GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Hanım bileği tarifi: Hanım bileği tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Hanım bileği tarifi: Hanım bileği tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta Hanım bileği tarifi: Hanım bileği tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta hanım bileği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Farklı alternatif arayanlara beş çayı için harika bir tatlı olan hanım bileği tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, Hanım bileği tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta Hanım bileği tarifi ve püf noktaları...

HANIM BİLEĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 avuç nişasta ve un
Kızartmak için ayçiçeği yağı

Şerbeti için:

5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu

HANIM BİLEĞİ NASIL YAPILIR?

Derin bir karıştırma kabının içinde önce tereyağı, yumurta ve yoğurdu sonra da kalan diğer malzemeleri iyice yoğurup, 1 saat kadar dinlendirin.

10 adet beze yapın. Hamurları un ve nişasta karışımı ile ince açın. Üstüne ceviz serperek açtığınız hamurun 1/3’ünü katlayıp, diğer kısmın da 1/3’ünü üstüne katlayın. Yufkayı ortaya doğru buruşturup, uzunlamasına fiyonk 5 santimetre boyunda parmakla sıkıştırın.

Bu sıkıştırılan yerlerden keserek her bir parçayı iyice kızmış ayçiçeği yağında kızartın ve servis tabağına alın. Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökün.

 

False