GeriSeyahat Göl kenarında, deniz kıyısında, aÄŸaçların arasında, ÅŸehrin göbeÄŸinde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Göl kenarında, deniz kıyısında, aÄŸaçların arasında, ÅŸehrin göbeÄŸinde

Göl kenarında, deniz kıyısında, aÄŸaçların arasında, ÅŸehrin göbeÄŸinde

SoÄŸuk bir kış günü ‘şömine’ kelimesini duysanız yanına yakıştıracağınız kelime ‘keyif’ olurdu herhalde. Şömineli mekanlardan seçtiklerimiz arasında kafeler, restoranlar, barlar hatta gazinolar var. Kimileri şömine için bir köşe ayırmış, kimi de şömineyi mekanın ortasına oturtmuÅŸ.Sıcak ÅŸarap, sahlep, sucuk-ekmek, aromalı kahve, bira ya da şömine ışığında yemek. Göl kenarında, deniz kenarında, aÄŸaçların arasında veya ÅŸehrin göbeÄŸinde bir çok yerde şömine keyfi yapabilirsiniz. Ä°STANBUL YENÄ°KÖY PASSION BISTRO Bütün mekan şömineyi görüyor ama dört masa daha çok ısınıyorPassion Bistro, hem kafe hem de restoran. Mekan sadece şömine keyfine deÄŸil öğle yemeÄŸi, tatlı molası, çay saati, iÅŸ çıkışı içkisi, bar sohbeti, akÅŸam yemeÄŸi, çay - kahve, geç yemekler gibi günün her saatine hitap edecek ÅŸekilde düzenlenmiÅŸ. Mönüsünde sıcak sandviçler, özgün salatalar, el yapımı makarnalar, Amerikan tarzı barbekü biftekler, gurme tarifleriyle hazırlanan sebze, tavuk, et balık ve deniz mahsulü spesiyalleri çok tutuluyor. Taze meyveli tropikal margarita, aromalı taze bitki çayları ve geniÅŸ ÅŸarap listesi de var. Passion, cheesecake konusunda iddialı. Küçük şöminesi hem doÄŸal gaz hem odunla yanıyor. Tüm mekan şömineyi görüyor dört masa ise daha çok ısınıyor. Şöminenin biraz ilerisinde geniÅŸ bir bar da bulunuyor. Ä°ki kiÅŸilik ‘Gelsin’ mönüsü, kiÅŸi başı 28 milyon lira. Tadımlık meze tabağı, kuzu bonfile, tavuk, antrkotdan oluÅŸuyor. Bir kadeh ÅŸarap 9 milyon TL. Adres: Köybaşı Caddesi No: 78 Yeniköy Ä°stanbul. Tel : 0212 299 09 50Ä°STANBUL BEYOÄžLU, AURA PERADört katlı binanın bir katı şömineli barGiriÅŸten terasa dört katlı eski bir BeyoÄŸlu binasına yayılan Aura Pera, her katta farklı bir atmosfere sahip. Bir katı kışlık bar, bir katı kafe restoran, daha üstü özel davetlerde açılıyor, Bodrum evini andıran teras katı yazın açık kışın ise üstü cam konstrüksiyon ile kapatılıyor. Birinci katta bulunan şömine başında ÅŸarap veya kahve keyfi yapabiliyorsunuz. Yakında burada sıcak ÅŸarap servisine de baÅŸlanacak. Minimalist tarzda dekore edilen binanın tamamı 550 kiÅŸi kapasiteli. Kışın sürekli yanan şöminenin önünde ikiÅŸer kiÅŸilik iki kanape ve deri puflar var. Aura Pera’da ÅŸu anda yiyecek olarak sadece pub mönüsü servis ediliyor. Elma dilim patatesler, tavuk ve kuzu ÅŸiÅŸ, köfte mantar, sucuk ve sosisten oluÅŸan Aura tabağı en çok talep gören atıştırma tabaklarından. Fiyatı da 14 milyon lira. İçkinin yanında peynir, pane, karışık börek tabakları da sipariÅŸ edebilirsiniz. Bira 5 milyon, yerli içki grubundaki ÅŸaraplar 6 milyon lira. Bir ÅŸiÅŸe Yakut veya Çankaya ÅŸarabı ise 30 milyon lira. Adres: Ä°stiklal Cad. Balo Sok. No: 24 BeyoÄŸlu Telefon: 0212 245 56 16 www.aurapera.com Ä°STANBUL MASLAK, PARKORMAN PINE CLUBŞömine önünde maç izleyinParkorman’ın ahÅŸap zeminli geniÅŸ mekanlarından Pine Club’da şöminenin önü koltuklarla dolu. Büyük maçlar odunla yanan şöminenin önünden seyredilebiliyor. Mönülerinde 9 çeÅŸit salata, pizza, makarna, risotto çeÅŸitleri ve ızgaralar var. Åžef Remzi Karakoç’un köfteleri çok beÄŸeniliyor. Porsiyonu 14 milyon lira. Pine Club pazar günü brunch için de çekici bir mekan. Kendin piÅŸir kendin ye hizmeti de kısa süre sonra baÅŸlayacak. Pine Club’ın önü havuz; yan taraflarında ise orman var. Yazın açık olan kısmı kışın da ÅŸeffaf brandayla kapanıp kullanılıyor. 300 kiÅŸi kapasiteli mekanda kadeh ÅŸarap 7 milyon lira. Büyük ÅŸiÅŸe ÅŸarap 25 milyon liradan baÅŸlıyor. Sabah 9’dan gece 12 ‘ye kadar açık. Adres: Parkorman Büyükdere Cad 80670 - Maslak ÅžiÅŸli. www.parkorman.com.tr Tel: 0212-328 20 00 (dahili 1144 veya 1130)Ä°STANBUL YENÄ°KÖY, SECRET GARDENAÄŸaçlara bakan kışlık bölüm bu yıl haftasonları açıkDaha çok bir tatil köyü havasındaki Secret Garden Ä°stanbul’un göbeÄŸinde ormanın içinde bir mekan. Önceleri sadece yazın çalışan bu mekan bu kışın haftasonları açık olacak. Açık bölümde deniz manzarası varken, kapalı bölüm aÄŸaç manzaralı. Salonda kış boyunca şömine yakılıyor. Şöminenin önü koltuklu ve minderli, masalar ise cam kenarında. Şöminenin karşısına 10 kiÅŸi oturabiliyor. Kışın yağışsız havalarda da barbekü bölümü hizmet veriyor. Secret Garden’ın çocuk parkı da var. Kahvaltı yapılabilecek, ayrıca, öğle ve akÅŸam yemekleri yenilebilecek bir mekan. Yazın tüm mezeler ve ızgara çeÅŸitleri varken sonbaharda ek olarak balık ızgara da bulunabiliyor. Secret Garden’da karışık ızgara 14 milyon, küçük ÅŸiÅŸe ÅŸarap 25 milyon, bir kadeh sıcak ÅŸarap 6 milyon, sucuk ızgara 8,5 milyon lira. Adres: Atadan Sk. No:12 Kalender Ãœstü Yeniköy Ä°stanbul. Tel: 0212-299 00 77 Ä°STANBUL BÃœYÃœKADA, KIYI RESTORANŞömineyle ısınan salaÅŸ balıkçıKıyı Restoran Büyükada’nın sahil ÅŸeridindeki restoranlar dizisinde en sonuncu. Deniz manzaralı restoranın orta yerindeki şömine kış gelince sürekli yanıyor çünkü temel ısınma kaynakları bu. Burada şömine keyfini balık yiyerek çıkarıyorsunuz. Kıyı Restoran, ıstakoz dahil deniz kabukluları; karides salata, hamsi ançüez gibi deniz ürünü mezeleri; labada, radiga, ısırgan, soya filizi, yer elması, kereviz salatası, brüksel lahana, brokoli gibi otlu ve sebzeli mezeleriyle salaÅŸ ama donanımlı bir balık lokantası. Odunlu şömine sadece ısınmak için deÄŸil romantik bir aydınlatma için de kullanılıyor. Tüm masalarda ÅŸamdan da yakılıyor. Şöminenin önden ve camdan vuran ışığı ortama loÅŸ bir sıcaklık yayıyor. Åžarap ÅŸiÅŸe fiyatları 10 milyon liradan baÅŸlıyor. Çinekop 8, lüfer 25 milyon lira. Müşterilerin hemen tümü Ä°stanbul’dan geliyor. Geri dönecekler için son geminin 23.30’da olduÄŸunu hatırlatalım. Ä°ÅŸletmecisi restorana gelmeden telefon edilmesinde fayda olduÄŸunu söylüyor.Adres: Çiçekli Yalı Sokak No: 2 Büyükada. Tel: 0216-382 56 06Ä°STANBUL ANADOLUHÄ°SARI GÃœZELCEHÄ°SAR CAFEHisar manzaralı kafe Ormanın içinde iki köprünün arasında Anadoluhisarı’na tepeden, Rumelihisarı’na karşıdan bakıyor. AhÅŸap dekorasyonlu solonun ortasında şömine yer alıyor. Ä°steyen manzara seyredebilir, isteyen şömine etrafında oturabilir. Alkol bulunmayan Güzelcehisar Kafe’de et balık, pide, pizza çeÅŸitleri var. Kafenin ÅŸefi Yavuz Akça’nın bonfileden yaptığı beÅŸamel soslu, mantar ve jambonlu Tepemeçiç yemeÄŸi buranın spesiyali. Mekanın eski adını taşıyan bu yemeÄŸin fiyatı 18 milyon lira. Çay 3 milyon, Türk kahvesi ve soÄŸuk içecekler 4.5 milyon lira. Ä°ÅŸletmeciler cumartesi pazar günleri rezervasyonsuz yer bulmanın zor olduÄŸunu söylüyor. Adres: Güzelcehisar Cafe, OtaÄŸtepe MuhteÅŸem Çıkmazı No: 1 Anadoluhisarı Ä°stanbul. Tel: 0216-462 35 30 - 308 94 54. www.guzelcehisar.com.BOLU ABANT, ABANT GÖL GAZÄ°NOSUŞömine bütün kış yanıyorAbant Gölü kenarında sadece restoran olarak hizmet veren mekanlardan biri burası. Gazino, adı gibi gölle iç içe. Kapalı bölümü şömineli ve kapasitesi 150 kiÅŸi. Aşçısı Bolulu Keramettin SaÄŸlık. Balık ızgaraları, zeytinyaÄŸlı ve tatlıları beÄŸeniliyor. Fiyatı 10 milyon lira olan kiremitte alabalık en sevilen yemeklerinden. Gazinonun şöminesi, lobi olarak adlandırdıkları bölümde bulunuyor. Odunla yanan 1 metrekarelik bir şömine var burada. Aynı bölümde bar da bulunuyor. Şöminenin hemen önündeki masalardan göl manzarası da görülebiliyor. Gazinonun kaloriferi de var ama yine de şömine kış boyunca yanıyor. Müşterilerinin çoÄŸu Ä°stanbul’dan geliyor. Sucuk ekmek ve bir içecek fiyatı 7 milyon lira. Grup mönüleri ise çorba salata, alabalık, kadayıf veya meyve ile 14 milyon lira. Åžarap fiyatları 15 - 35 milyon TL arası, sıcak ÅŸarabın kadehi ise 6.5 milyon lira. Adres: Abant Göl Gazinosu, Göl Kenarı, Abant- Bolu. Tel: 0 374 224 5045 Â
False