ABD'de 1960'lı yıllarda yapılan bir araştırma yarım asırdan fazla zamandan sonra yeniden gündemde. O araştırma yüzünden hayatları mahvolanlar birer birer gün ışığına çıkıyor. İşte en iddialı bilimkurgu yapımlarında bile göremeyeceğiniz kadar inanılmaz, bir o kadar da üzücü bir "bilim" hikayesi...
#Bilimsel AraştırmaEGE Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kayhan Kantarlı, görev yaptığı fakültenin dekanlığına ‘intihal suçu’ işlemiş bir öğretim üyesinin getirildiği iddiasıyla YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile EÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ve yeni Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.
Türkiye Bilimler Akademisi, etikle ilgili ilkelerin ülkede yaygınlaştırılmasını ve benimsenmesini sağlamak amacıyla Bilim Etiği Kurulu’nu oluşturdu. Kurul, bilim ve teknolojideki yeni gelişmeler ışığında ortaya çıkabilecek bilim etiği yönünden önemli görülen konularda TÜBA Konseyi’ni, kamuoyunu ve hükümeti bilgilendirecek.
Yaz tatilinin başlamasıyla pek çok ailele çocuklarının gelişimine katkı sağlamak için çaba içine girdi. Akademisyen ve yazar Dr. Anooshirvan Miandji ise, nasıl budala çocuk yetiştirileceğini 15 maddede sıralayarak ailelere farklı bir bakış açısıyla yol gösteriyor.
#TOBBMurat Cem Orhan şef olarak Cemal Reşit Rey’de ünlü Petersburglu Rus soprano Olga Peretyatko ile son kez muhteşem bir konser verdi. Bu benim ve birçok dostumuzun kabul edemeyeceği bir tasarruf. İstanbul’da belediyenin kültür dairesi genel sanat yönetmenliğini kaldırarak, yerini kollektif bir idareye bıraktı. Bu gülünçtür.
#Murat Cem Orhan ŞefHammer, Maria Theresia’nın kurdurduğu “dil oğlanları” diye çevrilen Orientalische Akademie’de Latince, Yunanca, Arapça, Farsça ve Türkçe öğrenmişti. Avusturya Bilimler Akademisi’nin ilk reisiydi. Osmanlı Encümen-i Dâniş’inin ilk Avusturyalı üyesiydi. Tıpkı Ahundzâde’ye Latince alfabesinden dolayı Padişah Abdülmecid’in bir Mecidiye nişan vermesi gibi Hammer’e de ilk örneklerden sayılan ikinci dereceden Mecidiye nişanı verilmiştir.
#HammerYaşar Üniversitesi’nden altı akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer aldı. Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, farklı alt disiplinlerde dünyadaki bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime giren 210 bin 198 kişiden oluşan çalışmada Türkiye’den 1395 bilim insanı listelendi.
#AMERİKA Birleşik DevletleriÜniversiteye son bir adım kala tercihlerin yeniden gözden geçirildiği bu günlerde, alanında uzman, sektöründe öncü isimler karar vermenize yardımcı olmak için size geleceğin mesleklerinin neler olduğunu kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyor.
#Süper Kariyerler Geleceğin Mesleklerini Anlattıİlk yılında yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), yeni eğitim dönemine hazır. Bu yıl müfretadına robotik kodlama, medyada siber güvenlik ve yapay zekâyı da ekleyen okul, yeni öğrencilerini bekliyor.
#LİSELERE Geçiş Sistemiİlk yılında LGS’de yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘geleceğin iletişim ve medya’ çalışanlarını bekliyor.
#Demirören Medya Ve Teknoloji Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiElon Musk'ın şirketleri denince akla genelde Tesla ve SpaceX geliyor ama bir de 2017'den bu yana çok fazla dikkat çekmeden faaliyetlerini yürütmekte olan Neuralink var. Makineleri beyin gücüyle kontrol etmemize yarayacak bir cihaz geliştirmeye çalışan Neuralink'in geçtiğimiz günlerde açtığı iş ilanı heyecanla karışık kaygıya yol açarken, bir hayvan hakları örgütünün gündeme getirdiği suçlamalar da Musk'ın başını ağrıtacak bir skandala dönüşme yolunda ilerliyor. İşte tüm ayrıntılar...
#Elon MuskGeçtiğimiz hafta tıp tarihinde ilk kez bir domuzdan bir insana kalp nakledildi. ABD'deki operasyonla hayata yeniden tutunan kişi hakkında ortaya çıkan gerçek ise bir anda her şeyi tepetaklak etmeye yetti...
#ABD