Plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, baharatlar hakkında önemli bilgiler verdi.
#Baharat Nasıl SaklanırDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiGünümüzde besinler mevsiminde taze taze tüketilirken bazı durumlarda ise kurutularak tüketilmesi gerekiyor. Sarımsak da belli metotlar ile kurutulan bu besinler arasında sayılabilir. Sarımsak nasıl kurutulur ve saklanır? Evde taze baş, yaş ve yeşil sarımsak kurutma ipuçları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#SarımsakNane uzun senelerdir insanlar tarafından hem lezzet hem de şifa amacıyla kullanılan bir bitkidir. Taze ve kuru halde tüketilebilen bu ot, oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Peki, nane nasıl kurutulur? Kuru nane nasıl saklanır? Fırında ve mikrodalgada kolay nane kurutma ipuçlarını sizler için derledik.
#NaneEt yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...
#Kurbanlık Et MarinesiTürkiye’nin dört bir yanında yetişen bitkiler yemeklere kattıkları lezzet kadar çaylarıyla da şifa kaynağı. Antioksidan özelliğiyle Arapgir’in mor reyhanından Antakya’nın sindirimi kolaylaştıran zahterine, Isparta’nın gülünden Nizip’in nanesine... Bu hafta 15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle Anadolu’nun şifalı bitki çaylarının peşinde bir tura çıkalım.
#HürriyetÜlkemizde ekimi yapılan çok sayıda bitki bulunmaktadır. Bu bitkiler sağladığı faydalar sayesinde uzun yıllar popüler olmayı başarmışlardır. Sizler için Safran tohumu nasıl ve zaman ekilir? Safran tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Reyhan tohumu nasıl ekilir son günlerin merak konusu haline gelmiştir. Özellikle sağlığa faydalarının öğrenilmesiyle reyhana olan talep artmıştır. Yetiştiriciliğini yapmak isteyenler olduğu kadar kendisi için saksılarda reyhan yetiştirmek isteyenlerde artmaktadır. Reyhan tohumunun nasıl ekildiğini öğrenerek evinizde reyhan yetiştirebilirsiniz. Reyhan tohumu nasıl ve zaman ekilir? Reyhan tohumu nasıl olur ve nereden alınır hakkındaki tüm bilgileri derledik.
Farklı özellikleri olan çok sayıda tohum çeşidi vardır. Bu tohumların faydasını bilen kişiler sıklıkla kullanmaktadır. Bilmeyenlerde faydalarını duydukça kullanmaya başlamaktadır. Sizler için Kereviz tohumu nasıl ve zaman ekilir? Kereviz tohumu nasıl olur ve nereden alınır? Tüm detayları derledik.
Mutfaklara lezzet katan ve hoş kokusu ile et yemeklerinin, salataların ve çorbaların vazgeçilmezi olan kekik en çok kullanılan baharatlar arasında yer alıyor. Mutfaklarımızda kullandığımız kekik, orta boylu renkli çiçekli olan sevimli bir bitkidir. Kekiğin çiçek ve yapraklarının kurutulması ile baharat elde edilir. Kekik tohumu nasıl ve zaman ekilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İnsan vücudunda her gün serbest radikaller yani hücre atıkları oluşur. Serbest radikallerin vücutta birikmesi sağlık açısından önemli sorunlara yol açabilir. Bunlar arasında, gastrointestinal hastalıklar, infertilite, kardiyovasküler hastalıklar, solunum ve sindirim sistemi bozuklukları sayılabilir. Yeterli miktarda antioksidan alımı ile serbest radikallerin olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkündür.
#Antioksidan"Darhane çorbası" yakıştırmasını sonuna kadar hak eden tarhana, aynı zamanda güçlü bir probiyotik kaynağı. Bu özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. O nedenle son dönemde tarhanaya gösterilen ilgi birkaç katına çıktı. Marketlerde tarhana bulmak elbette mümkün ama evde yapılmış tarhananın yerini de hiçbir şey tutmuyor. Sizin için Türkiye'nin farklı yörelerinden evde yapılabilecek tarhana tarifleri derledik. Bu arada şunu da hatırlatalım: Tarhana normalde yaz sonunda yapılır ve sıcak günlerde kurutularak tüm kış tüketilecek biçimde saklanır o yüzden de büyük miktarlarda yapılır. Ancak siz dilerseniz daha küçük miktarlarda yoğurduğunuz tarhanayı taze taze de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
#Tarhana