B12 haberleri sayfasında B12 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 28478 B12 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Afyonkarahisar’da iki çocuk babası Mehmet Gündoğan’ın özel bir klinikte “atom” ya da “sarı serum” olarak bilinen serum sonrası hayatını kaybetmesinin ardından, bir haber de Adana’dan geldi. Eczacı kalfasının bağladığı “sarı serum” sebebiyle iki çocuk annesi, Selinay Yüksekbaş hayatını kaybetti. Gelin görün ki yaşanılan kayıplara rağmen, doktor reçetesine gerek duymadan hazırlanabilen sarı serum pazarı, internet ve sosyal medya üzerinden çığ gibi devam ediyor. “Hastanede sıra beklemeden, evinizde, koltuğunuza yaslanıp serum hizmeti alabilirsiniz” başlıklı ilanlardan birkaçını aradım. İlginçtir ölümlere ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına rağmen, korkuya mahal verecek bir durum olmadığını anlatıp, ikna etmeye çalışıyorlar. Fiyatı ise 2 bin liradan başlıyor. Bir daha uyaralım! Bu serumlar basit bir vitamin katkısı gibi gözükse de öldürebilir.
#Sarı SerumB12 vitamini de sağlığımız için oldukça önemli. Eksikliğinde vücut sinyal veriyor, pek çok sağlık problemine neden oluyor. Peki B12 vitaminin faydaları neler? B12 eksikliğinde ne olur? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? Konuyla ilgili detaylı bilgileri uzmanlardan öğrenelim.
#B12Vücudumuzda B12 vitamini seviyesi çok azaldığında yorgunluk, halsizlik, hafıza sorunları ya da nörolojik sorunlar meydana gelebilir ancak bu demek değil ki kendini her yorgun hisseden ya da hafızasını kuvvetlendirmek isteyen B12 vitamini almalı? Uzmanlar B12 seviyelerine baktırmadan takviye almamanızı öneriyor ve gereksi kulanımı konusunda uyarıyor
#B12Vitamin takviyelerinin popülaritesi oldukça arttı ama uzmanlar her fırsatta gereksiz kullanım konusunda uyarıyor. B12 de son yılların parlayan yıldızlarından biri. Özellikle yorgunluk ve hafıza sorunları için pek çok kişi B12 seviyelerine baktırmadan takviye alıyor. Peki bu takviyeler gerçekten işe yarıyor mu? Gereksiz kullanımı nelere sebep olur? İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Koçoğlu ve Diyetisyen Gamze Çakaloğlu ile konuştuk.
#B12Vücudumuz için en gerekli besin kaynaklarından olan B12 vitamini, enerji üretimi ve merkezi sinir sistemimize doğrudan etki ediyor. Oldukça sık rastalanan bir durum olan B12 eksikliği ise özellikle 60 yaşın üzerinde kişilerde yaygın olarak gözlemlenmektedir. Peki, B12 eksikliği belirtileri nelerdir, neden olur? İşte B12 eksikliğini gösteren 9 işaret!
#B12B12 vitamini vücut için önemli bir vitamindir ve bu vitaminin eksik olması durumunda hafıza problemleri yaşanılabilir ve kansızlığa da sebep olabilir. Medikal Estetik Uzmanı Dr.Fevzi Özgönül, B12 vitamini hakkında uyarılarda bulundu, B12 alabileceğimiz en güzel besinleri sıraladı...
#B12B12 vitamini vücut içerisinde pek çok noktada dengeleyici özellikler taşıması nedeniyle eksikliği en çok hissedilen vitamin türü olarak öne çıkmaktadır. Sağlıklı bir insanın karaciğerinde en az 2 mg ve tüm vücudunda toplam 4 mg kadar depolanan B12 vitamini, enerji üretiminden kan hücresi yapımına, sinir dokusunun sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar pek çok noktada önemi ile öne çıkmaktadır. Peki, B12 vitamini hangi besinlerde bulunur? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#B12Kaya gibi sert görünseler de, kemikler kolajen, protein ve mineral gibi birçok katmandan oluşan canlı dokulardan meydana gelir. Tüm bu maddeler kemiklerin içinde o kadar yoğun bir şekilde bulunur ki, mesela sadece uyluk kemiği bükülmeden 550 kiloluk bir baskıya dayanabilir. Peki kaya gibi sert ve güçlü kemiklere sahip olmak için ne yapmamız gerekir? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, güçlü kemiklerin sırrını anlatıyor.
#KemikKaya gibi sert görünseler de, kemikler kolajen, protein ve mineral gibi birçok katmandan oluşan canlı dokulardan meydana gelir. Tüm bu maddeler kemiklerin içinde o kadar yoğun bir şekilde bulunur ki, mesela sadece uyluk kemiği bükülmeden 550 kiloluk bir baskıya dayanabilir. Peki kaya gibi sert ve güçlü kemiklere sahip olmak için ne yapmamız gerekir? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, güçlü kemiklerin sırrını anlatıyor.
#KemikEksikliği çeşitli sorunlara neden olan B 12 vitaminini kullananlar dikkat etmeli. Piyasada farklı formlarda bulunan B 12'nin 'hidroksikobalamin' içerdiğinden emin olmalısınız. Çünkü 'siyanokobalamin' etken maddesi barındıran türü, uzun süre yüksek dozlarda kullanıldığında siyanür zehirlenmesine yol açabiliyor.
#B12Hepimizin hayali sağlıklı, uzun bir ömre sahip olmak. Fakat son dönemde sık sık genç insanların da kalp krizi geçirdiğini duyuyoruz. Geçen yıl önce 60 yaşındaki Tolga Savacı, sonra 52 yaşındaki Metin Arolat, pazartesi günü de 58’indeki Volkan Konak hayatını kaybetti. Üçünün de kalp krizi geçirdiği söylendi. Kalp Sağlığı Haftası da yaklaşırken bu değerli organımızı nasıl koruyacağımızdan ve nelerle onu riske attığımızdan bahsedelim.
#Hazan Aköz IşıkYAŞLANMA sürecindeki sorunlarla daha az karşılaşmak, yaşlılık sürecini de erişkinlik hatta gençlik döneminde oluğu gibi formda ve zinde yaşamak isteyenlerin en önemli arzularından biri “her gün bir veya birkaç yaşlanma karşıtı hap yutup” bu keyifli ve haklı hedefe ulaşmaktır.
#NADİğne vurdurmak orucu bozar mı sorusu gündemde yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, rahatsızlıkları dolayısıyla iğne vurdurmak zorunda olan kişilerin orucunun bozulup bozulmayacağı konusunda açıklamada bulundu. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantılar sonrası kararını açıklayan Diyanet, iğne vurulmanın orucu bozmayacağı kararına vardı. Ancak, bu konuda bazı istisnaların olduğunu da kararına ekledi. Peki, iğne orucu bozar mı Diyanet? B12 iğne, ağrı kesici iğne orucu bozar mı? Diyanet bilgisi haberimizde
#İğne Orucu Bozar Mıİğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar arasında yer aldığını ancak bazı muhtelif hallerde durumun değişeceğini açıklayan Diyanet, detaylara yer verdi.Peki, iğne orucu bozar mı? B12 iğne, ağrı kesici iğne orucu bozar mı, koldan ve kalçadan iğne orucu bozar mı? Diyanet yanıtladı!
#İğne Orucu Bozar MıÜç ana alkol türü vardır: etil alkol (etanol), metil alkol (metanol) ve izopropil alkol (izopropanol). Bu alkol tipleri arasında sadece etanol, içki olarak tüketilmeye yöneliktir. Metanol; sentetik reçine, antifriz, buz çözücü, ve yakıtlarda kullanılır. İzopropanol ise el dezenfektanlarının ana maddesidir; ayrıca ev temizleyicilerinde, boya incelticilerde ve parfümlerde bulunabilir.
#Metil AlkolSinir sistemi ve kan hücrelerinin oluşumundan kalp sağlığına kadar birçok hayati işlevde rol oynayan B12 vitamini, sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez yapı taşlarından biridir ve eksikliğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Betül Mercan Çiftçi, B12 eksikliğinin belirtileri, teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#SağlıkKış aylarında bağışıklık sistemimiz soğuk hava, kapalı alanlarda uzun süre vakit geçirme ve azalan güneş ışığı gibi nedenlerle zayıflayabilir. Daha fazla kapalı ortamda bulunmak, mikropların bulaşma riskini artırır. Ayrıca D vitamini seviyeleri, güneş ışığı eksikliğinden dolayı düşebilir ve bu durum bağışıklık fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden kış aylarında bağışıklık sistemimizi desteklemek için daha dikkatli olmalıyız. Bunun için bir çoğumuz takviye gıdalara başvuruyor. Bağışıklığınızı desteklemek için kullandığınız gıda takviyelerinin yanlış seçimi veya yanlış kullanımı sağlığınıza daha çok zarar verebilir desem… Dengeli beslenmeden ve yeterli miktarda su tüketmeden, düzenli egzersiz yapmadan, yeterli uyumadan, stres yönetimini sağlayamadan sadece avuç avuç takviye tüketenleri buradan uyarmak istiyorum. Bilinçsizce tüketilen takviyelerin ölümcül sonuçları olabiliyor.
#Sponsorlu İçerikAfyonkarahisar’da iki çocuk babası Mehmet Gündoğan’ın özel bir klinikte “atom” ya da “sarı serum” olarak bilinen serum sonrası hayatını kaybetmesinin ardından, bir haber de Adana’dan geldi. Eczacı kalfasının bağladığı “sarı serum” sebebiyle iki çocuk annesi, Selinay Yüksekbaş hayatını kaybetti. Gelin görün ki yaşanılan kayıplara rağmen, doktor reçetesine gerek duymadan hazırlanabilen sarı serum pazarı, internet ve sosyal medya üzerinden çığ gibi devam ediyor. “Hastanede sıra beklemeden, evinizde, koltuğunuza yaslanıp serum hizmeti alabilirsiniz” başlıklı ilanlardan birkaçını aradım. İlginçtir ölümlere ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına rağmen, korkuya mahal verecek bir durum olmadığını anlatıp, ikna etmeye çalışıyorlar. Fiyatı ise 2 bin liradan başlıyor. Bir daha uyaralım! Bu serumlar basit bir vitamin katkısı gibi gözükse de öldürebilir.
#Sarı SerumTüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nüfus giderek yaşlanıyor ve bu durum hafıza kaybı, düşünme yeteneğinin azalması, dikkat eksikliği ve kişilik değişiklikleri gibi belirtilerle kendini gösteren demans hastalığı ile daha sık karşılaşacağımız anlamına geliyor.
#Buğra BuyrukçuUkraynalı Renata B. (46), dini nikahla yaşadığı Türk vatandaşı Hüseyin T.'den (60) olan on iki yaşındaki oğlu Ali B.'ye Türkiye'de vatandaşlık alabilmek için hukuki mücadele başlattı. Renata B., "Ben çocuğumla Türkiye'ye taşındım. Her yıl ikamet iznini uzatıyordum ama bu yıl maalesef uzatma olmadı. Çocuğun babasına ulaşamadığımız için biz mağdur olduk." dedi.
#Ukrayna2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesSağlıklı bir yaşam sürdürmek için gıda takviyeleri oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak, bu takviyeleri doğru bir şekilde kullanmak ve beklenen faydayı görmek için dikkat edilmesi gereken noktalar var. Yanlış zamanlama, yetersiz bilgi veya düşük kaliteli ürün tercihleri, takviyelerin etkisini azaltabilir veya zararlı hale getirebilir. İşte gıda takviyeleriyle ilgili doğru bilgiler ve uygulamalar...
#Gıda TakviyesiKüçük yaşlardan itibaren yorgunluk ve beyin sisi ile mücadele eden Katrina Burchell, sayısız kez doktora gitmesine rağmen belirtileri göz ardı edildi. Son raddede hiçbir işini yapacak enerjisi kalmayan, yataktan çıkamayacak hale gelen Katarina bunadığını ya da beyin tümörüne sahip olduğunu düşünürken doğru teşhisi aldı. Yaşadıklarının ardındaki basit gerçek ise herkesi şaşırttı
#Pernisiyöz AnemiTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede yine kıyma başta olmak üzere etlerde tek tırnaklı eti kullanılırken, peynirde süt çıkmaması ve et dönerde dil eti çıkması dikkat çekti. Peki döner ve peynirdeki bu durum sağlığımızı nasıl etkiliyor? İki üründe de sahtekârlık olduğu kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlık