Eğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALLYaz tatili planı yaparken genellikle plaj stilimizle çok daha fazla ilgilenir, günlük kombinlerimizi ikinci plana atarız. Ancak her tatil beldesinin kendine has bir moda dinamiği var. Bu nedenle valizinizi hazırlamadan önce gideceğiniz bölgenin tarzına bir göz gezdirmeyi ihmal etmemenizi öneririm.
#Süheyla BUYRUKÇUTürkiye’de restoran işletmenin birçok zorluğu var. Yüksek kiralar, gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar, kalifiye personel yönetimi ve paket servis maliyetleri... Tüm bu zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan restoranları aslında desteklemek gerekirken linç etmek ne kadar adil?
#RestoranPlajları, masmavi denizi ve bembeyaz evleriyle dünyanın dört bir tarafından turist akınına uğrayan Yunan adaları, ülkemize bir-iki saat uzaklıkta bulunuyor. Hatta 10 ada için 7 günlük turist vizesi uygulamasının başlaması, bu yıl adaları daha da cazip hale getiriyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken Yunan adaları hangileri?’ diye sorduk. Meis, Samos, Kos, Sakız, Simi ve Rodos ile ilgili harika önerilerde bulundular.
#Rota2024 yılında, 1 Ocak pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonuyla da birleşince ortaya üç günlük bir tatil fırsatı çıkıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Hem kış huzurunu yaşayacağımız hem de yeni yılı keyifli bir şekilde karşılayabileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. Kayak yapılacak rotalardan karlar altında tarihi kalıntıların gezileceği ya da sakin bir köşede manzaranın keyfinin çıkarılacağı yerlere kadar 9 şehirden 10 adresi önerdiler.
#Rota2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞSon yıllarda yeme-içme dünyasının hakkında en çok konuşulan mekânlarından biri MOMO. Mekânın yaratıcısı ve patronu Burak Beşer şimdiye kadar geri planda olmayı tercih etmişti. İlk kez bu röportajda tüm merak edilenlere yanıt veriyor.
#Burak BeşerEYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Sadece İstanbul değil, Bodrum ve Çeşme’de de özellikle yaz aylarında gün geçmiyor ki yeni bir restoran, kulüp açılmasın. Sayıları çoğalıyor ama içeri girmek de bir o kadar zorlaşıyor. Kapıdaki görevliyi aşmak büyük mesele. Kimi zaman rezervasyon yapmak da yeterli olmuyor. Haliyle kapı önünde gerginlik artıyor, tartışmalar yaşanıyor... Popüler işletmelerin deneyimli yöneticileriyle bu konuyu konuştuk. Kapıda sorun yaşayanlar da deneyimlerini anlattı.
#Eğlence2023 İncili Gastronomi Rehberi’ne giren restoranlar açıklandı. Şef Emre Şen, Casa Lavanda’da brunch, Xuma Village’da ise pop-up yemek düzenleyecek. Hilton Bomonti’den sürdürülebilir menü, yazarımız Vedat Milor’un yeni televizyon programı ve Ranchero’nun yepyeni tabaklarıyla son haberler burada...
#GastronomiHavalar artık ısındı, okullar kapandı ve önemli sınavların hepsi bitti. Şimdi tatilin tam zamanı… Bu yıl Kuzey Ege'de bütçeyi çok sarsmadan sakin bir tatil planlamaya ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuzey Ege’de keşfedilmeyi bekleyen adresler nereler?’ diye sorduk. Hepsi birbirinden keyifli zamanlar vadeden 10 öneride bulundular
#RotaYeni rotalarla birlikte Türkiye kayak turizminde bir cazibe merkezi olmaya başladı. Dünyadaki her kayak bölgesinde bu kadar iyi ve popüler restoran varken Türkiye’nin dağlarında ünlü bir mekânımızın olmaması bizim için büyük bir eksiklik. Bence otellerin iyi müşteriyi çekebilmek için sadece sosyal medya fenomenlerine değil, bölgeyi ve yemeği iyi anlayan şeflere de çok ihtiyacı var.
#KayakŞefik Öztek ismi çoğu İstanbullu için gece hayatıyla özdeş. Kuruçeşme’deki Turquoise Restoran’ın ardından Paris’in bilinen mekânlarından Buddha Bar’ı İstanbul’a taşıdı, 2000’de şehrin ikonik mekânlarından Laila’yı (Şimdiki Sortie) açtı. Son 2 yıldır bir ayağı da Bodrum’da. Efsane işletmeciyle değişen eğlence sektörünü ve yeni hayatını konuştuk.
#Savaş ÖzbeyPandeminin gölgesinden kurtulmaya çalıştığımız 2022 yazında Çeşme’de birçok yeni işletme açılırken, bazı mekanlar ise kök salmış tavırlarıyla sundukları hizmetin kalitesini korumaya çalıştı. Bu yaz en çok dikkat çeken ve popüler olan mekanları sizler için bir araya toparladık.
#1