Kaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...
#Vedat MilorKanal D ve teve2, yılbaşına özel birbirinden ünlü isimlerin konuk olduğu eğlenceli yapımlarını izleyiciler için hazırladı. 2023 yılının son günlerinde ekrana gelecek olan programlar 28 Aralık Perşembe gününden itibaren seyirciler ile buluşacak.
#Yılbaşı EkranıYolculuk mevsimi başladı. Bu yıl bir ya da iki haftalık uzun tatil yerine üç-dört günlük kısa bir tatil düşünüyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Bahanesi yeme-içme olan, hazır gitmişken kültürel gezilerin ve denizin de tadının çıkartılacağı en göz alıcı yerler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi önerdiler...
#RotaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 3 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 21. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüTürk mutfak kültürünün dünyanın en zengin mutfaklarından biri olmasının başlıca sebeplerinden biri Osmanlı İmparatorluğu’nun çok uluslu bir yapıya sahip olmasıdır. Osmanlı döneminde pek çok yabancı devlet adamı aşçılarını yetiştirmeleri için Türk aşçıların yanına yollamışlardır. Çeşitli kültürlerin birikimi ile gelişen Türk mutfağı bugün dünyanın en önemli üç mutfağından birisi olmuştur.
#Osmanlı Saray MutfağıFarklı bir coğrafya, farklı bir kültürle tanışmak istiyorsanız yolunuzu Kahramanmaraş’a düşürün. Şehrin eski ve dar sokaklarında dolaşırken ‘kahramanlığın’ izlerine rastlayabileceğiniz kent sürprizlerle dolu. Sıcakkanlı insanların şehri öylesine köklü ve zengin bir mutfağa sahip ki sadece yemek için bile gidilir.
#KahramanmaraşPilavlar mutfaklarımızın olmazsa olmazlarıdır. Pirinç, bulgur, kuskus, şehriye gibi birçok ürünle yapılabilen pilavların pişirilmesi söz konusu olduğunda Türk mutfağında üç pilav pişirme tekniği bulunur. Salma pilav, kavurma pilav ve haşlama pilav olarak sıralanan bu tekniklerin her birini aşağıda sizin için tek tek anlattık. İşte mutfaklarımızın farklı pilav pişirme teknikleri…
#Pilav Nasıl YapılırZuhal Topal'la Sofrada yemek yarışmasının cuma akşamı yayınlanan 295. bölümünde haftanın final heyecanı yaşandı. Gelin ve kayınvalidelerin beraber rekabet ettiği yarışmada, 13 Aralık akşamı Didem Hanım konuklarının karşısına iddialı bir menü ile çıktı. Didem Hanım yemekleri ile rakip kaynanaların eleştiri oklarına hedef oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada kim kazandı? 13 Aralık Zuhal Topal'la Sofrada en fazla puanı kim aldı? İşte, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi.
#Zuhal Topal'la Sofrada BirincisiFOX TV ekranlarında yayınlanan ve ilgi gören yemek yarışması Zuhal Topal'la Sofrada programında cuma akşamı haftanın finali gerçekleşti. Gelin ve kayınvalidelerin yarıştığı programda, 8 Kasım akşamı gerçekleşen finalde bu hafta en fazla oyu alarak para ödülünü kazanan yarışmacı belli oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, 8 Kasım Cuma Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasının kazananı ve haftanın puan durumu.
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiKanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta yeni haftanın açılışını 246. Bölümüyle yaptı. Gelinim Mutfakta'ya 50. Hafta Sevim Bahadır ve gelini Gizem Bahadır katıldı. Gün sonunda gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta'da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaAkşam yemeği için henüz ne yapacaklarını bulamamış olanlar için enfes bir ikilimiz var: Sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav. Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal ile renklenen pilav, sebzeli köfte şiş ile sunuma hazırlanıyor, tadına doyum olmuyor. Peki, sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav nasıl yapılır?
#Sebzeli Köfte ŞişPirinç pilavı mutfaklarımızın, sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Tane tane dökülen bembeyaz bir pirinç pilavı yapmak için bilmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Kuru ya da lapa olmayan, tam kıvamında mis gibi pilavlar yapmak için bilmeniz gereken püf noktaları hemen aşağıda. İşte nefis bir pilav yapmanın sırları ve çok nefis bir pilav tarifi…
#Pilav Nasıl YapılırGelinim Mutfakta yarışması 7 Kasım Çarşamba günü 168. bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Hem gelinler hem de kayınvalideler arasında zaman zaman seslerin yükseldiği Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde gelinlerden biri çeyrek altını almaya hak kazandı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriBir ölçek anne özlemi, iki su bardağı nostalji ve alabildiğine sevgi... Kim özlemez ki analarımızın kendilerine özgü tariflerle yaptığı o tadına doyulmaz lezzetleri.. Peki ya kızları? Onlar ne öğrendiler bu mutfak muhabetlerinden? İşte size analar ve kızların geçmişten bugüne damıtılmış yemek tarifleri ve onların öyküleri. Oya Germen ve Ayşe Özyılmazel ile başlıyoruz bugün. Gerisi yolda…