2 bin kişiye balık ikramı

Güncelleme Tarihi:

2 bin kişiye balık ikramı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 01:14

ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen ‘Winter FANCY FOOD’ fuarına ilk kez katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 2 bin kişiye ikramda bulundu.

Haberin Devamı

STG standında, fuar süresince ziyaretçilere taze levrek, kaya levreği ve çipura tanıtıldı, tattırıldı. Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, ABD’nin, 2013 yılı verilerine göre en fazla su ürünleri ihracatı yapılan 13’üncü ülke olduğunu belirtti. Tüketim potansiyeli dikkate alındığında, bu ülkenin Türk su ürünleri sektörü açısından hedef pazar konumunda olduğunu söyledi. Boston Su Ürünleri Fuarı’ndan sonra San Francisco’da başta ABD olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilere, Türk su ürünleri ve sektörünü tanıttıklarını anlatan Kızıltan, “ABD, hızla gelişen bir Pazar. 12 milyon dolara yakın ihracatımız var. Başta levrek, çipura, orkinos gibi taze, işlenmiş ve dondurulmuş ürünlerin ABD ve Kanada pazarı için önemli bir yeri var. Kültür balığının kontrollü üretimden dolayı daha sağlıklı oluşu nedeniyle, Forbes Dergisi tarafından ABD’nin en etkileyici 6’ıncı ismi seçilen dünyaca ünlü Türk kalp doktoru Mehmet Öz’ün Amerikalılara levrek balığını tavsiye etmesi kültür balığına ilgiyi artırıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!