Türk popunun güçlü seslerinden Ziynet Sali kariyerinin 25’inci yılını yeni şarkısı ‘Müptelanım Bilgine’yle kutluyor. Sali sözlerinden müziğine hatta klibine kadar buram buram nostalji kokan yeni şarkısı için “Ses rengimi, duygumu, şarkıcılığımı gösteren tam bir Ziynet Sali şarkısı oldu” diyor.
#Ziynet SaliBu hafta İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Mozart’ın ‘Don Giovanni’siyle Atatürk Kültür Merkezi’nde. Shakespeare’in ünlü eseri ‘Romeo ve Juliet’in uyarlaması ‘Verona Çıkmazı’nıysa tiyatro sahnesinde izleyeceğiz. Usta müzisyen Bülent Ortaçgil, İstanbul’da konser verecek.
#EtkinlikKıbrıs tatlısının yapılışı ve malzemeleri Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak ediliyor. Son zamanların favori beş çayı tatlılarından Kıbrış tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı...
#Kıbrıs TatlısıIspanağı çocuklara sevdirecek harika bir tarif olan ıspanaklı kek tarifi, kolay yapımı ve malzemeleriyle beş çayı menünüzde yer almayı hak ediyor. Peki, ıspanaklı kek nasıl yapılır, bir porsiyon ıspanaklı kek kaç kalori? İşte, Gelinim Mutfakta ıspanaklı kek tarifi ve yapımı...
#Ispanaklı KekBu hafta Bülent Ortaçgil, IF Performance Hall Beşiktaş’ta; Gevende, Zorlu PSM’de konser verecek. Halil Altındere’nin ‘A Brief History of My Last Three Years’ sergisi 20 Ocak’a kadar uzatıldı. Teknoloji, sanat ve müziğin buluştuğu ‘Noise_Media Art’ başladı. Hamurişi meraklıları ‘Beş Çayı Lezzetleri’ atölyesini kaçırmasın.
#Kültür SanatGelinim Mutfakta hanım bileği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Farklı alternatif arayanlara beş çayı için harika bir tatlı olan hanım bileği tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, Hanım bileği tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta Hanım bileği tarifi ve püf noktaları...
#Hanım BileğiMillet olarak çay sohbetlerine bayılıyoruz. Beş çayı saatlerinin aranan tarifleri arasında yer alan bu tarif, kayınvalidelerinizi mutlu edecek. Evde kolay hazırlanışı ile de hoşunuza gidecek, pratik lezzetlerden hamur işi yöresel lezzet için tarif hemen aşağıda...
#Nokul TarifiYeni açılan The Peninsula İstanbul’un içindeki The Lobby isimli restoranı, dünyadaki tüm benzerlerinden ayrıcalıklı kılan İstanbul Boğazı manzarası. Lobide başlayıp Boğaz’ın kenarındaki terasa uzanan bu restoranın başındaysa şef Alessandro Santi var.
#The PeninsulaNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekGelinim Mutfakta külah pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yerini aldı. Torpil tatlısı diye de bilinen külah tatlısı, adını kulah şekli verilen hamurundan alıyor. Peki, külah tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, evde kolay külah tatlısı tarifi ve yapılışı...
#Külah PastaGelinim Mutfakta tiramisu pasta tarifi günün aranan tatlısı oldu. Pandispanyasını hazır da alabileceğiniz tiramisu pasta tarifi evde kolayca hazırlanabilir. Bu kez pandispanyasını da evde yapabileceğiniz bir tarif hazırladık. Peki, pasta tiramisu nasıl yapılır? İşte, pasta tiramisu tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Tiramisu PastaGelinim Mutfakta çilekli zarf çörek tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Yaz aylarında taze çilekle hazırlayabileceğiniz enfes bir hamur işi olan çilekli zarf çörek sevdiklerinize sunabileceğiniz favori tarifleriniz arasında yer alacak. Peki, Gelinim Mutfakta çilekli zarf çörek nasıl yapılır? İşte, evde çilekli zarf çörek tarifi hazırlamanın püf noktaları...
#Çilekli Zarf Çörek TarifiGelinim Mutfakta kremalı kedi dilli pasta tarifi ile beş çayı menülerini belirlemeye devam ediyor. Oldukça hafif bir tatlı olan kremalı kedi dilli pasta malzemeleri ve kolay yapımı ile sevilen tarifler arasında yerini aldı. Peki Gelinim Mutfakta kremalı kedi dilli pasta nasıl yapılır? İşte tarif detayları...
#Kremalı Kedi Dilli PastaEkranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta pizza poğaça tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır? İşte pizza poğaça tarifi ve malzemeleri...
#Pizza Poğaça TarifiYapımı kolay, yemesi lezzetli ağlayan pasta tarifi hem çocukların hem yetişkinlerin sevdiği beş çayı alternatiflerinden biridir. Malzemeleri her ne kadar bol görünse de ağlayan pasta yapılımı bir o kadar pratik ve eğlenceli. Peki krem şantili ağlayan pasta nasıl yapılır? İşte ağlayan pasta tarifi ve malzemeleri...
#Ağlayan Pastaİkilemli sorularda oyuncu Nilgün Belgün’ü sıkıştırdım; pişmanlıklarını, korkularını, tezatlarını, hayranlıklarını, özlemlerini açık yüreklilikle döktü ortaya. En güzeli de bütün bunları yaparken kendisiyle dalgasını geçebilmesi: “Evlilik insan doğasına aykırı. Ama çocuk sahibi olmak için evlilik gerekiyor. Bana bu saatten sonra şart değil...”
#Nilgün Belgünİkilemli sorularda oyuncu Nilgün Belgün’ü sıkıştırdım; pişmanlıklarını, korkularını, tezatlarını, hayranlıklarını, özlemlerini açık yüreklilikle döktü ortaya. En güzeli de bütün bunları yaparken kendisiyle dalgasını geçebilmesi: “Evlilik insan doğasına aykırı. Ama çocuk sahibi olmak için evlilik gerekiyor. Bana bu saatten sonra şart değil...”
#Nilgün BelgünGörüntüsüyle ve tadıyla sevdiklerinizin gönlünü kazanacak elmas kurabiye kakaolu ve kakaosuz seçenekleriyle sohbetlerinize tat katıyor. Dilerseniz orta bölgesine çikolata sosu da hazırlayarak sunabileceğiniz elmas kurabiye tarifi, malzemeleri hemen aşağıda...
#Elmas KurabiyeHem göze hem damağa hitap eden bir tatlı olan şekerbura tatlısı son zamanların en sevilen hamur işi tarifleri arasında yer alıyor. Peki, şekerbura nedir, nerenin tatlısı, nasıl hazırlanır? Misafirlerinize lezzetli bir beş çayı menüsü hazırlamak istiyorsanız, işte şekerbura tarifi ve malzemeleri ile yapım aşamaları…
#ŞekerburaDünya üzerinde en iddialı olduğumuz konulardan biri çay içmek! Her yıl yapılan araştırmalarda Türkiye en çok çay tüketilen ülke çıkıyor. En çok duyduğumuz laflardan biri “Çayı koydun mu?” ve evet, siyahı baş tacımız ama farklı malzemelerle hazırlanan tarifler de kışın içinizi ısıtacak türden... İşin uzmanlarından değişik ve lezzetli tarifler aldık. Aynı zamanda çay someliyesi olan yazarımız Ebru Erke’ye de çay demlemenin püf noktalarını sorduk.
#Gazetehaberleri