Ramazan Sofrası 29. gün yemeği: Bademli Pilav

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 29. gün yemeği: Bademli Pilav
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 06:00

Çok kolay hazırlayabileceğiniz bir pilav tarifi, Bademli Pilav...

Haberin Devamı

Malzemeler:

3-4 çorba kaşığı Ayçiçek Yağı

1 avuç soyulmuş badem

1,5 su bardağı Pirinç

1 tutam Tuz

1 tutam toz Dana Bulyon

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yağımızı tenceremizde kızdırdıktan sonra bademleri ekleyerek iyice kavuruyoruz. Bademler kavrulduğunda pirincimizi ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tuz, toz dana bulyonumuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. 2 bardak suyumuzu ekleyerek karıştırıyoruz ve kısık ateşte beklemeye alıyoruz. Pilavımız kıvamına geldiğinde ocağımızın ateşini kapatarak pilavımızı dinlenmeye alıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!