Paylaş
Balkabağı iyi bir A vitamini yani beta - karoten kaynağıdır, aynı zamanda potasyum ve C vitamini içerdiği için göz sağlığını, bağışıklık sistemini, büyümeyi ve gelişmeyi destekler. Farklı tariflerle hem bebeğin hem ailenin menüsüne bolca ekleyebilirsiniz.
7-8. aydan itibaren balkabağını kendi suyunda haşlayıp çatalla ezerek bebeğe yedirmeye başlayabilirsiniz.
9. Aydan itibaren içine az kırmızı mercimek, patates, soğan, sarımsak ekleyerek pişirip balkabağı çorbası olarak yedirebilirsiniz.
Bu tarifi 9. aydan itibaren verebilirsiniz.
Malzemeler
• 100gr balkabağı
• 1 küçük patates
• 1 adet arpacık soğan
• 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
• 1 diş sarımsak
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 300ml su veya tavuk suyu
Yapılışı:
• Balkabağını iri küpler şeklinde doğrayın.
• Patatesi soyun, minik minik doğrayın.
• Arpacık soğan ve sarımsağı bütün bırakarak ekleyin. Piştikten sonra çıkarın.
Buharda hazırlanışı:
Mercimeği önceden 10 dak. haşlayıp suyunu süzün.
Bütün sebzeleri ve haşlanmış mercimeği buharda pişiriciye koyun, üzerinden zeytinyağını gezdirin.
20-25 dk. pişirin. Malzemeler piştikten sonra üzerine azar azar ılık su ekleyerek el robotuyla çorba kıvamına getirin.
Daha parçalı pütürli çorba yapmak isterseniz çatalla ezerek veya elekten geçirerek püreleyin.
Tencerede hazırlanışı:
Sebzeleri ve mercimeği tencereye koyun.
Üzerine zeytinyağını ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dk. pişirin.
Piştikten sonra kıvamlı ve akışkan bir çorba elde edene kadar rondodan geçirin.
Malzemeler piştikten sonra üzerine azar azar ılık su ekleyerek el robotuyla çorba kıvamına getirin.
Daha parçalı pütürlü çorba yapmak isterseniz ki pütürlü yemeye alışması için ideali böyledir, çatalla ezerek veya elekten geçirerek hazırlayabilirsiniz.
Paylaş