GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta perde dolması tarifi: Perde dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta perde dolması tarifi: Perde dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta perde dolması tarifi: Perde dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta perde dolması günün aranan tariflerinden biri oldu. Akşam yemeği hazırlığı yapan izleyiciler perde pilavı nasıl yapılır merak ediliyor. Yumuşacık kuşbaşı etiyle perde pilavının buluşması olan perde pilavı malzemeleri ve tarifi haberimizde...

Dışı çıtır çıtır yufkayla kaplı, içi mis gibi iç pilavla dolu nefis bir yemek olan perde dolması sofralarımıza geliyor. Gösterişli olduğu için en şık sofralara bile yakışan perde dolması nasıl yapılır merak edenlere, işte perde dolması tarifi ve malzemeleri...

PERDE DOLMASI MALZEMELERİ

1,5 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

200 gram dana kuşbaşı

2 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Çeyrek çay kaşığı yenibahar

Perdesi için:

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

Kalıpları yağlamak için:

100 gram tereyağı

100 gram kabuksuz badem

PERDE DOLMASI NASIL YAPILIR?

Dana kuşbaşı etini yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede haşlayın.

Suyun 2 bardağını pilav için kullanacaksınız, artanını başka yemekler için ayırabilirsiniz.

Kuş üzümlerini ılık suya koyun.

Pirinçleri bol suyla nişastası iyice akana kadar yıkayıp bir süzgece alın.

Pilav tenceresinde tereyağını eritin.

Dolmalık fıstıkların yarısını bu yağda kavurun.

Pirinçleri ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana kadar kavurun.

Kalan fıstıkları tuz ve baharatlarla birlikte tencereye ekleyip karıştırın.

Sıcak suyu ve kuş üzümlerini de ekleyip pilavınızı suyunu çekene kadar pişirin.

Perde pilavının dış katmanı için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu çırpma kabında karıştırın.

Azar azar un ekleyip toparlanana kadar karıştırın ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

Kullanacağınız porsiyonluk ısıya dayanıklı kapları ya da kek kalıbını tereyağıyla bolca yağlayın.

Kenarlarına ortadan iyiye ayırdığınız beyazlatılmış bademleri bastırarak yerleştirin.

Kap sayısına göre hamurunuzu bezelere ayırıp orta kalınlıkta açın.

Yufkaları kenarları dışarı sarkacak şekilde kapların içine yayın.

Pilava etleri ekleyip hepsini yeniden karıştırın ve kalıplara bölüştürün.

Kenarlardan sarkan yufkalarla pilavın üzerini kapatın ve yufkaların üzerine yeniden tereyağı sürün.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Kalıpları fırına verip 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarınca tabaklara ters çevirip çıkarın ve soğutmadan servis edin.

False