GÖSTERİME girdiği tarihte tüm dünyada büyük yankı uyandırarak Oscar’a aday gösterilen ‘Farinelli’ filminin müziklerini derleyen ünlü şef ve klavsen sanatçısı Christophe Rousset’nin 1991 yılında kurduğu Les Talens Lyriques, Avrupa’nın en önemli barok topluluklarının başında geliyor.
#Sponsorlu İçerik1-17 Haziran arasında düzenlenecek 51. İstanbul Müzik Festivali, 12 yeni eserin prömiyer yapacağı özgün programıyla dikkat çekiyor. Anne-Sophie Mutter’den Barbara Hannigan’a pek çok yıldızı ağırlayacak festivalin öne çıkan konserlerinden bir seçki hazırladık.
#51. İstanbul Müzik FestivaliYeni yılın ilk ayından itibaren hareketlenen bir müzik dünyasıyla karşı karşıya kalacağız. Bu yıl sadece rap’te değil, pop ve rock müzikte de ses getirecek çalışmalar birbiri ardına geliyor. Özlenen isimler, çok sevilenler, yeni işbirlikleri... Sürprizlere hazır olun.
#MüzikTürkiye’de müzik üzerine, felsefi ya da entelektüel düzeyde analiz geliştiren yazıların bir toplamından söz etmek mümkün değil. Bu bağlamda Theodor W. Adorno’nun ‘Müzik Yazıları’ belki de tam bir sürpriz. Adorno’nun müzik yazıları, onun bütün külliyatının yarısından fazlasını oluşturuyormuş.
#Theodor W. AdornoÖzellikle yazdığı tarihi romanlarla ilgi gören Mehmet Coral, son kitabında, Saint-Exupéry ve onun fenomen kahramanı “Küçük Prens”in adeta röntgenini çekiyor. Doğan Kitap’tan çıkan “Küçük Prens Çöle Düşen Yıldız”, 150 milyondan fazla satan bu unutulmazeserin şifrelerini gözler önüne seriyor.
Fahriye Evcen (25) ‘Yalancı Bahar’ dizisinin ardından birçok kapris suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. O susmayı tercih etti ama artık konuşma zamanı: Özcan Deniz’in yeni sinema projesinden özel hayatında merak edilenlere kadar her şeyi ilk kez Hürriyet Cumartesi Gazetesi’ne anlattı.
1967’de 7 Gün Savaşı patladığında çellist eşi Jacqueline du Pre’yle İngiltere’den ülkesi İsrail’e koşmuş, cephede askerlere moral konseri vermişti. Orkestra şefi, piyanist Barenboim bugün saldırgan İsrail politikalarının önde gelen muhalifi. "Her yeni zafer İsrail’in hezimetini artıracak, savaş çözüm getirmez" diyor.
20’nci yüzyılın en büyük piyanistlerinden Macar müzisyen György Sandor, aşığı olduğu Türkiye’de vereceği, ancak yaşlılık nedeniyle iptal ettiği son konserinin tarihinden 13 gün sonra ABD’de yaşamını yitirdi.Klasik müziğin yaygınlaşması için dünyanın dört bucağında, mütevazi koşulları kabul ederek sayısız konserler veren ve yediden yetmişe amatör-profesyonel müzisyenlerin katıldığı ücretsiz atelye çalışmaları düzenleyen Sandor, son nefesine değin müzik yaşamının içinde oldu.