Frigya biber dolması tarifi: Antalya Frigya biber dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Antalya mutfağının sevilen lezzetlerinden Frigya biber dolması akşam yemeği için harika bir alternatif olabilir. Adını eski bir uygarlık olan Frigya'dan alan Antalya Frigya biber dolması üzerine özel bir sos hazırlanarak sunuluyor. Peki, Frigya biber dolması nasıl yapılır? İşte, Antalya Frigya biber dolması tarifi ve malzemeleri...
Yöresel tariflerden Frigya biber dolması, kıymalı harcı ve kızartılan dolmalarıyla farklı bir lezzet arayanların favorisi olacak. Yapımı kolay, lezzetli Frigya Biber dolması nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifin detayları...
FRİGYA BİBER DOLMASI MALZEMELERİ
200 gram kıyma
4-5 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
FRİGYA BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?
Biberlerin baş kısmını tam koparmadan çekildeklerini ayıklayın.
Biberleri kaynar suda 4-5 dakika kadar haşlayın ve kenara alarak soğumasını saylayın.
İç harcı için tavada zeytinyağı ile birlikte dolmalık fıstıkları kavurun. Ardından sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin.
SAlçayı da ekledikten sonra birkaç tur daha karıştırın ve kıymayı baharatlarla birlikte ekleyerek pişirmeye bırakın.
Pişen harçtan dolmalara tepeleme olmayacak şekilde doldurun.
Hazırlanan dolmaları sıvı yağda kızartın.
Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Kızarmış dolmaları sırayla un, yumurta ve galeta ununa bulayın ve yağda bir kez daha kızartın.
Frigya dolmaları sıcak servis edin. Afiyet olsun...