Maç İzleme Zevkinize Zevk Katacak Eğlenceli Atıştırmalıklar

Güncelleme Tarihi:

Maç İzleme Zevkinize Zevk Katacak Eğlenceli Atıştırmalıklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 13:44

Dünya kupası maçlarının başlamasına çok az bir zaman kaldı! Oynanacak keyifli maçları izlerken bir yandan da hem eğlenceli hem de lezzetli atıştırmalıklarla maç izleme zevkinizi doruklara taşımak ister misiniz? İşte maç izleme zevkinize zevk katacak eğlenceli atıştırmalıklar…

Haberin Devamı

1- Çıtır Çıtır: Mozzarella Çubukları

Maç İzleme Zevkinize Zevk Katacak Eğlenceli Atıştırmalıklar

Malzemeler:

500 gram mozzarella peyniri
Yarım su bardağı un
2 tane yumurta
¼ su bardağı süt
2 su bardağı panko ya da ekmek kırıntısı
1 yemek kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı soğan tozu
1 yemek kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 yemek kaşığı kekik

Kızartmak için;

2 su bardağı kızartma yağı

Servisi için;

Ketçap
Mayonez

Tarif:

1- Mozzarella peynirini dikdörtgen şeklinde dilimleyin.
2- Düz bir tabağa unu ekleyin.
3- Bir kasede yumurtaları süt ile birlikte Arçelik Eternity Rose Gold El Blender ile çırpın.
4- Panko, eğer yoksa ekmek kırıntılarını düz bir tabağa alın.
5- Kırıntıları; sarımsak tozu, soğan tozu, karabiber ve kekik ile harmanlayın.
6- Dikdörtgen şeklinde dilimlediğiniz mozzarella çubuklarının dört tarafını una batırın.
7- Daha sonra süt ile çırpılmış yumurtalı karışıma batırın ve baharatlı ekmek kırıntısına bulayıp peynirlere şekil verin.
8- Peynirlerin her tarafının ekmek kırıntısına bulandığına emin olduktan sonra peynirleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Donması için Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
9- Arçelik Ankastre Ocak’ta kızartma yağını kızdırın.
10- Kızan yağa mozzarella çubuklarını atın ve altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
11- Kızaran mozzarella çubuklarını kağıt havlu serili servis tabağına alın.
12- Ketçap, mayonez ya da dilediğiniz herhangi bir sos ile servis edin. Çıtır çıtır, afiyet olsun!

Haberin Devamı

2- Sossuz Olmaz: Avokado Soslu Nachos

Maç İzleme Zevkinize Zevk Katacak Eğlenceli Atıştırmalıklar

Malzemeler:

Nachos için;

12 adet tortilla
Cajun
Tatlı toz kırmızı biber
Tereyağı

Avokado sos için;

1 tane olgun avokado
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber 

Servis için;

Haşlanmış Meksika fasulyesi
Konserve mısır 

Tarif:

Haberin Devamı

1- Tortilla ekmeklerini üçgen şeklinde kesin.
2- Tortilla ekmeklerinin her iki tarafına da tereyağı sürün.
3- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tortilla ekmeklerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
4- Cajun baharatı ve tatlı toz kırmızı biberi küçük bir kapta harmanlayın.
5- Tereyağı sürdüğünüz tortilla ekmeklerinin üzerine baharat karışımını serpiştirin.
6- Önceden ısıtılmış 180 derece Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 10 dakika pişirin.
7- Avokado sos için; keskin bir bıçakla avokadonun üzerine tam tur kesikler atın. Avuç içinizde ters çevirdiğiniz avokadoyu kolayca iki parçaya ayırın. Orta kısmında yer alan çekirdeğe bıçağı yatay olarak saplayıp çekerek çıkartın.
8- Tatlı kaşığıyla avokadonun iç kısımlarını bir kaseye çıkartın.
9- Arçelik Eternity Rose Gold Doğrayıcı’da püre haline getirdiğiniz avokadoya limon suyu, zeytinyağı, süzme yoğurt, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
10- Servis kasesine aldığınız avokado sosunu fırından sıcacık çıkan nachos cipsleri ile servis edin.
11- Dilerseniz Meksika fasulyesi ve mısır karışımı ile de servis edebilirsiniz.
12- Afiyet olsun!

Haberin Devamı

3- Minik Bomba: Kuru Etli Mini Hamburger

Maç İzleme Zevkinize Zevk Katacak Eğlenceli Atıştırmalıklar

Malzemeler:

1 paket kuru et
Mini hamburger ekmekleri
Dilim Cheddar peyniri

İçi için;

600 gram beyaz lahana
1 tane havuç
4 yemek kaşığı sulu yoğurt
2 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Sos;

Mayonez
Barbekü

Tarif:

1- Lahanayı çok ince kıyın.
2- Havucu uzunlamasına rendeleyin.
3- Lahana, havuç ve diğer malzemeleri derin bir kaba alın.
4- Tüm malzemeleri iyice harmanlayın ve bir gece Arçelik No Forst Buzdolabı’nda bekletin
5- Önceden ısıtılmış 180 derece Arçelik Ankastre Fırın’da mini hamburger ekmeklerini 10 dakika ısıtın.
6- Fırından çıkan mini hamburger ekmeklerini ortadan ikiye eş parçaya bölün.
7- Ekmeğin altına mayonez sıkın.
8- Üzerine bir dilim Cheddar peyniri ekleyin.
9- Cheddar peynirin üzerine barbekü sosu gezdirin.
10- Barbekü sosu gezdirilmiş Cheddar peynirinin üzerine kuru eti dizin.
11- Kuru etlerin üzerine hazırladığınız sos karışımından bir yemek kaşığı ekleyin.
12- Hamburger ekmekleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
13- Çok mu çok nefis, afiyet olsun!

Haberin Devamı

4- Parmaklar Sosa Bulansın: Soslu Tavuk But

Maç İzleme Zevkinize Zevk Katacak Eğlenceli Atıştırmalıklar

Malzemeler:

1 paket tavuk but

Sos için;

1 tane büyük boy domates
1 tane orta boy soğan
1 tane kapya biber
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Yarım çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tarif:

1- Sıvı yağı geniş bir kaba alın ve ardından sos için gerekli tüm malzemeleri alın.
2- Bol suda yıkayarak kuruladığınız tavuk butları hazırladığınız marinasyon karışımına bulayarak fırın tepsisine dizin.
3- Önceden ısıtılmış 200 derece Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 45 dakika pişirin.
4- Afiyet olsun!

Haberin Devamı

5- Patatesli Pancarlı Lezzet Durağı

Maç İzleme Zevkinize Zevk Katacak Eğlenceli Atıştırmalıklar

Malzemeler:

6 tane orta boy patates
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
1 adet haşlanmış pancar
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet turp
1 yemek kaşığı mayonez
Süslemek için; dereotu

Tarif:

1- Patatesleri tuzlu suda Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın.
2- Haşlanan patateslerin kabuğunu soyun. Tencerede iyice ezdikten sonra süt, tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek kaşarlar eriyene kadar karıştırın.
3- Pişirme kağıdını muffin kalıpları boyutunda yuvarlak şekilde kesin ve kalıpların içine yerleştirin.
4- Patates püresini kaşık yardımıyla kalıpların içerisine paylaştırın. Elinizle ortada bir boşluk bırakacak şekilde bastırarak patatese kalıp şeklini verin.
5- Kenarlarına kaşar rendesi serpiştirin.
6- Patateslerin kenarları kızarana kadar 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
7- Turpu soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
8- Rendelenen turpu mayonez ve süzme yoğurt ile karıştırın.
9- Fırından aldığınız patateslerin boşluk bıraktığınız kısmına hazırladığınız turplu karışımdan bir kaşık ilave edin.
10- Üzerini küp küp doğradığınız haşlanmış pancar ve dereotuyla süsleyin. Afiyet olsun!

BAKMADAN GEÇME!