Antep Yemekleri haberleri sayfasında Antep Yemekleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 401 Antep Yemekleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriGaziantep'te kurulan kadın kooperatifi, kültürlerarası iletişimi artırmak amacıyla Suriyeli kadınlara yemek eğitimi veriyor. Atölye çalışmalarıyla yöresel lezzetleri öğrenen kadınlar, "Zekeriya Usta" olarak bilinen Mehmet Özsimitçi'den Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasındaki katmer yapımının inceliklerini öğrendi.
#Antep MutfağıEtli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı "Antep bombası", görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan "Antep bombası" tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
#Antep BombasıAntep’e bir grup İngiliz yemek yazarı ile birlikte gittim. İngiliz gurmeler, son yıllarda tüm dünyanın konuştuğu Antep yemeklerini tatmak ve köşelerinde yazmak için bir hafta boyunca Antep’teydi. Şehri karşı karış gezen yazarlar, hem Antep yemeklerine hem de tarih ve doğaya hayran kaldılar.
#ANTEP YEMEKLERİYemek deyince akla ilk gelen şehirlerdendir Gaziantep. Adını anınca bile insanın ağzı sulanır. Onun için de gastronomi turizminden en büyük payı bu kent alır. Buranın mutfağının gücü güneşten ve topraktan gelir. Bütün şehir halkının yemek sürecinde mutlaka bir görevi vardır. Kasap uygun et verir, mahalle fırını evin mutfağı gibidir, baharatçı her evin damak zevkine göre özel bir karışım hazırlar... Gaziantep mutfağının ‘aşırı lezzetli’ olmasının daha birçok nedeni vardır. Gelin bunlara yakından bakalım...
#GaziantepPideli, istiridyeli pazar brunch’ı... Madagaskar çikolatasıyla özel bir tatlı... Ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nden İstanbul Kahve Festivali ve Kahve Zirvesi’ne hafta sonu katılabileceğiniz gastronomi etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiGaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriGaziantep'te kurulan kadın kooperatifi, kültürlerarası iletişimi artırmak amacıyla Suriyeli kadınlara yemek eğitimi veriyor. Atölye çalışmalarıyla yöresel lezzetleri öğrenen kadınlar, "Zekeriya Usta" olarak bilinen Mehmet Özsimitçi'den Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasındaki katmer yapımının inceliklerini öğrendi.
#Antep MutfağıEtli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı "Antep bombası", görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan "Antep bombası" tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
#Antep BombasıBalat, semtin renklerinden Korin Suryano’ya (75) ağlıyor. Baba mesleği tel çekme atölyesini devam ettiren, Gaziantepli Müslüman eşi Mustafa Şeker’le 35 sene aynı yastığa baş koyan Suryano’nun cenazesini Müslümanlar, Museviler ve Hıristiyanlar birlikte kaldırdı. Taziyede Antep yemekleri ikram edildi, tulumba tatlısı dağıtıldı. Semte “Balat’ın Korin Ablası Seni Unutmayacak Özlemle Anacağız” pankartları asıldı.
#Balat'Türkiye'de mutfağı en iyi olan şehir deyince aklınıza neresi gelir?' diye bir soru sorulsa sanırım bir çok kişi Gaziantep cevabını verir. Öyle bir şehir ki, Gaziantep'in tarihi güzellikleri, müzelerinin önüne geçmiş yemekleri... Katmerden yuvalamaya, kebaptan baklavasına bir çok detay var. Gaziantep'i hâlâ görmediyseniz, yemeklerini tatmadıysanız hayatınızda büyük bir eksik var demektir. Gaziantep, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren Türkiye’deki iki şehirden biridir.
#GaziantepAntep’te lezzet keşfine çıktığınızda midenizi bayram ettirecek onlarca tat arasında kaybolacaksınız. Dünyaca ünlü baklavadan, etin bin bir türlü haline kendinize "dur" demekte zorlanacağınız yemekler arasında jürimizin seçim yaparken zorlansa da kentin en iyi 10 lezzetini doğru adresleriyle birlikte sizin için belirledi.
#GaziantepGaziantep deyince akla hemen mis kokulu etler, kebaplar, baklavalar gelir. 'Can boğazdan gelir' deyimi eşliğiyle uçaktan iner inmez hemen güzel lezzetlerin olduğu mekanlarda keşfe çıktım. Bu güzel şehir Gaziantep'i uzun uzun anlatmaktansa mutlaka görülmesi gereken yerler ve tadılması gereken lezzetlerden bahsedeceğim.
#GaziantepAntep’e bir grup İngiliz yemek yazarı ile birlikte gittim. İngiliz gurmeler, son yıllarda tüm dünyanın konuştuğu Antep yemeklerini tatmak ve köşelerinde yazmak için bir hafta boyunca Antep’teydi. Şehri karşı karış gezen yazarlar, hem Antep yemeklerine hem de tarih ve doğaya hayran kaldılar.
#ANTEP YEMEKLERİYemek deyince akla ilk gelen şehirlerdendir Gaziantep. Adını anınca bile insanın ağzı sulanır. Onun için de gastronomi turizminden en büyük payı bu kent alır. Buranın mutfağının gücü güneşten ve topraktan gelir. Bütün şehir halkının yemek sürecinde mutlaka bir görevi vardır. Kasap uygun et verir, mahalle fırını evin mutfağı gibidir, baharatçı her evin damak zevkine göre özel bir karışım hazırlar... Gaziantep mutfağının ‘aşırı lezzetli’ olmasının daha birçok nedeni vardır. Gelin bunlara yakından bakalım...
#Gaziantepİlkokuldan üniversiteye, oradan da akademik kariyerine uzanan yolda hep birinciliklerle adından söz ettiren Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, özel hayatından Bilkent’e kadar birçok konu hakkında yönelttiğimiz sorulara, ilginç yanıtlar verdi.
Mustafa Süzer yarım asra yaklaşan iş yaşamından sonra Süzer Grubu’nun yönetimini oğullarına devretti. Süzer Grubu Onursal Başkanı olarak artık kendini biraz daha çok keyif işlerine bırakma imkanı buluyor böylece. Kendisini Chef’s Table’daki İspanyol yemekleri tadımında yakaladık ve patlıcan tutkusunu öğrendik
Develi restoranlarının idaresini oğullarına bırakan Arif Develi şimdi kebap yapma zevkini pazar günleri dostlarına verdiği mangal ziyafetiyle tatmin ediyor. Pek çok kişinin yemeklerine hayran olduğu Develi ise eşinin yemeklerine hayran; o yüzden evde hiç yemek yapmıyor. Çocukluğundan beri sevmediği tek yemekse tavuk