Damla Debre, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isimler arasında yer aldı. Kariyeri boyunca pek çok yapımda rol alan Damla Debre, Robinson Crusoe & Cuma isimli filmde Yalarin isimli karaktere hayat vermişti. Damla Debre'nin 2003 yılından bu yana rol aldığı yapımlar arasında Adını Feriha Koydum, Emret Komutanım, Bez Bebek gibi projeler de yer aldı. Peki, Damla Debre kimdir, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Damla DebreBadem Şekeri 2 filmi oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çekiyor. Yönetmen koltuğunda Aydın Bulut'un oturduğu filmde Doktor Mehmet ve Ayşe’nin yeni sınavı anlatılıyor. Oyuncu kadrosu kadar, çekildiği yerler de ilgi gören Badem Şekeri 2'de Alper Saldıran ve Burcu Özberk başrolleri paylaşıyor. Peki, Badem Şekeri 2 filmi oyuncuları kimdir, nerede çekildi? İşte Badem Şekeri 2 konusu ve oyuncu kadrosuyla ilgili ayrıntılar.
#Badem Şekeri 2 FilmiAfili Aşk'ta Ayşe karakterine hayat veren Burcu Özberk, dizide gösterdiği performans ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 'Burcu Özberk kimdir?' sorusu dizi ile beraber yanıtını arayan konuların başında gelmeye başladı. Ünlü oyuncunun, biyografisini öğrenmek isteyenler, internette Burcu Özberk'in hayatını sorguluyor. Peki Burcu Özberk kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı? İşte, o isim ile ilgili merak edilenler.
#Burcu Özberk KimdirBadem Şekeri filminin devamı niteliğinde çekilen Badem Şekeri 2, beyaz perdenin ardından televizyonda izleyici karşısına çıkıyor. Yönetmen koltuğunda Aydın Bulut'un oturduğu film, hem oyuncu kadrosu hem de çekildiği yer ile ilgili merak konusu oldu. Peki, Badem Şekeri 2 oyuncuları kimler? Badem Şekeri 2 filmi nerede çekildi? İşte, filmle ilgili bazı bilgiler.
#Badem Şekeri 2 Nerede ÇekildiAşırı kilolar pek çok sağlık sorununun birincil sebebi. Kilo vermek söz konusu olduğunda da herkesin aklına ilk olarak metabolizma hızı geliyor. Peki "Ben gençken sırım gibiydim" diyenler, yaşının ilerlemesiyle metabolizmasının da yavaşladığını düşünenler ne yapmalı? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları...
#SağlıkYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriÖrdek pastilla Masterchef ile birlikte günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ördek pastilla nerenin, hangi ülkeye ait merak edilirken, tarifi denemek isteyenler tarafından da araştırılıyor. Peki, evde ördek pastilla nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal ördek pastilla tarifi ve püf noktaları...
#Ördek PastillaChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuMasterChef Belle Helene tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. Fransız mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan bu nefis tatlı ilk olarak Auguste Escoffier tarafından 1870 yılında yapılmış. Üzerinden geçen uzun yıllara rağmen, Helene Belle nefis tadıyla favoriler arasında yer alıyor. Sulu armut ve çikolatanın nefis uyumu ve yanındaki dondurma ile çok beğeneceksiniz. Eğer bir şans vermek isterseniz, Belle Helene tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Belle Helene TarifiTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirCassata Siciliana, tatlıdan öte Sicilya’yı yansıtan bir simgedir. Her diliminde, Sicilya’nın zengin tarihi, farklı kültürlerin etkisi ve yerel halkın yaratıcılığı saklıdır. Bu nedenle cassata’yı tatmak, Sicilya’nın ruhunu ve lezzetlerini keşfetmek anlamına gelir. Sicilya’nın kültür elçisi cassata’nın geçirdiği evrimi ve tarifini yazdım bu hafta.
#Danilo ZannaBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#SağlıkUzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.
#Uzun ÖmürÇoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#VeganGelinim Mutfakta kaymaklı badempare tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özel günlerinizde ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz badempare tatlısı yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli...İşte, badempare tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, kaymaklı badempare tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Kaymaklı BadempareYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler Günü23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#Güllaç