Paylaş
Malzemeler:
Yapılışı:
1. Kuru kayısıları ve kuru üzümleri rondadan çekerek parçalanmasını sağlayın ve cevizleri de öğütün
2. Kurabiye hamuru için; badem ununu, öğütülmüş cevizleri ve diğer tüm kuru malzemeleri bir kasede birleştirin.
3. Ayrı bir karıştırma kasesinde balkabak püresi ile tüm sıvıları karıştırın ardından kuruların üzerine dökün ve karıştırın.
4. Oluşan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle küçük toplar haline getirin ve bu topları pişirme kağıdına serilmiş tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde dizin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
6. Piştikten sonra fırının içinde bekletmeyin, fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!
Hazırlayan: Melisa DARMAR
Instagram: Femmelle.tr
Paylaş