Güncelleme Tarihi:
İstanbul’da her damağa ve bütçeye göre lokanta var. Biri kapanırken yenileri açılıyor. Kiminin sahibi değişiyor, kiminin dekorasyonu. Yeni lokantalar zincirine yakın zamanda Suadiye’de hizmete giren Rihan adlı mekân da katıldı.
Rihan’ı, yedi yıldır Levent’te dört yıldır da Suadiye’de fasıl, dans şovları ve yemekleriyle bilinen Ziyade Fasıl’ın da sahibi Aytunç Mekik açtı. Daha önceki mekânlarındaki tecrübeleriyle yola çıkan işletmeci, yeni bir marka yaratma kararı almış ve bu nedenle Rihan’ı açmış. Esas mesleği İngilizce-Almanca turist rehberliği olan Aytunç Mekik, adı Farsça’da reyhan otu anlamına gelen Rihan’ı şöyle anlatıyor:
MOR BİR MEKAN
“Burası Antep yemekleri sunulan bir kebapçı. Ancak fine dining restoran gibi dekore ettik. Mekanın ana rengi mor. Çünkü reyhanın yaprakları da mor. Bostancı sahilinde olduğumuz için Adalar’ı seyrediyorsunuz. 200 kişilik kapalı 200 kişilik açık kapasitemiz, sevenler için ocakbaşımız da var. Güneydoğu Anadolu mutfağı ön planda. Mönümüzü Türkçe-İngilizce yaptık. Masaya ilk olarak yulaflı unla hazırlanan pideler veriyoruz. Sağlıklı olması açısından pidelerimizde tam buğday ununu tercih ediyoruz. Patlıcan, yoğurt ve bol baharat vazgeçilmez tatlarımız. Benim buluşum olan ‘Baron’ adlı acılı bir mezeyi yemeden kimseyi kaldırmıyoruz masadan. Muhammara, çiğ köfte, gavurdağı salatası ve içli köftelerimiz çok farklı. Pastırmalı humus, küşneme, Ali Nazik, fıstıklı kebap, terbiyeli şiş, şaşlık, fırında Beyti’nin tadına doyum olmuyor. Dondurmalı irmik ve kabak tatlısı da var.”
2007’den bu yana Güneydoğu mutfağı araştırmaları yaptıklarına da değinen Mekik, bunun sonucu reçetelerden oluşan her damak tadına uygun mönüleriyle misafirleri lezzet serüvenine çıkartacaklarını iddia ediyor. Bol acılı Antep yemeklerini İstanbul damak tadına göre yapıyorlar. Mekânın sahibi Mekik, “Antep yemekleri çok güzel ama müşterilerimize acı geliyor, biz bunu dengeledik” diyor.