Ankara’dan yarıyıl tatilinde çocuklarıyla birlikte güzel bir hafta sonu gezisi için Uludağ’a gidenleri taşıyan tur otobüsü Eskişehir’de yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Kazada, 11 kişi öldü, 44 kişi yaralandı. Uluslararası haber ajanslarının da duyurduğu kazada yaralanan otobüs şoförü ve yedek şoför gözaltına alındı. Gözaltına alınan şoför, “Önüme bir karartı çıktı. Köpek sandım. Direksiyonu sağa kırdım ve ağaca vurdum” dedi. Yolcular şoförün direksiyon başında uyuyakaldığını söyledi. Bu arada otobüsün Ankara’da bir grup yolcuyu aldığı ana ait görüntüler de ortaya çıktı.
#EskişehirKırgızistan ziyareti sırasında 10 milyon dolarlık hibenin hesaba yattığını açıklayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye gibi Kırgızistan’ın da mafya ve yolsuzluklarla mücadelede başarılı olabileceğini anlattı. Erdoğan, “Ama, ‘Benim mafyam iyidir’ demeyeceğiz, tepesine tepesine bineceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk’te parlamento dışı partilerin genel başkanları ile buluştu. Liderlerle Türkiye’nin sorunlarını değerlendiren Gül’e, Anavatan Lideri Mumcu’dan “Anyasa değişikliği önerisi” geldi. Mumcu Gül’den, bir Anayasa değişikliği taslağı hazırlamasını isterken, bu konuda kendisine ilerleyen günlerde yazılı bir çalışma vereceğini bildirdi.
İstanbul’da, evlendiği 1970 yılından bu yana evi yedi kez soyulan emekli öğretmen 60 yaşındaki Işıl Öztürk’ün hırsız mağdurlarını aynı çatı altında toplamak ve vatandaşları uyarmak için kurduğu internet sitesine ilginç, bazıları da komik olayları anlatan yazılar geliyor.
Sosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeSon dakika haberine göre; Çanakkale'de dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını sonrası bazı köyler tahliye edilirken havadan ve karadan alevlere müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangınla mücadelede son durumu anlatırken, "Hayati tehlikesi olan bir vatandaşımız yok. Yangının önü kesildi, düne göre daha avantajlıyız." ifadelerini kullandı. Yangına müdahale eden bir ekip, rüzgarın yön değiştirmesiyle alevlerin ortasında kaldı. Bakan Yumaklı, "Bazı kahramanlar, iyi ki varlar" diyerek o anları paylaştı. Öte yandan orman yangınının çıktığı ilk anların görüntüsü ortaya çıktı.
#ÇANAKKALEGeçen gün Boğaz’da bir balık restoranında, hayatımda yediğim en kötü, en yağ çekmiş, en ‘tavuk göğsünden hallice pişmiş’ barbunu masamıza getiren garsona “Bu biraz fazla pişmemiş mi” diye sordum. “Şefimizin tarzı bu” dedi... “Şefiniz balık pişiremiyor o zaman demek ki” diyecektim, diyemedim... Yaz vakti, o kalabalıkta barbun söylersen yersin kazığı!
#RestoranYıl 1996, TRT 2’de çalışıyorum. Kısaca Tarihi Yarımada olarak adlandırılan, İstanbul’un en heyecan verici bölgesi olduğunu düşündüğüm Sultanahmet’te 1918-1919 yıllarında imparatorluk döneminin ilk çağdaş hapishanesi olarak inşa edilen tarihi binanın restore edilerek otele dönüştürülmesinin mini bir belgeselini çekiyoruz. Binanın avlusuna girdiğimde kim bilir yıllar içinde kimler burada volta attı diye düşünmeden edemiyorum...
#Müge AkgünYolculuk mevsimi başladı. Bu yıl bir ya da iki haftalık uzun tatil yerine üç-dört günlük kısa bir tatil düşünüyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Bahanesi yeme-içme olan, hazır gitmişken kültürel gezilerin ve denizin de tadının çıkartılacağı en göz alıcı yerler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi önerdiler...
#RotaTaklit etmeyen, farklı mutfak ve teknikleri güzel bir araya getiren yemekler, ille de kocaman lüks bir mutfağa ya da havalı malzemelere ihtiyaç duymuyor. İşini iyi yapan bir şef bunu basit koşullarda, minik bir alanda da uygulayabiliyor. Şef Cem Ekşi’nin restoranı Mabou’da, ayran soslu ceviche, dana yanak rossini gibi lezzetleri tatmak kadar Beyoğlu’nun havasını solumak da iyi geliyor.
#MabouVan'da şüphe üzerine jandarma ekipleri tarafından durdurulan TIR'ın dorsesinde 218 kaçak göçmen yakalandı. Konuyla ilgili TIR şoförü gözaltına alınırken, kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından Van İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edilecek.
#VanAfyonkarahisar'ın Eber Kasabasının sınırlarında bulunan Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Eber Gölü, Kovid-19 ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine girilmesiyle turistleri, avcıları ve fotoğraf meraklılarını bekliyor. Türkiye'nin önemli sulak alanlarından biri olan Eber Gölü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine girilmesiyle turistleri, avcıları ve fotoğraf tutkunlarını bekliyor.
#Eber Gölü Nerede