Bir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünGünlük hayatımıza kolaylıkla entegre edeceğimiz birkaç yöntemle israfın önüne geçmek çok zor değil. Alışverişi ihtiyacımız kadar yapmak ve satın aldıklarımızın yenebilir tüm kısımlarını kullanmaya dikkat etmek atabileceğimiz ilk adımlar. Yeşilliklerin saplarından salatalar yapabilir, fazla olgunlaşmış çileklerden farklı soslar hazırlayabiliriz. Kavun, balkabağı gibi ürünlerin çekirdeklerini kavurup yemeklere katmak, pancar yapraklarını çorbaya eklemek de mümkün.
#TüketimBrokoli karnabahara benzeyen ve sebze ailesinde yer alan besin ögesidir. Kelime İngilizce olan broccoli sözcüğünden alıntıdır. İngilizce olan bu sözcük ise İtalyanca broccolo kelimesinden türeyerek dilime gelmiştir. İtalyanca olan bu kelimenin Türkçe anlamı tomurcuk demektir. Brokoli sebzesinden salata, yemek, çorba gibi besinler elde edilebilmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için hakkında detayları derledik.
#BroccoloPazartesi günleri özellikle çalışanlar için biraz gergin geçebiliyor. İki günlük tatilin ardından biriken işler ve sorumluluklar birçok kişiyi strese sokuyor. Bir de bunun üzerien akşam yemeği stresinin eklenmesine bizim gönlümüz razı olmadı. O nedenle oldukça pratik ve lezzetli yemeklerden oluşan Lezizz günün menüsünü hazırladık. İşte pazartesi stresinizi alıp götürecek nefis yemek tariflerimiz...
#Bugün Ne PişirsemŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife Aksoyİnsanların yol gitmekten sıkılması, kendi mahallesinde yemek, içmek ve eğlenmek istemesi bugüne kadar birçok semti amaçlananın tersine popüler bir yer haline getirdi. Karaköy, Topağacı, Teşvikiye ve Arnavutköy’den sonra bu trend sahil hattında ilerlemeye devam ediyor. 25-30 yıllık klasikleriyle bilinen Yeniköy’e son iki yılda 10, son dört yıldaysa 20’ye yakın mekân açıldı. Şehrin yeni popüler lokasyonunu adım adım gezerek, bilinmesi gereken adreslerin künyesini çıkardık.
#YeniköyKarbonhidrat yönünden çok düşük besinler içeren New York diyeti protein zengini bir beslenmeyi temel alıyor. Günde en az 1 saat hareket etmek şart. Çünkü New Yorker tarzı diyet, fiziksel aktivite yaparak 2 haftada 8 kilo vermeyi amaçlıyor. Diyetin bir diğer kuralı ise saat 19.00'dan sonra bir şey yememek! İşte New Yorker tarzı diyet programını Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Ferin Batman sizler için hazırladı…
#DiyetSydney ve Los Angeles’tan yola çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan sağlıklı; bitkisel bazlı, paleo, glütensiz, işlenmemiş, vegan, süt ürünü içermeyen yiyecek ve meyve sularının satıldığı kafelerin Avrupa’da en yaygın adresi şu an Londra. Neredeyse her ay bu konuda yeni bir yerin açıldığı şehirde defalarca denediğim, kitaplarını alıp evde mönülerini uygulamaya çalıştıklarımın içinden favorilerimi seçtim. Bana göre, kendinizle birlikte çocuklarınıza da düzgün beslenme alışkanlıklarını kazandırmak için en doğru mekanlar buraları. Biz 7 yaşındaki yeğenimle kapılarında uzun uzun sıra bekliyoruz, keyifle yiyoruz.
#İngiltereSağlıklı beslenme, artık tatsız tutsuz yemekler yemek anlamına gelmiyor. Dünya yiyecek-içecek endüstrisi, son yılların en önemli trendine uyarak kendini yeniden tanımlıyor. Restoranlar, artık sağlık nedenleriyle diyet yapmak zorunda olan, ağır yemekler yiyip kilo almak istemeyen müşterilerine hizmet sunmak zorunda.
Sevgililer Günü öncesi ünlü çiftlere onlar için anlam ifade eden, romantik buldukları, bir aşk yemeği için başkalarına tavsiye edecekleri mekanları sorduk. Haliyle hepsi son derece kişisel, kendilerinin tercih ettikleri adresleri söyledi. Bu nedenle karşımıza pek çok farklı mekan çıktı. Her hafta olduğu gibi birden 10’na kadar sıralama yapmadık, listeyi alfabetik dizinle oluşturduk. Adı anılan diğer restoranları da ayrıca listeledik.
Soğuk bir kış günü ‘şömine’ kelimesini duysanız yanına yakıştıracağınız kelime ‘keyif’ olurdu herhalde. Şömineli mekanlardan seçtiklerimiz arasında kafeler, restoranlar, barlar hatta gazinolar var. Kimileri şömine için bir köşe ayırmış, kimi de şömineyi mekanın ortasına oturtmuş.