Baharatlar dünyanın her yerinde yemeklere lezzet katan en önemli unsurlar. Üstelik Osmanlı İmparatorluğu'nun konumu nedeniyle, mutfak kültürümüzde geçmişten bugüne yer etmiş birçok farklı baharat bulunuyor. Günümüzde de tariflerde bu baharatlar sık sık karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazen tek bir yemek için özel bir baharat satın alıp kalanını kullanmadan atıyor ya da "Değmez" deyip o baharatı tariften çıkararak lezzetten ödün veriyoruz. Bu durumlarla başa çıkmak için çok işinize yarayacak bir rehber hazırladık sizin için. Bu rehber sayesinde artık siz de baharatları birbirlerinin yerine dönüşümlü kullanabileceksiniz. İşte eksik baharatları kolayca telafi etmenizi sağlayacak baharat kombinasyonları...
#BaharatlarLondra Yunus Emre Enstitüsü (YEE Londra), Gitarist Julia Seibert, Udi Baha Yetkin ve Perküsyon sanatçısı Muammer Sağlam’ın yer aldığı, Doğu ve Batı müzik kültürünün etkileşimine yepyeni bir perspektif sunan bir konsere ev sahipliği yapıyor.
#Londra Yunus Emre EnstitüsüBu hafta sizler için 3 fabrikayı ziyaret ettim. Son dönemde tatlarını beğendiğim, her zaman ilk tercihim olan ürünlerin nerede ve hangi şartlarda yapıldığına şahit olmak beni mutlu etti. Bunlardan birincisi, her geçen gün büyüyen, pandemiye rağmen 15 günde bir şube açma başarısı gösteren Chef Börek. Bir diğeri soslarıyla dünya markalarına kafa tutan, bildiğimiz, ithal sosları market raflarından indirmeyi başaran Let’s Sos. Bir diğeri ise bir çoğumuzun sofrasında yerini alan, Türkiye pazarında kısa sürede 2’ncilik koltuğuna oturmayı başaran Unabella. Gelin size bu üç markayı anlatayım.
#BörekKavrulmuş kabak çekirdeği bizi her zaman çocukluğumuza götürür. Yaz sonu toplanan balkabaklarının çekirdekleri kış aylarının en besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklarından biri haline gelir. Üstelik çekirdekleri klasik tuzlu versiyonunun yanında farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz. Kabak çekirdekleriyle neler yapabileceğimize gelin bir göz atalım.
#Kabak ÇekirdeğiDünya kupası maçlarının başlamasına çok az bir zaman kaldı! Oynanacak keyifli maçları izlerken bir yandan da hem eğlenceli hem de lezzetli atıştırmalıklarla maç izleme zevkinizi doruklara taşımak ister misiniz? İşte maç izleme zevkinize zevk katacak eğlenceli atıştırmalıklar…
#Aşk İle YapGelirlerinin önemli bir kısmını business koltuklardan sağlayan havayolu şirketleri, şimdi de bu kabinlerde yemek ve şefleriyle fark yaratmanın peşinde. Türk Hava Yolları “uçan şefler” ile öne çıkarken, rakipleri “Michelin” yıldızlı şeflerle işbirliği yapıyor.
#Ertuğrul Özkökİstanbul’daki The Marmara Taksim Oteli kabuk değiştirdi. Mimarinin dahi ismi Dan Kwan tarafından girişi, lobisi ve bazı salonları yenilendi. Yenilenen bölümler arasındaki Tuti Restaurant ise otelin gözbebeği. A plus lezzetler ‘sokak fiyatı’ konseptiyle sunuluyor
Üç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Büyük boy deri çantasını omuzunda taşıyan orta yaşlı kadın otobüsün ön koltuklarına bakmaya gerek görmedi. Yanımdan geçerek arkada kendisi gibi zenci bir adamın yanına oturdu. Yarı kalabalık otobüslerde siyah derililerin önde değil arkalarda oturmaya özen gördükleri son zamanlara dikkatimi çekmeye başlamıştı. Acaba yeni bir Rosa Park sendromunun tohumları mı atılıyor düşüncesi geçti zihnimden.
Büyük boy deri çantasını omuzunda taşıyan orta yaşlı kadın otobüsün ön koltuklarına bakmaya gerek görmedi. Yanımdan geçerek arkada kendisi gibi zenci bir adamın yanına oturdu. Yarı kalabalık otobüslerde siyah derililerin önde değil arkalarda oturmaya özen gördükleri son zamanlara dikkatimi çekmeye başlamıştı. Acaba yeni bir Rosa Park sendromunun tohumları mı atılıyor düşüncesi geçti zihnimden.
Zengin mönü deyimini duymuşsunuzdur. Çeşitleri olağandan fazla olan lokantalarda genellikle açık büfe için kullanılan bir deyim bu. Lokantalar arasında lezzet, ikram ve yaratıcılık açısından olduğu gibi, bu açıdan da yarış var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ünlüer Gurme adlı et lokantası, brunch büfesinde tam 250 çeşit yiyecek-içecek sunmakla övünüyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Türkiye’deki ilk halkasını açan İngiliz zinciri Gourmet Burger Kitchen (GBK) ise, hamburger çeşitlerini, farklı damak tatlarına seslenen yaratıcı soslarıyla 26’ya çıkarmış.
New Orleans çok sıradışı bir şehir. Mimari öylesine muhteşem ki ben bu kadar güzel evi bir arada hiç görmedim. Her taraf açelyalarla dolu. Paskalya öncesi yapılan büyük eğlence Mardi Gras’da dağıtılan kolyeler hálá ağaçların üstünde sallanıyor. İşin ilginç tarafı mezarlıklarda bile bu rengarenk kolyeler var. Şehirde önemli bir müzisyen öldüğünde, öndeki orkestra müzik yaparak ilerliyor, cenaze arabası arkadan geliyor. Son yolculuk bile keyifle. Çünkü New Orleans cazın doğduğu, büyüdüğü ve hálá caz denince dünyada akla ilk gelen şehir.
Kalori hesabı yapmaya başladığımızdan beri salatalar artık ana yemek görevi üstleniyor. Kilosuna dikkat eden pek çok kişi dışarı çıktığında bir salata yiyip kalktığından, mekan sahipleri envai çeşit reçete ile mönüsünü zengileştirmeye çalışıyor. Artık salatanın armutlu olanı da var, portakal soslu olanı da.
Abdi İpekçi Caddesi’ndeki restoran cafe zincirinin son halkası geçen hafta ikinci şubesini bu caddeye açan MidPoint oldu. Şaşkınbakkal Bağdat Caddesi’ni gezenlerin iyi bildiği Midpoint, Nişantaşı’nda Reasürans Pasajı’nın solundaki yeni mekanı için ilk şubesindeki konseptinden şaşmadı.