Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi ile akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Yemek arayışında olan izleyiciler tarafından merak konusu olan kebap çatlatan yufkalı rulo köfte lezzetiyle damağa, görünüşüyle göze hitap ediyor. Peki, kebap çatlatan nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi ve malzemeleri...
#Kebap ÇatlatanGelinim Mutfakta günün birincisi belli oldu. Verilen tarifin ardından en yüksek puanı alan gelin adayları Zeynep, Ece, Hatice ve Yeşim arasında biri çeyrek altının sahibi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 28 Aralık 2022 Çarşamba...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta biber kasesi tarifi 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere alternatif olarak ekrana geldi. Kaliforniya biberiyle yapılan biber kasesi kolay malzemeleri ve pratik sunumuyla sofralarınızda yer almayı hak ediyor. Peki, biber kasesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, biber kasesi tarifi detayları...
#Biber KasesiOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#KahvaltıVegan yazarımız, şef Deniz Yoldaç “Vegan olmak sadece beslenme tercihleriyle sınırlayamayacağımız bir kavram... Bir trend ya da diyet değil, tüm canlılarla bir arada yaşamayı savunan bir felsefe…” diyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü yaklaşırken Yoldaç, birlikte mutfağa girmeyi çok sevdiği şeflerin birbirinden lezzetli bitki temelli tariflerini paylaştı. Biz de açıldığı günden bu yana bitki temelli mutfağıyla kendi müdavim kitlesini oluşturan başarılı restoran Bi Nevi Deli’den, vegan fırın Sisters&Harvest’tan ve House of Ekria’nın şefi Yaren Çarpar’dan bitkisel tarifler aldık.
#VeganSalatalar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası... Özellikle yaz aylarında, sebze-meyve ve ot çeşitlerinin bollaşmasıyla çok farklı çeşitte salatalar hazırlayabiliyoruz. Genellikle üzüm veya elma sirkesiyle tatlandırsak da erik, incir, nar, vişne gibi meyvelerden yapılan sirkelerle ve kaliteli bir zeytinyağıyla salatalarımıza ‘şef dokunuşu’ yapmak mümkün. Üstelik yazarımız Berrin Yiğit’e göre, sirke ve zeytinyağı sadece aldığımız lezzeti ikiye katlamakla kalmıyor, bizi kronik hastalıklardan da koruyor.
#SalataSiraz balığı; Işınsal yüzgeçliler kategorisinde olup, Cyprinidae ailesine ait bir balık türüdür. Dünya çapına yalnızca Türkiye'de bulunmakta ve endemik bir çeşit olan bir balıktır. Doğal yaşam alanlarının yok olması sebebiyle neslinin tükenmesi söz konusu olduğundan nesli tehlikededir. Doğal yaşam alanı ise tatlı su gölleri olarak belirlenmektedir. Peki siraz balığı nedir, siraz balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir ve avlanır? Siraz balığının özellikleri ve faydaları nedir detayları ile derledik.
İstanbul Maslak denince aklınıza sadece iş blokları, sanayi sitesi, otomobil tamircileri veya bohem sanatçı atölyeleri gelmesin. Son yıllarda sürekli çehresi değişen, gelişerek yenilenen bölgede yemek duraklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Pilavcısından rafine şef restoranlarına, esnaf lokantalarından iyi hamburgerin adreslerine kadar pek çok seçenek var. Etraftaki işyerlerinden gelen talebin ve yeni açılan özgün işletmelerin de bu hareketlilikteki payı büyük. Hangi mekânlara gidilir, nerede ne yenip ne içilir, adresleri bilenlere sorduk.
#MaslakSebzeler ek gıda dönemi itibari ile bazı çocukların seçici olduğu, bazılarınınsa okul dönemi başladıktan sonra yemek istemediği gıdaların başında geliyor. Ancak özellikle mevsim geçişlerinde sebze ve meyvelerin günlük düzenli tüketilmesi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önem taşıyor. Sebzelerde çeşitlilik sağlamak, farklı vitamin ve mineral gereksiniminin karşılanması için oldukça önemli.
#EbeveynsaglikKilo verme süreci olsun veya olmasın herkesin mutlaka bir dönem yaşamış olduğu problem kabızlık… Kimi bu problemi artık kabullenip hayatının bir dönemi olarak kabul ediyor kimi ise çeşitli yerlerden bulduğu çay tarifleriyle bundan kurtulmaya çalışıyor. Konuyla ilgili önemli bilgiler veren Diyetisyen Ezgi Mısırlı, kabızlık problemiyle başa çıkmak için çözüm önerileri sundu.
#Kabızlık