşan oluşum Mide Lobisi’nin kurucularıyla buluştuk!
#Mide LobisiÖnce şunu bilelim: Meyvesiz olmaz! Ama şu önemli ayrıntıyı da unutmayalım: Meyvede de “azı karar çoğu zarar” kuralı geçerli. İkincisi “ne zaman yenecek?” sorusunun cevabı da mühim. “Neden?” sorusuna gelince... Bu yazıda size üç ayrı ve önemli ayrıntının yanıtını özetliyoruz. Bu yanıtları “meyve yemenin anayasası” gibi de düşünebilirsiniz.
#Osman Müftüoğlu