Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Pırasalı Peynirli Mini Börekler var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...
Haberin Devamı
Malzemeler:
5 adet yufka
İçi için;
Yarım kilo pırasa
200 g lor peyniri
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu
1 yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yumurta
Çörekotu
Tarif:
Öncelikle yıkanmış ve Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ‘da doğranmış pırasalara biraz tuz serpilir ve elle hafif pörsüyene kadar ovalanır çıkan suyu süzülür.
Süzülen pırasalara lor peyniri, pul biber, karabiber ve tuz eklenir, karıştırılır. Kenara alınır.
Sos malzemeleri de bir kap içerisinde karıştırılır.
Yufkalar, muffin kalıbı, peynirli karışım ve sos kasesi bir araya getirilir.
Yufkadan parçalar koparılır sosa batırılıp muffin kalıbına koyulur.
Üzerine pırasalı peynirli harçtan koyulur. Ardından tekrar yufka bölünüp sosa batırılır ve üstü kapatılır.
Aynı işlem yufkalar bitene kadar tekrarlanır.
Tüm börekçiklerin üstüne yumurta sürülür, çörek otu serpilir.