İstanbul’da kesilmiş at etleri ve kesilmeye bekleyen 3 at bulundu. At eti haram mı, yenir mi? gibi sorular da bu haberleri gören vatandaşların merak ettiği sorular arasında yer aldı. Sultangazi'de gelen bir ihbarı değerlendiren zabıta ekipleri gittikleri adreste kamyonet içinde kesilmiş at etleri ile kesilmek için bekletilen 3 at buldu. Polis ekipleri, at kesen kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Peki, At eti zararlı mı, faydaları neler?
#At Eti Zararlı MıTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBalıkların birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan balıklar arasında palamut balığı da bulunmaktadır. Palamut balığının pişirme yöntemleri ise oldukça merak ediliyor. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığı nasıl temizlenir ve avlanır detayları ile derledik.
Maide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideDiplomasiyle sofranın ilgisi ne? Savaşlar mutfağımızı nasıl etkiledi? Milli yemekler nasıl ortaya çıktı? Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Sosyolog Yard. Doç. Dr. Burak Onaran, bu soruların peşine düştü ve yeme-içme alışkanlıklarımızın yıllar içinde nasıl geliştiğini İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘MutfakTarih’ kitabında anlattı.
#Kuru Fasülyeİngiltere ve İrlanda’da hamburgerlerde at etinin kullanıldığının tespit edilmesiylepatlak veren skandal çok sayıda ülkede onlarca işlenmiş gıdada da benzer etlerinkullanıldığının ortaya çıkmasıyla bütün Avrupa’yı ayağa kaldırdı. Ülkeler birbirinisuçlarken, AB, gıdalarda kullanacak etin DNA testini istemeye hazırlanıyor.
İngiltere ve İrlanda’da hamburgerlerde at etinin kullanıldığının tespit edilmesiyle patlak veren skandal çok sayıda ülkede onlarca işlenmiş gıdada da benzer etlerin kullanıldığının ortaya çıkmasıyla bütün Avrupa’yı ayağa kaldırdı. Ülkeler birbirini suçlarken, AB, gıdalarda kullanacak etin DNA testini istemeye hazırlanıyor.
ÇEŞİTLİ tarihlerde at ve eşek eti operasyonlarının yapıldığı Adana’da, yurtta kalan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencilerine at ve eşek eti yedirildiği ortaya çıktı. İddialar üzerine Tarım İl Müdürlüğü, bu kurumlara yemek sağlayan firmaların yurt genelindeki uzantılarını da takibe aldı.