GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Girit ezmeli kapya biber dolması tarifi: Girit ezmeli kapya biber dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Girit ezmeli kapya biber dolması tarifi: Girit ezmeli kapya biber dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Girit ezmeli kapya biber dolması tarifi: Girit ezmeli kapya biber dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Tulum peyniri, ezine peynir, lor peyniri ile hazırlanan Girit ezmesi en çok tercih edilen mezelerimiz arasında yer alıyor. Hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde ve günün her öğününde tüketebileceğiniz Girit ezmesi yapılışı da bir o kadar pratik... Eğer sofranızda yer vermek isterseniz Girit ezmeli kapya biber dolması tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda...

Fesleğenli, bol fıstıklı Girit ezmeli kapya biber dolması sofralarınıza geliyor. Orjinal girit ezmesi İzmir tulum peyniri ile hazırlanıyor. Ayrıca diğer peynirler de ona eşlik ediyor. Sarımsak, fesleğen ve fıstığın eşsiz uyumuyla Girit ezmeli kapya biber dolması tarifi ve yapılışı...

Girit ezmeli biber dolması malzemeleri

Kişi sayısı kadar kapya biber

150 gram İzmir tulum peyniri

120 gram ezine beyaz peynir

100 gram lor peyniri

6 yaprak fesleğen

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 yemek kaşığı galeta unu

Kekik

Karabiber

Toz kırmızı biber

Girit ezmeli biber dolması nasıl yapılır?

Biberleri sap kısımlarından kesip içlerini çıkarın. Yıkayıp dik bir şekilde kurutun.

Girit ezmesi için ; tulum ve ezine peynirini bir kaseye alıp çatalla ezin.

Üzerine de lor peynirini ekleyin.

Fesleğeni de ince ince doğrayıp peynirlerin üzerine ilave edin. Eğer bekletecekseniz fesleğenleri daha sonra da ilave edebilirsiniz.

Ardından iri çekilmiş Antep fıstığını ile diğer malzemeleri de ekleyip tüm mazlemeleri güzel karıştırın.

Son olarak azar azar zeyinyağı ekleyip karıştırın.

Ezmeyi biberlerin içlerine doldurun. Fırın tepsisine dizin ve biberler yumuşayana kadar pişirin.

İsterseniz dilimleyerek ve üzerine zeytinyağı gezdirerek sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False