Tulum peyniri, ezine peynir, lor peyniri ile hazırlanan Girit ezmesi en çok tercih edilen mezelerimiz arasında yer alıyor. Hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde ve günün her öğününde tüketebileceğiniz Girit ezmesi yapılışı da bir o kadar pratik... Eğer sofranızda yer vermek isterseniz Girit ezmeli kapya biber dolması tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda...
#Girit Ezmeli Kapya Biber DolmasıIsparta usulü Tatar mantısı kıymalı iç harcı ve yoğurtlu sosuyla akşam yemeklerinize lezzet katıyor. Yapılışı zahmetli gibi görünse de Tatar mantısı kısa sürede hazırlanabiliyor. Peki, Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Isparta Tatar mantısı tarifi detayları...
#Tatar MantısıAntalya mutfağının sevilen lezzetlerinden Frigya biber dolması akşam yemeği için harika bir alternatif olabilir. Adını eski bir uygarlık olan Frigya'dan alan Antalya Frigya biber dolması üzerine özel bir sos hazırlanarak sunuluyor. Peki, Frigya biber dolması nasıl yapılır? İşte, Antalya Frigya biber dolması tarifi ve malzemeleri...
#Frigya Biber DolmasıZeytinyağlıların şahı biber dolması, büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Yaprak sarmasının meşakkatinin aksine çok daha kolay olan biber dolması her evde bulunan malzemelerle yapılabilir, baharatları ve iç harcı ise sizin damak zevkinize kalmış. Peki, biber dolması nasıl yapılır?
#Biber DolmasıPirinç yemeklerinin en sevilenlerinden biridir zeytinyağlı biber dolması. Biber dolması için önce biberler ayıklanır. İç malzemesi karıştırılıp biberlerin içi doldurulur. Daha sonra üstünü domates vb. yiyeceklerle süslemek mümkündür ve kısık ateşte ocağa konulup pişirilir. İşte, zeytinyağlı biber dolması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Biber DolmasıTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıGelinim Mutfakta Sivas usulü salatalık dolması tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Yöresel bir lezzet olan salatalık dolması tarifi, akşam yemeği hazırlıklarına başlayan izleyiciler için araştırılıyor. Peki, Sivas usulü salatalık dolması nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta salatalık dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sivas Usulü Salatalık DolmasıDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabMumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasGelinim Mutfakta perde dolması günün aranan tariflerinden biri oldu. Akşam yemeği hazırlığı yapan izleyiciler perde pilavı nasıl yapılır merak ediliyor. Yumuşacık kuşbaşı etiyle perde pilavının buluşması olan perde pilavı malzemeleri ve tarifi haberimizde...
#Gelinim Mutfakta Perde DolmasıSoğan dolması, Türk mutfağında yeri bulunan ancak çok sık tercih edilmemesi dolayısıyla geniş kitleler tarafından bilinmeyen bir yemek türüdür. Malzemeler çok kolay bulunan soğan dolması, evde kolayca yapılabilmektedir. Peki, soğan dolması malzemeleri ve tarifi nedir? İşte, o detaylar
#Soğan DolmasıYöresel lezzetlerimizden pırtımpırt yemeği ya da diğer adıyla 'kirtimburt' günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef yarışması ile merak edilen pırtımpırt yemeği ilginç adıyla da merak konusu oldu. Peki, pırtımpırt yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, MasterChef pırtımpırt tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PırtımpırtMasterChef deli kız dolması günün aranan tariflerinden biri oldu. Her ne kadar adı dolma olsa da deli kız dolması sarma şeklinde yapılmaz, aslında bir tür bulgurlu karalahana yemeğidir. Peki, MasterChef deli kız dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, deli kız dolması tarifi ve malzemeleri...
#Deli Kız DolmasıMasterChef birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara getirmeye devam ediyor. Bu kez kuru dolma tarifi ile ana kadroya 2. yedek olarak girmeye çalışacak olan yarışmacılar, en iyi kuru dolma tarinini hazırlayarak, şeflerden geçer not almaya çalışacak. Peki, kuru dolma nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, patlıcan, biber kuru dolma tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Kuru DolmaYaz sofralarına yakışacak en çıtır, en körpe kabaklar tezgâhları süslerken basit ama restoranda yediklerimizi aratmayacak tarifler denemenin de tam zamanı. Çiğden yapılan salatası, Yunan usulü kızartması ve ‘çıplak’ böreğiyle bol kabaklı sofralar kurmak için nedenimiz öyle çok ki...
#KabakOnlar son dönemin adeta ‘pop star’ları... Ekranda parlıyor, mutfaklarında döktürüyorlar. 2021’de Hürriyet’in Lezzetli Hayat ekinde köşe yazarlığına da başladılar. Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’yla buluştuk, geçen yılın muhasebesini yaptık. Somer Sivrioğlu “Bu bölümü geçtik, mühim olan o” derken konu yeni yıl anılarına geldi. Danilo Zanna bir yılbaşı gecesi Türkiye’de nar kırmış, sonrası mı? “Nar bir patladı, bütün apartmanı boyatmak zorunda kaldık.”
#Somer Sivrioğlu‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüAdana'nın milli yemeği olan şırdan bölgede kebaptan sonra en çok tüketilen lezzetlerden biri. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlı başına bir sektördür. Adana'da kesilen koyunların şırdan ihtiyacını karşılamadığı için başka şehirlerden çiğ şırdan getirilmektedir. Peki, şırdan nedir? Şırdan dolması hayvanın neresinden yapılır?
#Şırdan Nedir?Yılbaşına sayılı gün kala yılbaşı hindisi tarifine yönelik araştırmalar hız kazandı. Lezzetli ve bol baharatlı iç pilavıyla oldukça doyurucu olan hindi dolması, Türkiye'de genellikle yılbaşında tüketilen hindinin en sevilen hali. Peki, evde hindi dolması nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi nasıl, kaç saatte pişer? İşte adım adım yılbaşı hindisi tarifi
#Evde Hindi Dolması Nasıl Yapılır?