Aritmi pek çok kişide görülen bir sağlık sorunudur. Kişiler aritmi hastalığı hakkında bilgi sahibi olmak için pek çok kaynaktan yardım alabiliyor. Aritmi hastalığının nasıl ortaya çıktığı da merak edilen sorulardan birisidir. Aritmi nedir ve neden olur? Aritmi nasıl geçer ve tedavisi nasıldır? Aritmi belirtileri hakkında bilgileri derledik.
#Aritmi Nedir?İnsanların bazı yaşadıkları problemler karşısında bu kişilere kanda klor testi yapılması istenir. Klor testinde sonuçlara göre bazı tedaviler uygulanmaktadır. Peki Klor nedir? Klor değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere klor ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
#SeoDizi oyuncusu Şekip Taşpınar’ın sahte içki sebebiyle yoğun bakıma alınması ve entübe edilmesi, bu sorunu bir kez daha gündeme getirdi. Kişinin ölümüne dahi sebep olabilen sahte içki, öldürmediği vakalarda bile çok ağır kalıcı hasar bırakıyor. Sahte içkinin risklerini konunun uzmanlarına sorduk, aldığımız cevaplar hayati tehlikenin boyutlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi...
#Sahte İçkiBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#SağlıkQTC hesabını yapabilmek adına ilk önce QTC hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bunun yanı sıra QTC hesaplaması çeşitli nedenlere bağlı olarak yapılmaktadır. Normal QTC değerleri, bireylerin durumlarına göre farklılık göstermektedir. QTC değerlerinin hesaplamasının nasıl yapıldığıyla alakalı şekilde bilgi edinmek isteyen kişiler olabilir. Bu yüzden bu konu hakkında bilgi vermek faydalı olacaktır. QTC hesaplaması nedir? QTC değerlerinin normal hali nedir? İşte detaylar.
İnsanlarda farklı bölgelerde görülebilen pek çok hastalık bulunabilir. Bunlardan birisi de amiloidoz olmaktadır. Amiloidoz bazı kişilerde görülebilmekte ve farklı tedavileri bulunmaktadır. Bu sebeple belirtilerinin bilinmesi oldukça önemlidir. Peki, Amiloidoz nedir? Belirtileri nelerdir? Amiloidoz neden olur? Teşhisi ve tanısı ile birlikte amiloidoz hakkında detayları derledik.
#SözlükSon dönemlerin ses getiren dizisi Camdaki Kız’ın dikkat çeken karakterlerinden biri olan Feride’nin taşikardi hastalığının olduğunu söylemesi ile birlikte belki de pek çoğumuzun bilimsel adıyla ilk kez duyduğu taşikardi hastalığı merakla sorgulanmaya başlandı. Diğer adı kalp çarpıntısı olan taşikardi nedir, nedenleri nelerdir? İşte Camdaki Kız Feride’nin hastalığı taşikardi ile ilgili tüm merak edilenler…
#Camdaki Kız FerideDamar sertliği pek çok insanda ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Tıp dilinde ateroskleroz olarak da bilinen damar sertliği mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Özellikle kişilere bu teşhis konulduktan sonra yoğun bir araştırma ve tedavi sürecine girmektedirler. Son günlerde damar sertliği yani ateroskleroz ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki ateroskleroz nedir? Ateroskleroz belirtileri nelerdir? Ateroskleroz risk faktörleri nedir? İşte damar sertliği ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Ateroskleroz Nedir? Belirtileri Nelerdir?Sağlıklı bir yaşam için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin gereken miktarda alınması oldukça önemli. Özellikle protein ve kalsiyum gibi ihtiyaç duyulan besin değerlerinin tüketilmesi günlük yaşamımızın dengeli bir şekilde devamı için şart. Teff tohumu da haiz olduğu zengin besin maddesi içeriği ile kullanımı tavsiye edilen besinler arasında göze çarpıyor. Peki Teff tohumu nedir ve ne işe yarar? Teff tohumu faydaları ve özellikleri nelerdir? Tüm detaylarıyla birlikte merak edilenleri derledik.
MIS-C sendromu ve Kovid-19 çocuklarda görülüyor mu sorusu koronavirüs salgının en başından beri merak edilen konulardan biri olurken, MIS-C tablosundaki son durum dünya gündeminde de sık sık konu oluyor. Bilim Kurulu toplantısının düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarından gelen soru üzerine Prof. Dr. Ateş Kara ülkemizde çocuklarda MIS-C sendromu hakkında son durumu açıkladı. İşte, ayrıntılar.
#Mıs-CElektrofizyoloji ile tedavi yöntemleri merak edilen yöntemlerden bir tanesidir. Hangi hastalıklarda kullanıldığı ile alakalı da çok fazla soru gelmektedir. Elektrofizyoloji nedir ve hangi hastalıklarda kullanılır sorularının cevaplarını derledik.
#Elektrofizyoloji Nedir?Ajax'ın 30 yaşındaki savunmacısı Daley Blind, takımının Hertha Berlin'le oynadığı hazırlık maçının 79. dakikasında bir anda yere yığıldı. Aralık 2019'da kardiyomiyopati teşhisi konulan ve Şubat 2020'de sahalara dönen Blind'in kalp pilinin (ICD) durduğu belirtildi. Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag, Blind'in sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.
#KardiyomiyopatiSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından corona virüs tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının detayları tekrar gündeme geldi. T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinen Favipiravir, Japonya menşeili şirket Toyama Chemical tarafından RNA virüslerine karşı geliştirilmiş bir antiviral ilaçtır. Favipiravir grip, Batı Nil ve sarıhumma virüslerinin yanı sıra flavivirüsler, arenavirüsler, bunyavirüsler ve alphavirüslere karşı da etkinlik göstermektedir.
#Favipiravir35 yaşındaki Liisa Parkisson, 2014 yılında ilk oğlu Zac'i kucağına almanın sevincini yaşıyordu. Aile de kızlarıyla birlikte torunlarına kavuşmanın mutluluğundaydı. Sezaryen ile bebeğini dünyaya getirdikten sonra ailesi genç kadını karşılamak için hastaneden ayrılıp eve gitmiş ve birkaç hazırlık yapmaya başlamıştı.
#Ani Ölüm SendromuKişinin kendisi veya çevresinin hareket ettiğini düşünmesi hissi olarak tanımlanan vertigo, son yıllarda sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Bu durum sersemlik hissi veya baygınlık hali ile karıştırılmakla birlikte; tedavi edilmediği takdirde iş ve sosyal yaşamı durma noktasına getirebiliyor.
#VertigoMüziğin ruh hali ve zeka üzerinde güçlü etkileri olduğunu hep bilirdik. Hafif müzik sakinleştirir, anne karnında Mozart veya Beethoven dinleyen bebekler zeki olur, bundan 20 yıl önceki Müslüm Gürses’i dinleyen hayata kahreder gibi. Selçuklu ve Osmanlılar’ın bazı ruhsal ve bedeni rahatsızlıkları, belirli müzikler dinleterek tedavi ettikleri de malumumuz. Fakat “müzik eczacılığı”, sadece bizim için değil tüm dünya için yeni bir meslek. Eczaneye gidip reçetenizdeki müzikleri alıyor, uzmanın tavsiye ettiği dozda ve zamanda dinliyorsunuz. Müzik-insan ilişkisinde yeni bir adım.