Balkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıYeni yıl akşamının planlarını yapmaya başladığımız bugünlerde kutlamaların vazgeçilmez mutluluğu pastalar akla ilk gelen tatlı seçeneklerinden... Üstelik evde kendi rüya pastamızı hazırlamak kolay. Bitki bazlı, vegan, glütensiz ve şekersiz malzemelerdentüm ekipmana, ihtiyacımız olan hemen her şeyi Metro Türkiye’de bulmak mümkün.
#Yeni YılMevsimi geldi, balkabakları tezgâhlara dizildi. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı nedeniyle bu dönem dizilerde, filmlerde de bol bol gördüğümüz bir meyve bu... Mutfağımızda en çok tatlısı pişse de çorbası da enfes olur. Girit mutfağında sinkonta adlı bir yemeği yapılan balkabağının böreğinin de tadına doyum olmaz!
#BalkabağıEmre Şen’in balkabağı çorbası, butik otel Casa Lavanda’nın restoranını kulaktan kulağa duyuran lezzetlerden biriydi. Adana’daki ünlü Pasta Bahçesi’nin yanık tereyağı ve kaymakla yapılan cheesecake’iyse Le Cordon Bleu Londra mezunu şef Yiğit Zeyneloğlu’nun reçetesi... Zeyneloğlu cheesecake’ini nasıl yaptığını anlattı. Şen de hem çorbasının tarifini verdi hem de balkabağı pişirirken işimize yarayacak tüyoları...
#BalkabağıPatili dostlarınıza bir doğum günü partisi vermeye ne dersiniz? Hele de iştahla yiyecekleri ama daha da önemlisi, şeker ve koruyucu madde içermeyen bir pastayla, en sevdiği arkadaşlarıyla... Onlara özel; etli, sebzeli veya meyveli pastalar ve partiler hazırlayan mekânların sayısı gün geçtikçe artıyor. Birkaçına göz atalım...
#Doğum Günü PartisiAtsak mı artık şu üstümüzdeki ölü toprağını, ne dersin? Sadece sen değil, hepimiz bunaldık sıkıldık. Öf pöff... Ama ben sana bir şey diyeyim mi? Bu böyle olmaz. Bak yeni yıl geliyor, haydi azıcık toparla kendini, biraz modunu düzelt. Hani nerede umut dolu pozitif enerjiii? Böyle mi karşılayacaksın yeni tazeyi?
#Yılbaşı MenüsüDünyada ve ülkemizde koronavirüsten korunma ile ilgili önlemler alınmaya devam ediyor. Karantinada çoğu kişi evde durmanın verdiği can sıkıntısıyla veya durumun oluşturduğu tedirginlikle tatlı yeme isteği yaşayabiliyor ve kendini mutfağa atıyor.
#Karantinaİtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan ravioli, son yıllarda Türk mutfağına da girdi. Makarna hamurun dolgusundan olan ravioli aslında bir tür İtalyan mantısıdır. Bu lezzetin sofralarımızdaki normal mantıdan farklı et suyu ya da sosla servis edilmesidir. Peki, ravioli nedir? Evde ravioli nasıl yapılır? İşte, adım adım ravioli tarifi ve malzemeleri.
#Ravioli Nedir?Yemekten çorbaya, salatadan tatlıya kadar birçok tarifte kullanılan balkabağının faydaları saymakla bitmiyor. ‘Kışın bolca tüketin’ önerisinde bulunan Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bu faydalı besinin yararlarından bahsetti, balkabağı ile hazırlanan birkaç tarif paylaştı.
#SebzeKokusu en az tadı kadar güzel, bu soğuk havalarda sıcacık kahvenizin yanında, pişman olmadan tüketebileceğiniz bir kurabiye; üstelik rafine şeker içermiyor! Ara öğünlerinizde 2-3 adet tüketebilirsiniz, badem unundan yapıldığı için yüksek oranda protein içerir.
#Badem Unlu KurabiyeSıcacık Türk kahvemizi yudumlarken, yanına eşlik edecek farklı lezzetler ararız. Bazen yoğun çikolatalı bir kurabiye, bazen de meyveli bir kek eşlik eder. İşte bir yudum kahvenizden alırken bir yandan da lezzetine doyamayacağınız 5 nefis tatlı tarifi…
#Mucize LezzetlerSonbaharı çok seven insanlar vardır... Yağmurlu hava, kalın kazak, sıcacık çay, düşen yapraklar… Sonbahar çoğu insana romantik gelir, ancak maalesef ben o insanlardan biri değilim. Sonbahar demek, benim için yaza geri sayımın başlaması demek. Çok sevdiğim denizime, güneşime gün saymak, kiraza karpuza hasret kalmak demek.
#İdil YazarBüyüleyici ve yorucu bir şehir Venedik. Keşfetmek kolay değil. Sürekli hareket halinde olan şehir, modern sanatın önemli merkezlerinden birine dönüştü. Büyük Kanal boyunca açılan lüks otel ve pasajlar, yenilenen barlar ve restoranlar kentin yıldızını biraz daha parlattı. Bu kez Venedik’in popüler mekânlarını bir kenara bırakıp, az bilinen noktalarından bahsedeceğiz.
#Venedik