Güncelleme Tarihi:
1- Çıtır Çıtır: Mozzarella Çubukları
Malzemeler:
• 500 gram mozzarella peyniri
• Yarım su bardağı un
• 2 tane yumurta
• ¼ su bardağı süt
• 2 su bardağı panko ya da ekmek kırıntısı
• 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
• 1 yemek kaşığı soğan tozu
• 1 yemek kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
• 1 yemek kaşığı kekik
Kızartmak için;
• 2 su bardağı kızartma yağı
Servisi için;
• Ketçap
• Mayonez
Tarif:
1- Mozzarella peynirini dikdörtgen şeklinde dilimleyin.
2- Düz bir tabağa unu ekleyin.
3- Bir kasede yumurtaları süt ile birlikte Arçelik Eternity Rose Gold El Blender ile çırpın.
4- Panko, eğer yoksa ekmek kırıntılarını düz bir tabağa alın.
5- Kırıntıları; sarımsak tozu, soğan tozu, karabiber ve kekik ile harmanlayın.
6- Dikdörtgen şeklinde dilimlediğiniz mozzarella çubuklarının dört tarafını una batırın.
7- Daha sonra süt ile çırpılmış yumurtalı karışıma batırın ve baharatlı ekmek kırıntısına bulayıp peynirlere şekil verin.
8- Peynirlerin her tarafının ekmek kırıntısına bulandığına emin olduktan sonra peynirleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Donması için Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
9- Arçelik Ankastre Ocak’ta kızartma yağını kızdırın.
10- Kızan yağa mozzarella çubuklarını atın ve altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
11- Kızaran mozzarella çubuklarını kağıt havlu serili servis tabağına alın.
12- Ketçap, mayonez ya da dilediğiniz herhangi bir sos ile servis edin. Çıtır çıtır, afiyet olsun!
2- Sossuz Olmaz: Avokado Soslu Nachos
Malzemeler:
Nachos için;
• 12 adet tortilla
• Cajun
• Tatlı toz kırmızı biber
• Tereyağı
Avokado sos için;
• 1 tane olgun avokado
• 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
• 1 tatlı kaşığı limonun suyu
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
Servis için;
• Haşlanmış Meksika fasulyesi
• Konserve mısır
Tarif:
1- Tortilla ekmeklerini üçgen şeklinde kesin.
2- Tortilla ekmeklerinin her iki tarafına da tereyağı sürün.
3- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tortilla ekmeklerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
4- Cajun baharatı ve tatlı toz kırmızı biberi küçük bir kapta harmanlayın.
5- Tereyağı sürdüğünüz tortilla ekmeklerinin üzerine baharat karışımını serpiştirin.
6- Önceden ısıtılmış 180 derece Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 10 dakika pişirin.
7- Avokado sos için; keskin bir bıçakla avokadonun üzerine tam tur kesikler atın. Avuç içinizde ters çevirdiğiniz avokadoyu kolayca iki parçaya ayırın. Orta kısmında yer alan çekirdeğe bıçağı yatay olarak saplayıp çekerek çıkartın.
8- Tatlı kaşığıyla avokadonun iç kısımlarını bir kaseye çıkartın.
9- Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’da püre haline getirdiğiniz avokadoya limon suyu, zeytinyağı, süzme yoğurt, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
10- Servis kasesine aldığınız avokado sosunu fırından sıcacık çıkan nachos cipsleri ile servis edin.
11- Dilerseniz Meksika fasulyesi ve mısır karışımı ile de servis edebilirsiniz.
12- Afiyet olsun!
3- Minik Bomba: Kuru Etli Mini Hamburger
Malzemeler:
• 1 paket kuru et
• Mini hamburger ekmekleri
• Dilim Cheddar peyniri
İçi için;
• 600 gram beyaz lahana
• 1 tane havuç
• 4 yemek kaşığı sulu yoğurt
• 2 yemek kaşığı süt
• 4 yemek kaşığı mayonez
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Sos;
• Mayonez
• Barbekü
Tarif:
1- Lahanayı çok ince kıyın.
2- Havucu uzunlamasına rendeleyin.
3- Lahana, havuç ve diğer malzemeleri derin bir kaba alın.
4- Tüm malzemeleri iyice harmanlayın ve bir gece Arçelik No Forst Buzdolabı’nda bekletin
5- Önceden ısıtılmış 180 derece Arçelik Ankastre Fırın’da mini hamburger ekmeklerini 10 dakika ısıtın.
6- Fırından çıkan mini hamburger ekmeklerini ortadan ikiye eş parçaya bölün.
7- Ekmeğin altına mayonez sıkın.
8- Üzerine bir dilim Cheddar peyniri ekleyin.
9- Cheddar peynirin üzerine barbekü sosu gezdirin.
10- Barbekü sosu gezdirilmiş Cheddar peynirinin üzerine kuru eti dizin.
11- Kuru etlerin üzerine hazırladığınız sos karışımından bir yemek kaşığı ekleyin.
12- Hamburger ekmekleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
13- Çok mu çok nefis, afiyet olsun!
4- Parmaklar Sosa Bulansın: Soslu Tavuk But
Malzemeler:
• 1 paket tavuk but
Sos için;
• 1 tane büyük boy domates
• 1 tane orta boy soğan
• 1 tane kapya biber
• 2 diş sarımsak
• Yarım yemek kaşığı domates salçası
• Yarım yemek kaşığı biber salçası
• Tuz
• Karabiber
• Pul biber
• Kekik
• Yarım çay bardağı su
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarif:
1- Sıvı yağı geniş bir kaba alın ve ardından sos için gerekli tüm malzemeleri alın.
2- Bol suda yıkayarak kuruladığınız tavuk butları hazırladığınız marinasyon karışımına bulayarak fırın tepsisine dizin.
3- Önceden ısıtılmış 200 derece Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 45 dakika pişirin.
4- Afiyet olsun!
5- Patatesli Pancarlı Lezzet Durağı
Malzemeler:
• 6 tane orta boy patates
• 1 su bardağı süt
• 1,5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• Tuz
• Karabiber
• 1 adet haşlanmış pancar
• 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 adet turp
• 1 yemek kaşığı mayonez
• Süslemek için; dereotu
Tarif:
1- Patatesleri tuzlu suda Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın.
2- Haşlanan patateslerin kabuğunu soyun. Tencerede iyice ezdikten sonra süt, tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek kaşarlar eriyene kadar karıştırın.
3- Pişirme kağıdını muffin kalıpları boyutunda yuvarlak şekilde kesin ve kalıpların içine yerleştirin.
4- Patates püresini kaşık yardımıyla kalıpların içerisine paylaştırın. Elinizle ortada bir boşluk bırakacak şekilde bastırarak patatese kalıp şeklini verin.
5- Kenarlarına kaşar rendesi serpiştirin.
6- Patateslerin kenarları kızarana kadar 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
7- Turpu soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
8- Rendelenen turpu mayonez ve süzme yoğurt ile karıştırın.
9- Fırından aldığınız patateslerin boşluk bıraktığınız kısmına hazırladığınız turplu karışımdan bir kaşık ilave edin.
10- Üzerini küp küp doğradığınız haşlanmış pancar ve dereotuyla süsleyin. Afiyet olsun!