Güncelleme Tarihi:
SU Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), İstanbul'da, 23-26 Mart tarihlerinde ilk kez düzenlenen Seafood İstanbul Fuarı'na katıldı, ziyaretçilere balık ikram etti.
CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş. ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) iş birliğinde düzenlenen Seafood İstanbul Fuarı'na, su ürünleri üretim ve ihracatçılarının yanında ekipmancılar da katıldı. Yurtdışında yıllık ortalama 15 fuara katılan, yurtiçinde de balık-ekmek şenlikleri düzenleyen STG standında ziyaretçilere Akdeniz balıkları ikram edildi.
STG Başkanı Melih İşliel, "2016 yılının ilk çeyreğinde 3 tane yurtdışı fuara katıldık. Birincisi yapılan Seafood İstanbul Fuarı'nda STG olarak sektörü temsilen bulunduk ve gelen ziyaretçilere balık ikramı yaparak sektörümüzü tanıtmaya gayret ettik. Standımızı ziyaret eden yabancı konuklar, Türk balıklarının lezzetini öğrenmiş oldu. Yurtiçi ve yurtdışı tanıtım faaliyetlerimize, tanıtımlarımıza devam edeceğiz" dedi.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İstanbul'un konumu gereği Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu, bu nedenle Seafood İstanbul'un Türk balıklarının tanıtımı açısından çok güzel bir fuar olduğunu dile getirdi.
Seafood İstanbul Fuarı, EDT EXPO 2016-Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı ile eşzamanlı yapıldı. Fuarda, Türkiye'nin en seçkin otel, restoran ve pastanelerinin mutfak ekiplerinin yarışacağı etkinliklere sahne oldu, birbirinden renkli yarışmalara ev sahipliği yaptı. Fuarda sektör ve gastronomi üzerine gerçekleştirilen etkinliklerle sektör temsilcilerine yeni bir bakış açısı kazandırılması amaçlandı. Bu yıl da Türkiye'nin seçkin otel ve restoranlarının menülerini zenginleştirecek yeni tatlar sunuldu.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF