AB tarafından tescillenen ilk Türk ürünü "Antep baklavası"nı Ramazan Bayramı'nda misafirlerine ikram etmek isteyenler, kentteki baklavacılarda yoğunluğa neden oldu. Türkiye'nin yanı sıra başta Orta Doğu olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden gelen talebi karşılamak isteyen Gaziantepli baklavacılar, mesailerini 24 saat esasına göre şekillendirirken işçi sayılarını da iki katına çıkardı. Taleplere karşılık veremeyen ustalar, siparişleri yetiştirmek amacıyla iki gündür yeni sipariş almıyor.
#Antep Baklavası- TSE tarafından Gaziantep'teki ustaların görüşlerine de başvurarak oluşturulan standartların Teknik Kurul tarafından kabul edilmesi, "baklavanın başkenti" olarak kabul edilen kentte memnuniyetle karşılandı - Baklava üreticisi Çağdaş: "Eğer standart gibi sıkı bir denetim gelirse sektörümüz daha güvenilir hale gelir"
- TSE tarafından gündeme getirilen "baklava standartları", AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan Antep baklavası üreticilerinin görüşleriyle yeniden şekillenecek - GSO Genel Sekreteri Göncü: "TSE'nin çalışmaları önümüzdeki ay Gaziantepli baklavacıların görüşleriyle yeniden şekillenecek ve kapsamı genişleyecek"
Yarın Şeker Bayramı. Bir ay boyunca oruç tuttuktan sonra, tatlı yiyip tatlı konuşmanın zamanı. Bu hafta jüri üyelerimize bayram ziyaretine giderken götürülecek en iyi tatlıları sorduk. Tatlıcı adreslerinin yanı sıra, oradan özellikle hangi ürünün alınması gerektiğini de söylediler. Bir kutu baklava veya çikolata klasikleşmiş hediyeler olsa da alternatif seçenekler var. Örneğin sakızlı muhallebi veya su muhallebisi ya da kestaneşekeri. İşte en iyi 10 listemiz.
Et, bütün mutfaklarda en önemli malzemelerden biri. Sadece ızgara olarak yendiğinde bile tek başına lezzetli bir yemek. Türk mutfağında ise kebabın özel bir yeri var. Bu hafta ülkedeki en iyi 10 et lokantasını seçtik. Gördük ki, Beyti gibi, İmam Çağdaş gibi bazı klasikler hiç değişmiyor. Çok sevilen bir yemeği yıllardır aynı kalitede yapmaya devam eden lokantalar var.Ancak son yıllarda bunların arasına bazı yeni lokentaların katıldığını da gördük. Dükkan ve Günaydın lokantaları, kebapla restoranı birleştiren yeni tarz mekanlar.
Önümüz Ramazan yani bir adıyla da Şeker Bayramı. Tatlı yiyip tatlı konuşmanın tam zamanı yani. Bayram tatlısı deyince aklınıza sadece baklava gelmesin. Şöbiyetten kadayıfa, cezeryeden şekerpareye, kuşgözünden sarı burmaya ve sütlü nuriyeye kadar uzanıyor tatlı çeşitleri.
Dünyanın en saygın seyahat dergisi sayılan Conde Nast Traveler, her aralık ayında "Muhteşem 50" listesi hazırlıyor. Listenin özelliği dünyanın dört bir yerinden seçilen yerlerin gezilebilmesi için özel bir bağlantıya ihtiyacınız olması. Bu çoğu zaman bir seyahat acentesi ya da ülkeyi iyi tanıyan biri oluyor.