GeriSeyahat Bağdat’tan sonra ikinci Midpoint Abdi İpekçi’de
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bağdat’tan sonra ikinci Midpoint Abdi İpekçi’de

Bağdat’tan sonra ikinci Midpoint Abdi İpekçi’de

Abdi İpekçi Caddesi’ndeki restoran cafe zincirinin son halkası geçen hafta ikinci şubesini bu caddeye açan MidPoint oldu. Şaşkınbakkal Bağdat Caddesi’ni gezenlerin iyi bildiği Midpoint, Nişantaşı’nda Reasürans Pasajı’nın solundaki yeni mekanı için ilk şubesindeki konseptinden şaşmadı.

Masa-sandalye tasarımı, bol bol kullanılan kahverengi, hatta detaylar bile aynı. Bu dekorasyon Midpoint’in sahibi Numan ve Ayhan Çarıkçılar kardeşlere ait. Ancak Bağdat Caddesi’nden farklı olarak burada geniş koltukların büyük yer kapladığı ikinci bir kat var. Midpoint, 250 metrekarelik alanı ve 250 kişi kapasitesiyle şu anda Abdi İpekçi Caddesi’nin en geniş restoranı. Girişte yazın açılması planlanan 40 kişilik bir de bahçe kısmı olacak.

137 ÇEŞİT YEMEK

Midpoint Restoran Müdürü Selçuk Arazlı ‘İkinci bir şube açılması gündeme geldiğinde Bebek, Etiler ve Nişantaşı arasında karar verilmesi gerekiyordu’ diye anlatıyor. ‘En sonunda Nişantaşı’nın uygun olduğuna karar verdik. Dört senedir boş duran bu mekanı seçtik. Burada birbirine yakın konseptte birçok yer var. Ama biz hepsinin ortak noktasıyız. Zaten ismimizin anlamı da bu.’

Midpoint’in mönüsünde İtalyan, Fransız ve Güney Amerika mutfağından 137 yemek seçeneği bulunuyor. İşletmeciler kadın müşterilerin hafif yiyecekler tercih ettiğini düşünerek salata mönüsüne de ağırlık vermiş. Mönüde 20’nin üzerinde salata çeşidi var. En çok beğenileni, Akdeniz yeşillikleri üzerine pane edilmiş tavuk parçaları ve özel sosuyla sunulan Cajun Salata. MidPoint, kokteylleriyle de meşhur. Long Island Ice Tea denemeye değer. Arjantin, İtalyan, Fransız, Şili ve Türk şaraplarından oluşan bir şarap listesi var.

Midpoint’te servis sabah 09.00’da kahvaltıyla başlıyor ve hafta arası 01.00, hafta sonu 02.00’ye kadar sürüyor. Rezervasyon kabul edilmiyor ama 4 halkla ilişkiler elemanı ne kadar kalabalık olursa olsun size bir yer buluyor. 35 servis elemanı sayesinde ise yemekleriniz kısa zamanda masanıza geliyor. Midpoint’de kablosuz internet bağlantısı var.

Abdi İpekçi Cad. No:59. Tel:0212-219 94 01/03.

MÖNÜDEN FİYATLAR (TL)

Midpoint kahvaltı tabağı 12.5 milyon

Golden chicken parmesan 10 milyon

Cajun salata 10.5 milyon

MidPoint burger 9.5 milyon

Fajitas 16.5 milyon

Hardal soslu bonfile 16.5 milyon

Yerli şaraplar 12-49 milyon

Yabancı şaraplar 41-58 milyon
False