Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi: Kebap çatlatan nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi ile akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Yemek arayışında olan izleyiciler tarafından merak konusu olan kebap çatlatan yufkalı rulo köfte lezzetiyle damağa, görünüşüyle göze hitap ediyor. Peki, kebap çatlatan nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kebap çatlatan tarifi ve malzemeleri...
Kebap çatlatan adı kadar tadıyla da merak uyandırdı. Hazır yufka ile kolayca hazırlanan kebap çatlatan pratik akşam yemeği arayışında olanlara alternatif olacak. İşte, kebap çatlatan nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...
2 adet yufka
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yufkaları ıslatmak için;
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı domates salçası
Yarım su bardağı su
KEBAP ÇATLATAN NASIL YAPILIR?
Köfte harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın.
Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, zeytin yağı, tuz ve kimyonu ilave edip yoğurun.
Yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Yufkaları ıslatmak için kullanacağınız yoğurt, yumurta ve sıvı yağı bir kasede iyice çırpın.
Yufkaları tezgaha serin ve sosunu her yerine gelecek şekilde sürün.
Köfte harcını yufkanın üzerine eşit şekilde paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp dilimleyin.
Sosu için; tereyağını eritin ve üzerine domates sosunu dökün.
Yarım su bardağı da su ekledikten sonra kaynatın.
Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip sosu fırın kabına boşaltın.
ÜZerine yufkaları sıralayın.
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Yoğurt ve sosuyla servis edin. Afiyet olsun...