Kasım CİNDEMİR/WASHINGTON
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 00:00
ABD’de yayınlanan ünlü yemek ve mutfak kültürü dergisi "Food&Wine" Gaziantep kebabının sırrını yazdı. Dergi, Gaziantep’teki en iyi yerin Burhan Çağdaş’ın gösterişten uzak, küçük lokantası olduğunu da yazdı.
"Food& Wine" usta aşçı-yazar Paula Wolfert’i "en lezzetli kebaplar diyarı" Gaziantep’e yolladı. Paula Wolfert, "Şiş kebap ne kadar iyi olabilir ki? Sonuçta, şişe geçirilmiş et" düşüncesiyle Gaziantep’e gittiğini kaydetti. Ünyü
yemek yazarı "Ancak, Burhan Çağdaş’ın gösterişten uzak lokantasına gidince her şeyi çok daha iyi anladım" diye yazdı. Çağdaş, lokantanın dedesinin babası tarafından açıldığını ve hálá "ilk günkü" yöntemlerle ve tariflerle yemek hazırlandığını anlattı. Çağdaş, lokantasının da kendisi gibi "geleneksel" olduğunu ifade etti. Wolfert, Çağdaş’ın "sansasyonel" kebaplar yaptığını, bunları hazırlarken "herik" ekmeği, geniş kuyuklu özel bir koyun eti, kuyruk yağı, baharat ve ot kulladığını anlattı. Paula Wolfert, derginin "ızgaralar" konusuna ayırdığı son sayısındaki yazısını iki kebap tarifi ve yemek fotoğraflarıyla da süsledi. Wolfert, yemek uzmanı bir Türk gazeteci arkadaşının "Türkiye’de herkes şiş kebap ve baklavanın en iyisinin Gaziantep’te olduğunu bilir" dediğini belirtti.