Andersen Global, üye ve iş birliği firmaları aracılığı ile küresel ölçekte entegre hizmetler sunabilme stratejisine uygun bir şekilde ECC Denetim ile işbirliği sözleşmesi imzalayarak Türkiye’deki varlığına yeni bir boyut kattı.
#Andersen GlobalDünyanın önde gelen hukuk bürolarından Andersan Global, Türkiye ofisi olarak Nazalı Vergi &Hukuk ile işbirliğine gitti. İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir ve Bursa’da da ofisleri bulunan Nazalı Vergi &Hukuk, Andersan’ın daha geniş bir bölgede etkinlik sağlamasına olanak sağlayacak.
#Av. Ersin NazalıKadınlar 'kendi iş dünyalarını' yaratmak için kolları sıvadılar. ABD'de maço yönetim tarzından kaçan kadınlar büyük şirketlerden kendi işlerine doğru kayıyorlar. Araştırmalar 2005'te ABD'de kendi işini kuran kadın sayısının 4.7 milyona ulaşacağını söylüyor. İş dünyasındaki kadınlar konusunda kitap yazan internet şirketi CMGI’ın CEO'su Margaret Heffernan, kadınların iş dünyasında yeni, farklı ve kendilerinin olan birşeyler inşa etmek istediklerini söylüyor.<br>
Birçok havayolu şirketinde seferler iptal ediliyor. Bazı ülkelere hiç uçulmuyor. Tarifeler allak bullak oldu. Koronavirüse karşı uçaklarda yapılan temizlik dahil, birçok yeni kalem harcama yüzünden de masraflar arttı. Özellikle Asya-Pasifik ülkelerinde, Çin pazarından zorunlu çekilmeler ciroların büyük kısmını götürmeye başladı. Şirket yöneticileri ikinci çeyrekten de umutlarını kestiler.
#YAZARTurizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından 29 Mart’ta Türkiye’nin ilk ‘Global GastroEkonomi Zirvesi’ düzenleniyor. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, “Türkiye’nin 2023 turizm hedefi 50 milyar dolar. Turist başına ortalama 670 dolarda kalırsak, bu hedefe ulaşamayız. Oysa gastroekonomiyle öne çıkıp bu geliri 1250 dolara çıkarırsak 65 milyar doları yakalayabiliriz” dedi.
#GazetehaberleriTurkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, dünyada büyük kırılma yaşanacağını ve Türkiye’nin buna hazırlanması gerektiğini belirterek, “Endüstri 4.0 için 5G şart. Türkiye eğitim sistemini de bu gelişmelere uydurmalı. Türkiye eğitime olan ihtiyacını dijitalleşmeyle karşılayabilir. İleride yabancı dil öğrenmeye gerek kalmayabilir ama yazılım ve robotik (robot uzmanlığı) mutlaka öğrenilmeli” diyor.
#İngilizceİstanbul’da bienal koşuşturması başladı. Entelektüel yerli ve yabancı turistler çoktan şehirde. 17 Eylül’de açılacak 12. İstanbul Bienali ‘İsimsiz’in hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, diğer galeriler de yeni sergilerini açmaya başladı. Amaç belli, bienal için gelenlerin galerilerine de uğramasını sağlamak. Bu sayede çoğunda önemli isimlerin işleri yer alacak. Bakın hangi sanatçılar son serilerini bizlerle paylaşacak...
Amerikan otomotiv devi Ford Motor Company’nin kurucusu Henry Ford’la aynı ismi taşıyan büyük büyük torunu ve şirketin Bill Ford’dan sonraki veliahtı Henry Ford III, Murat Yalman’ın yanında staj yapıyor. Ford Motor Company’de Pazarlama ve Global Ürün Stratajileri Direktörü olan Murat Yalman’ın yanında çalışmaya başlayan 31 yaşındaki veliaht Ford, yüzde 40’ı ailesine ait olan şirketteki basamakları hızla tırmanıyor.
Amerikan enerji devi Enron’un 5 yıl önceki iflasından sorumlu tutulan eski yönetim kurulu başkanı Jeffrey Skilling, 24 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. ABD’nin Houston kentindeki karar duruşmasında yargıç Sim Lake, bu büyüklükte suçun ciddi ceza gerektirdiğini söyledi.
Cesur liderler, çevik hareket edenler, piyasaları birleştirenler, olgun araştırmacılar, yıkıcı yenilikçiler... Danışmanlık şirketi Accenture 'Yükseliş İçin Yenilikçilik' araştırmasında 90'larda yaşanan ekonomik krizi 'iyi yöneten' şirketleri bu beş gruba ayırdı. Böylece, bugün krizi aşmaya çalışanlara ışık tutmayı amaçladı. Buna göre, doğru yatırım yaparak ekonomiye hız vermek şirketlerin elinde. Maliyetlerini kısmak, önemli kararları ve yatırımları ertelemek yerine yeni iş modellerine ve stratejik birleşmelere prim vermeleri gerekiyor.<br>
İçi boşaltılan bankalar, karlı gösterilen batık şirketler, muhasebe skandalları, çıkar gruplarıyla kol kola iş yapan siyasetçiler, rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk, talan ve yalan... Dünyanın her yerinde itibar ve güven kaybı, milyonlarca mağdur insan... Yolun sonuna mı gelindi, yoksa daha başında mıyız bilinmez. Bugünlerin tartışma konusu iş etiği... Ödenen bedel arttıkça tartışmanın boyutu daha da yükselecek. İş etiği konusunda dünyaca ünlü bir isim olan ve bu konuda Türkiye'de şirketlere eğitim veren Frank Navran, hem gelişmeleri değerlendirdi hem de yapılması gerekenleri anlattı.
Uluslararası geçerliliğe sahip muhasebecilik sertifikaları olan CMA (Yönetim muhasebesi sertifikası), CPA (Sertifikalı muhasebeci) ve CFA (Uzman muhasebeci finansal analist) kursları artık Türkiye'de de veriliyor. International House tarafından Türkiye'ye getirilen eğitimleri alan muhasebeciler, uluslararası şirketlerde ve yurtdışında çalışma olanakları yakalıyor.<br>
Görünenler: Gelirler, giderler, kár, zarar, demirbaşlar, yatırımlar, ücretler, primler, ikramiyeler, çalışanlar... Görünmeyenler: Saygınlık, prestij, güvenilirlik... Görünenlerin değerini görünmeyenler artırıyor. Şirketler, itibarlarını korudukça, rekabet avantajı sağlıyor, çok kár etmediğinde bile 'yaşayacağını' biliyor. 'İtibar' soyut bir kavram olsa da günümüzde ölçülebiliyor. 'İtibar yönetimi' kavramı hızla yayılıyor. Konunun dünyadaki bir numaralı ismi Charles Fombrun 11 Ekim'de İstanbul'a geliyor. 'İtibar Katsayısı'nı bularak bu alanda önemli bir adım atan Fombrun, ABD'deki İtibar Enstitüsü'nün de kurucusu. <br><br>