Birçok kişi tarafından çiçekli bitkiler merak edilen konulardan biridir. Özellikle dünya üzerinde ve ülkemizde çiçeklerin olması sebebiyle herkesin merak ettiği konular arasındadır. Bu bakımdan çiçekli bitkiler nedir ve özellikleri nelerdir öğrenebilir ve bu bilgiye kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Çiçekli bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer? Çiçekli bitkilerin isimleri nelerdir detaylı olarak derledik.
#Çiçekli Bitkiler NedirEşeysiz üreme bir tek organizmadan sadece bu organizmanın genlerini alma vasıtası ile yeni bir canlı üremesine denilmektedir. Bu üreme çeklinde ploitlik görülmemektedir. Otomiksis durumu haricinde eşeysiz üreme sonucu meydana gelen organizma, ana organizmanın ise birebir genetik kopyası olmaktadır. Eşeysiz üreme bakteri, arkea ve protistler gibi tek hücreli olan organizmalar için ana üreme yöntemidir. Pek çok mantar ve bitki eşeysiz üremektedir. Sizin için bitkilerde üremenin nasıl gerçekleştiğini, üreme çeşitlerinin neler olduğunu ve bitkilerde üremenin özelliklerini derledik.
#Bitkilerde ÜremeCanlılar arasında bitkilerin önemli bir yeri bulunmaktadır. Üreme her canlıda olduğu gibi bitkilerde de görülmektedir. Bitkilerin üreme sistemi ise diğer canlılardan oldukça farklı olmaktadır. Sizin için bitkilerde eşeyli üremenin nasıl gerçekleştiğini, üreme çeşitlerinin neler olduğunu ve bitkilerde eşeyli üreme sırasını derledik.
#Bitkilerde Eşeyli ÜremeCanlılarda üreme eşeyli ve eşeysiz üreme olarak ikiye ayrılır. Eşeyli üremeden erkeğin üremeyi gerçekleştiren hücresine sperm denir. Dişilerin üreme hücresine ise yumurta adı verilir. Hem hayvanlar hem de bitkiler türlerine göre eşeyli ya da eşeysiz ürerler. 7. sınıflar için bitki ve hayvanlarda üreme konusu maddeler halinde anlattık.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Bitki Ve Hayvanlarda Üreme Konu AnlatımıÜreme, canlıların devamı için sıklıkla gerçekleşmekte olan bir olaydır. Özellikle türlerin çeşitliliğinin artması ve devam etmesi için büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı üremenin nasıl gerçekleştiğini öğrenebilir ve canlıların devamı hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Sizler için, hayvanlarda ve bitkilerde üreme büyüme ve gelişmenin nasıl gerçekleştiğini detaylı şekilde anlattık.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Bitki Ve Hayvanlarda Büyüme Ve Gelişme Süreçleri Konu AnlatımıLATİNCE adı 'Ganoderma Lucidum' olan ve 'Ölümsüzlük Mantarı' diye bilinen mantar, Türkiye'de ilk kez Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) üretildi. Birçok kanser türü de dahil çok sayıda hastalığa şifa gösterilip, "Mucize bitki" olarak nitelendirilen mantar, Uzakdoğu ve ABD'den sonra üretildiği Türkiye'de 'GanoTürk' adıyla çay olarak piyasaya sunulacak.
Buzdolabınızda milyonlarca bakteri bulunduğunu ve bunların pek çok hastalığa sebep olduğunu biliyor muydunuz? Evdeki en temiz noktalardan biri olduğunu düşündüğümüz buzdolabı yaklaşık 1,8 milyon bakteri barındırıyor. Peki bu bakteriler hangileri? İnsan sağlığına etkileri neler? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkProtista alemindeki canlılar nelerdir ve özellikleri nelerdir sürekli araştırılan konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından sıkça rastlanmasından dolayı araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Protista alemindeki canlıları öğrenebilir ve özellikleri ile ilgili de bilgili olma imkanına sahip olabilirsiniz. Protista alemindeki canlılar ve özellikleri nelerdir? Protista alemindeki canlıların özellikleri ve örneklerini sizler için derledik.
Çiçeksiz bitkiler, çiçeği ya da tohumu olmayan ve sporla çoğalan bitkilere verilen isimdir. Çiçeksiz bitkiler, aynı zamanda Cryptogamae olarak da adlandırılır. Cryptogamae ismi de Yunancadan gelir. Cryptogamae, gizli üretim anlamına gelir ve genellikle de tohumsuz üremeyi temsil eder. Çiçeksiz bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer sizler için derledik.
#Çiçeksiz Bitkiler NedirDünya genelinde birbirinden farklı canlılar bulunmaktadır. Bu canlıların ise farklı üreme çeşitleri bulunur. Dünyada bulunan canlılardan bazıları da yumru gövde ile üremedir. Yumru gövde ile üreme nedir ve hangi canlılarda görülür? Yumru gövdeyle üreme özellikleri ve örnekleri nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yumru Gövde İle ÜremeBiyolojinin en önemli konuları içerisinde vejetatif üreme gelmektedir. Özellikle bitkiler üzerinden gerçekleştirilen bu üreme, aynı zamanda eşeysiz üreme olarak da ifade edilir. Peki, vejetatif üreme nedir, nasıl olur ve çeşitleri nelerdir? Vejetatif üreme hangi bitkilerde görülür tüm detayları ile derledik.
#Vejetatif ÜremeBilindiği gibi üremenin en kısa tanımı çoğalmadır. Üreme bitkilerde, hayvanlarda ve insanlarda gerçekleşmektedir. Fakat bu sayılan her canlı türünün birbirinden farklı tarzlarda üreme şekli olabilir. Tomurcuklanarak üremede bazı canlılarda görülen bir çoğalma şeklidir. Tomurcuklanarak üreme nedir, hangi canlılarda ve nasıl görülür, tomurcuklanarak üremenin özellikleri ve örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
#Tomurcuklanarak ÜremeBirçok farklı meyve ve sebze türüne ait olan üreme çeşitleri arasında sürünücü gövde ile üreme gelmektedir. Aynı zamanda değişik üreme sistemi ile beraber yüksek bir verim sağlayan yapılar içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Peki, sürünücü gövde ile üreme nedir, hangi bitkilerde ve canlılarda görülür? Sürünücü gövdeyle üremenin özellikleri hakkında detayları derledik.
#Sürünücü Gövde İle ÜremeÜreme denilen etkinlik çoğalmayı sağlayarak tüm canlılarda farklı şekillerde görülebilmektedir. Üremenin olması için döllenme özelliğinin olmasına gerek yoktur. İşte sporla üreme de bu türden çoğalma şeklidir. Sporla üreme nedir, nasıl olur ve hangi canlılarda görülür, sporla üreme özellikleri ve örnekleri nasıldır detayları ile derledik.
#Sporla ÜremeMitoz, ökaryotik hücrelerde, bir ana hücrenin iki özdeş kızı hücre üretmek için bölündüğü zaman meydana gelen bir nükleer bölünme sürecidir. Hücre bölünmesi sırasında mitoz, özellikle çekirdekte taşınan kopyalanmış genetik materyalin ayrılmasını ifade eder. Peki, mitoz ve eşeysiz üreme nedir detayları ile derledik.
#Mitoz BölünmeÜreme en kısa tanımıyla çoğalma demektir. Üreme insanlar, bitkiler ve hayvanlar olmak üzere canlılarda gerçekleşen doğal bir olaydır. Fakat her canlı türünün kendi has üreme tarzları bulunmaktadır. Eşeysiz üreme de bazı canlılarda görülen üreme çeşididir. Bu bakımdan yazıda sizler için bilgilendirici şekliyle detaylı olarak eşeysiz üreme nedir, çeşitleri nelerdir ve hangi canlılarda görülmektedir, eşeysiz üreme özellikleri ve örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
#Eşeysiz ÜremeEşeyli ve eşeysiz üreme biyolojinin konusu içinde yer almaktadır. Yeryüzünde canlılar iki şekilde üretmektedir. Bu üreme şekillerine ise eşeyli ve eşeysiz üreme denmektedir. Eşeyli ve eşeysiz üreme birbirinden farklılık göstermektedir. Eşeyli üreme sırasında iki organizma içerinde genetik yapılar birleşir. Bu şekilde yeni bir canlı oluşur. Eşeysiz üremede ise döllenme olmadan canlı oluşmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Eşeysiz ÜremeDünya çapında en çok görülen ve en yaygın üreme şekli eşeyli üreme olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı oldukça fazla canlı türünde genetiğin bir sonraki nesle aktarılması noktasında doğal bir süreçtir. Peki, eşeyli üreme nedir, çeşitleri nelerdir ve hangi canlılarda görülür? Eşeyli üreme özellikleri ve örnekleri hakkında detayları derledik.
#Eşeyli ÜremeÇelikle üreme yöntemi özellikle tarım açısından en önemli üreme seçenekleri içerisinde yer almaktadır. Günümüzde birçok farklı bitki üzerinden ele alınan ve uygulanan yöntemlerden biridir. Peki, çelikle üreme nedir, nasıl yapılır ve hangi bitkilerde görülür? Çelikle üreme özellikleri ve örnekleri hakkında detayları derledik.
#Çelikle ÜremeBiyoloji alanında çeşitli hücreler bulunmaktadır. Özellikle de biyoloji biliminde germ hücresi yoğun olarak bulunur. Germ hücresi nedir ve türleri nelerdir? Germ hücreleri nasıl oluşur ve nerede bulunur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Germ HücresiHayvanlar, canlılar dünyasının ökaryotlar üst âleminde bulunan Animalia âlemi içerisinde sınıflanan canlıların genel adıdır. Hayvan kelimesi, günlük kullanımda esas olarak insan dışı, nefes alabilen ve hareket edebilen canlıları ifade etmek amacı ile kullanılsa da biyolojik açıdan insanı da içermektedir. Sizin için hayvan türlerinin neler olduğunu, özelliklerini ve Türkiye'de yaşayan hayvan türlerini derledik.
Metagenez konusu, biyolojinin en önemli konularından bir tanesini oluşturur. Bu nedenden dolayı bu konuyu öğrenebilmek büyük bir önem arz eder. Biyoloji ile ilgilenen kişilerin metagenez konusunu bilmesi bir hayli önemlidir. Metagenez konusunun ne olduğunu, hangi canlılarda görüldüğünü ve metagenezin fonksiyonlarının neler olduğunu sizler için derledik.
#Metagenez Nedir?Bahçe peyzajı özen gerektiren bir iştir. Ağaçların nerelere dikileceği kadar hangi ağaçların da dikileceği önem arz etmektedir. Pek çok kişi bahçesinde güçlü büyük ağaçların varlığından hoşlanmaktadır. Sedir ağacı da bu ağaçlardan birini oluşturmakta olduğu için çok merak edilmektedir. İşte sedir ağacı konusunda bilmek istediklerinizi derledik.
Türkiye bu kış oldukça ilginç günler yaşadı, yaşamaya da devam ediyor. Kar yağdıktan sonra bir anda günlük güneşlik olan hava, sonrasında yerini yine şiddetli kar yağışına bıraktı. Yağışlar barajların doluluk oranının artması noktasında sevindirici olsa da havaların bu ani değişiminin hepimizin hayatını etkileyen bir etkisi daha var: Toprağa ve tarım ürünlerine verdiği zarar.
#Hava Durumunun Toprağa Etkisiİklim değişikliği; tarım ve hayvancılığı nasıl etkileyecek? Gıda ürünlerinde maliyetleri nasıl yönlendirecek? Vatandaşın bütçesine nasıl yansıyacak? Önümüzdeki dönemde bizleri neler bekliyor? Yağış rejimindeki değişikliğe bağlı olarak verim nasıl olacak? Sulama nasıl yapılmalı? Ürün ekiminde neler öne çıkıyor, neler azalıyor? Bu soruların yanıtlarını veren BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve ZMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erkan Yaslıoğlu, iklim değişikliğinin tarım ve hayvancılık üzerine etkileriyle ilgili değerlendirmede bulundu.
#BursaHücrenin bölünmesi üzerinden yeni hücre oluşumu ile bazı oluşumlar gerçekleşir. Bu oluşumların farklı görevleri bulunmaktadır. Bu durum hem mitoz hem de mayoz bölünme üzerinden gerçekleşir ve görevleri değişkenlik gösterir. İşte 7. sınıf fen bilimleri mayoz bölünme konu anlatımı.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Mayoz Bölünme Konu Anlatımı