Baklava şerbeti sıcak mı, soğuk mu dökülür sorusu, binlerce vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Baklava yapımında en çok merak edilen konuların basında ise şerbeti geliyor. Kuralına uygun olmayan bir şerbet baklavanızın yavan veya fazla hamur olmasına neden olabilir. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Ramazan pidesi ardından bayramların vazgeçilmezi baklavayı da kendi elleriyle hazırlamak için püf noktaları derledik.
#BaklavaBaklava, bayram tatlısı denilince akla gelen ilk lezzet. Bu yıl Corona virüsü önlemleri kapsamında bayramı ev ortamında geçirecek olan pek çok kişi bayram tatlısını da evlerinde yapacak. Yapımının zahmeti gözünüzü korkutmasın, püf noktalarına dikkat ederek cevizli, fıstıklı veya sade baklavayı kendiniz yapabilir, aynı evi paylaştığınız aile üyeleriniz veya arkadaşlarınızı şaşırtarak virüs nedeniyle buruk geçen bayramı şenlendirebilirsiniz. Baklava yapımında en önemli noktalardan biriyse şerbeti. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?
#Baklava Şerbeti Nasıl Olur?Ramazan Bayramı'na sayılı gün kala baklava tarifi ve püf noktalarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Baklava yapımında en çok merak edilen konuların basında ise şerbeti geliyor. Kuralına uygun olmayan bir şerbet baklavanızın yavan veya fazla hamur olmasına neden olabilir. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Ramazan pidesi ardından bayramların vazgeçilmezi baklavayı da kendi elleriyle hazırlamak için püf noktaları derledik.
#Baklavanın ŞerbetiYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakRamazan Bayramı’na sayılı gün kaldı... Sevdiklerimizle kahvemizi yudumlarken ellerimizle yaptığımız ikramlıkları sunabiliriz. Lokumdan tarçınlı mini kurabiyelere, tahinli kuru baklavadan badem ezmesine nefis tariflerim var size. “Yapması bu kadar kolay mıymış” diyeceğinize eminim.
#Bayram SohbetleriOyuncu Nurgül Yeşilçay ve Alper Kul, hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. 4 Kasım'da vizyona girecek olan "Mahalleden Arkadaşlar" filminde başrolü paylaşan oyuncular, filmin perde arkası ile ilgili itiraflarda bulundular. İşte devamı…
#Nurgül YeşilçayHasadı başladı, tazecik cevizler tezgâhlarda bollaştı... Tatlı-tuzlu içine eklendiği her şeyin tadını daha da özel kılan bu nefis yemişle yapabileceklerimiz sınırsız. Kimi zaman taze fasulyeyle buluşturup doyurucu bir öğüne çevirebilir, kimi zaman bir kurabiyenin başrolü yapabiliriz. Şefler Aydın Demir ve Umut Karakuş ile yazarımız Sahrap Soysal’dan cevizin tadına doyacağımız 8 tarif...
#MezeNeredeyse tüm Anadolu’da bayram tatlısı olarak bilinen baklava, yalnızca bayramlarda değil, ziyafet ve kutlama yemeklerinde de sofraların baş tacıdır. Her ne kadar zahmetli ve masraflı bir tatlı olsa da baklava yüzyıllardır itibarını koruyarak varlığını sürdürmüştür.
#BusaGeçmişte bayramlar ne kadar da güzeldi değil mi? Önce büyüklerimizin elleri öpülür, ardından da anneannemizin veya babaannemizin günler öncesinden hazır ettiği o en enfes ev yapımı baklavası yenirdi. Şimdilerde ise baklava dükkanlarına koşar olduk. Ama merak etmeyin! İncecik kat kat yufkalarının arasında ceviz saklayan o bol şerbetli özlenen tatlımızı Şef Rüzgar Sünbül özel tarifleri ve püf noktalarıyla geri getiriyoruz. Baklava neden şekerlenir, baklava hamuru nasıl yapılır? İşte, Rüzgar Şef ev yapımı baklava tarifi incelikleri ve püf noktaları...
#Ev Yapımı BaklavaBayramların geleneksel tatlılarından ev baklavası kıyır kıyır ağızda dağılan tadıyla yine bayram sofralarının vazgeçilmezi oluyor. El açması ev baklavası yapımı için elbette önemli püf noktaları uygulamak gerekiyor. Her ne kadar zahmetli olsa da birazdan vereceğimiz ev baklavası tarifi ile sevdiklerinize bu bayram da nefis bir tatlı ziyafeti verebilirsiniz. Peki, ev baklavası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Ev BaklavasıEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk MutfağıRamazan Bayramı’na sayılı günler kala anne emeğini hatırlatan ev baklavası tarifi en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Yapılışı biraz zahmetli olsa da bize bayramları hatırlatan ev baklavası, bayramda ikram etmek için hazırlıklar yapanların menüsünde baş sıralarda duruyor. Biz de kolay ev baklavası nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte kolay ev baklavası yapımı.
#Ev BaklavasıŞam tatlısı ya da şambaba olarak da bilinen Şambali tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şambali tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şambali tatlısının püf noktaları ve nefis bir şambali tarifi
#Şambali Nasıl Yapılır'Türkiye'de mutfağı en iyi olan şehir deyince aklınıza neresi gelir?' diye bir soru sorulsa sanırım bir çok kişi Gaziantep cevabını verir. Öyle bir şehir ki, Gaziantep'in tarihi güzellikleri, müzelerinin önüne geçmiş yemekleri... Katmerden yuvalamaya, kebaptan baklavasına bir çok detay var. Gaziantep'i hâlâ görmediyseniz, yemeklerini tatmadıysanız hayatınızda büyük bir eksik var demektir. Gaziantep, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren Türkiye’deki iki şehirden biridir.
#GaziantepŞekerpare, şerbetli tatlıların en çok sevilen ve tercih edilen tatlılardan biri. Temel malzemesi irmiğin etkisiyle ağızda dağılan, tatlı krizlerini bir çırpıda sonlandıran şekerpare, fındık, fıstık veya cevizle süslenerek adeta bir görsel şölen yaşatıyor. Peki, geleneksel tatlıların baş tacı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi ve püf noktası detayda!
#Şekerpareİstanbul’la ilgili kitapları seçerken dikkatli olmalısınız. Hakiki kitapla taklit arasındaki farkı bilmezseniz, gereksiz yere istemediğiniz, aramadığınız kitabı okumuş olursunuz. Size bu konuda salık vereceğim ilk elden kaynak kitaplarından biri de; Ahmet Refik Altınay’ın ‘Eski İstanbul’u