Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2019’u ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmişti. Bu kapsamda üniversitelerde seçmeli ‘Gönüllülük’ dersi açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da örnek olmak adına bu dersi kendisi anlatmaya karar verdi. Ankara’daki Medipol Üniversitesi’nde derse katılıp Kasapoğlu’ndan gönüllülüğü dinledik. Sonra da 45 yaşındaki bu genç bakana hayatıyla, hobileriyle ilgili merak ettiklerimizi sorduk...
#Gençlik Ve Spor BakanıYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizYerli ve yabancı birçok sette bunlara çok şahit oldum. O hengame içinde kimsenin kimsenin yemeğiyle, çay-kahvesiyle uğraşacak hali olmuyor. Setler çoğu zaman şehir dışında, abidik gubidik yerlerde olduğu için paranızla bile kendi konforunuzu sağlayamıyorsunuz. Anlı şanlı oyuncular, kâğıt bardakta çay için termos kuyruğunda bekliyor.
#Savaş Özbeyİri palamudun tanesi 75 TL’den satılıyor. Karadeniz’de deyim yerinde ise palamut bayramı yaşanıyor. Yeni av sezonunun başladığı 1 Eylül’den itibaren balıkçı ağlarını dolduran ve ucuz fiyatı ile garibanları sevindiren palamut bir ara Gürcistan ve Rusya’ya kaçmıştı.
#PalamutTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#AntalyaMasterchef hamsi böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Şimdi tam mevsimi olan hamsi balığı ile farklı bir tarif denemek isteyenler fırında hamsi böreği tarifi için araştırmalara başladı. Peki, hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte hamsi böreği tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Hamsi BöreğiGüz mevsimiyle birlikte sararan ve dökülen yapraklar yeryüzünde bir renk cümbüşü oluşturuyor. Ülkemizde bu renkliliği fotoğraflamak ve yaşamak için en ideal adres Karadeniz Bölgesi. Bölge; şelaleleri, tabiat parkları, ormanları, kanyonları, köy ve kasabalarıyla adeta bir hazine. Bu hafta uzmanlarımıza Karadeniz'in sonbaharda görülmesi gereken güzelliklerini sorduk. Kartpostallık kareler yakalayacağınız ve sonbaharın tadını çıkaracağınız birbirinden özel önerilerde bulundular.
#Rotaİzmir'de balıkçılar, 'vira bismillah' demek için 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonu öncesi ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, "Geçen yıl bereketli bir sezon geçirdik. Kazandığımız paralarla teknelerimizin ihtiyaçlarını giderdik. Bu yıl da beklentimiz balığın bol olacağı yönünde. Halkımıza ucuz balık yedirmeyi istiyoruz" dedi.
#BalıkçıHangi alanda olursa olsun, merdivenleri ağır ağır çıkmış, kimliği, kişiliği oturmuş ve ardından gelen şöhreti özümsemiş kişilere saygı duyuyorum. Benim için Şef Mehmet Yalçınkaya da bu isimlerden. Kendisiyle yıllar önce genel şefliğini üstlendiği otelin deniz ürünleri ve meze ağırlıklı restoranında tanışmıştık.
#Müge AkgünBu hafta başlayacağımız yazı dizisinde Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde anlatılan Mutfak Kültürünü ele alacağız. Seyahatnamede verilen bilgileri doğru anlayabilmemiz için önce eseri doğru yorumlamamız gerekiyor. Bundan dolayı bu hafta birinci bölümde Evliya Çelebi’yi ve seyahatnamesini inceleyelim istedim.
#BursaAnkara’da balık restoranlarının ne kadar iddialı olduğunu herkes bilir. Etrafında deniz olmamasına rağmen balığın en tazesi ve lezzetlisi genelde önce Ankara’ya gönderiliyor. Ulaştığı gibi de işinin ehli restoranlarda layıkıyla pişiriliyor, doğru servis ediliyor. Şehirde yaşayan diplomatlardan ünlülere müdavimi bol balıkçılar hangileri, jürimize sorduk; başkentin en iyi balıkçılarını seçtiler...
#BalıkSofrayı rengârenk donatan mezeler, baştan çıkarıcı lezzette ara sıcaklar ve mevsiminde, tazecik, kurumadan pişirilmiş balıklar... Ülkemizde balık restoranına gidip mest eden bir manzaraya karşı keyif yapmanın yeri bir başka! Peki, Türkiye’nin en iyi balık restoranları hangileri? Jürimiz, favori adreslerini paylaştı.
#TürkiyeKışın hamsi, istavrit, mezgit, levrek, kalkanla başlayan sezon, havalar ısındıkça barbunya, tekir, kılıçbalığı, sardalya, lüfer, palamut, çipura ve uskumruyu tezgâha taşır. Bu tezgâhlarda tazesi dışında tütsülenmiş çirozu, salamura lakerdayı da bulmak mümkündür. Gelin balık pazarlarını turlayıp alışveriş yapalım...
#Taze