Karadeniz bölgesinin ilgi duyulan şehri olan Zonguldak, ekonomisi ve turizmi kadar yemekleri ile de meşhurdur. Sizler için Zonguldak Yemekleri - Zonguldak'ta ne yenir ve neyi meşhur? Zonguldak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zonguldak YemekleriFenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Mesut Özil, memleketi Zonguldak'ın yöresel lezzetlerinin tutkunu çıktı. Özil'in akrabaları, yıldız futbolcunun memleketine gittiği zaman özellikle Beyaz baklava, cevizli kömeç ve Devrek simidi yemeden ayrılmadığını belirtti.
#Mesut ÖzilBu yıl Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki çekişme lig başlamadan alevlendi. Birbiri ardına yeni sezonda giyecekleri formaları basına tanıtan takımların her biri taraftarının karşısına farklı sürprizle çıktı. Beşiktaş kartal pençesini formasına taşıdı, Fenerbahçe formanın ön yüzüne bir gölge gibi armasını büyüttü, Galatasaray yurtdışı deplasmanlar için mor renkli alternatif forma tasarladı. Şimdi taraftarlar bir taraftan kendi formalarını tartışırken, diğer taraftan rakip takımın formalarını eleştiriyor. Forma tartışmaları, transfer haberlerinin bile önüne geçmiş durumda... Sizce forma maçını kim alır?
Kariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluAnkara’da siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri gerçekleşti. AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ziyaret etti. AK Parti'nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezini ziyaret etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet, AK Parti, DSP, CHP ve Yeniden Refah Partisi heyetlerini ağırladı.
#Ramazan BayramıBeşiktaş Emlakjet'in Sırp başantrenörü Dusan Alimpijevic, EuroCup yarı finaline uzanan başarılarının sırrını, taraftarlarıyla arasında oluşan özel bağı, en unutamadığı maçı, hayatının en mutlu anını, hayal kırıklıklarını ve çok daha fazlasını Spor Arena'ya anlattı.
#Dusan AlimpijevicCemiyet hayatı onu iyi tanıyor. Timur Erk, 55 yıllık bir sanayici olarak 18 yıldır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kimya Sanayi Meclisi Başkanlığı’nı yürütüyor. 40 yıldır da Türk Böbrek Vakfı’nın kurucu başkanı. 80 yaşında dalıyor, yüzüyor, tenis oynuyor ve bir dakika yerinde duramıyor. Bu pek çok şapkası olan yüksek kimya mühendisi işadamının ‘hammadde’sini inceledik; gençlik sırlarını dinledik...
#Timur ErkBiri People’ın mutfağındaki Volkan Türe, diğeriyse Okra’nın başındaki Mert Yalçıner... İkisi de çok iyi şeflerin rahlei tedrisinden geçmiş pırıl pırıl gençler. Şimdiyse öğrendiklerini kendi yetenekleriyle birleştirerek başında oldukları restoranlarda dikkat çekici, lezzetli menüler hazırlıyorlar.
#PeopleBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaAlmanya zor dönemlerden geçiyor. Aşırı sağın güçlendiği ve göçmenleri hedef gösteren söylemlerin giderek kabul görmeye başladığı bir dönem. Koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından başlayan enerji krizinin tetiklediği ekonomik sorunlar giderek hissediliyor. Ve böyle bir dönemde göçmen STK’ların faaliyetleri, söylemleri daha da önem kazanıyor. Özellikle ekonomi derneklerinin, daha fazla öne çıkarak göçmenlerin ekonomiye katkısının görünür olmasını sağlaması gerekiyor. İşte bu derneklerden biri de ATİAD. Her sektörden temsilcisi var ATİAD’ın. Ben de Alman ekonomisine büyük katkı sağlayan ve istihdam yaratan döneri sordum. Neden ‘Made in Germany’ diyorlar? Bu soruya Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sayın hiç tevazu göstermeden cevap veriyor: “Döneri dünyaya biz tanıttık.”
#AlmanyaMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaPina Bausch’un başyapıtı ‘Café Müller’le başlayan 27. İstanbul Tiyatro Festivali sürüyor. Festival ikinci haftasında İstiklal Caddesi’ne yayılıyor ve tarihi yapıları etkileyici oyunlarla buluşturuyor. Tiyatro yazarlarına, eleştirmenlere ve oyunculara festivalde merakla bekledikleri oyunları sorduk.
#Tiyatro27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında dört yerli oyunun oyuncu, yazar ve yönetmenleri, tiyatro eleştirmenleri Bahar Çuhadar, Gülin Dede Tekin ve Onur Şimşek’ten oluşan ‘Oyun Çıkışı’ ekibinin ev sahipliğinde, festival seyircisiyle canlı söyleşilerde buluşacak. Ferdi Çetin, Kayhan Berkin, Nergis Öztürk, Ayşe Lebriz Berkem, Okan Urun, Ercan Kesal, Berfin Zenderlioğlu ve Cem Yiğit Üzümoğlu konuklar arasında…
#27. İstanbul Tiyatro FestivaliFenerbahçe'deki performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Ferdi Kadıoğlu'nun babası Feyzullah Kadıoğlu, katıldığı canlı yayında oğlunun sarı lacivertli takımdaki geleceğine ilişkin konuştu.
#FenerbahçeReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı Reçel