Bunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#BalAnavarza Bal’a Londra’dan ödül geldi. Netflix, Los Angeles’ta restoran açıyor. Özsüt tatlılarında Jersey sütü kullanmaya başladı. Schafer altın desenli tabak serisini, Tefal zahmetsizce temizlenebilen doğa dostu tavalarını çıkardı. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada.
#Tatlı95 yılından bu yana ciddi yol kat eden bir marka olarak, AR-GE’nin önemini, sahte bal piyasasını, markalaşmanın önemi gibi konuları konuştuk. Ayrıca Can Sezen’in sektöre dair önemli çalışmaları, tespitleri ve Türkiye’nin arı yetiştiriciliği konusunda önemli talepleri var…
#ADANATÜRKİYE’nin en büyük bal ve arı ürünleri üreticileri arasında yer alan Anavarza Bal, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile gerçekleştirdiği “Anadolu Arıları Projesi kapsamında ülke genelindeki 8 farklı üniversiteden toplam 24 öğrenciye arılar hakkında farkındalık yaratmak ve doğru bilinen yanlışları düzeltmek için “Arı Sevgisi” eğitimi verildi.
#Can SezenBir önyargıya ve kız çocuklarının kendilerini hor görmesine neden olan #kızgibi ifadesinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek, “kız gibi” ifadesini olumsuz bir tanımdan, “yapabileceğinin en iyisini yapmak” anlamına gelen bir tanıma dönüştürmek için, Orkid çok güzel bir kampanya başlatmıştı.
Otoların dikiz aynasına asılan ‘karton kokular’ın Türkiye’deki ilk üreticilerinden Seçil Ltd., şimdi de duvar tipi klimalar için üretip dünya patentini aldığı kokularla cirosunu ikiye katlamak istiyor. Bu yıl 10 milyon lira ciro yapan ve 1 milyon Euro’luk ihracat gerçekleştiren firma, üçüncü fabrikayı nisan ayında devreye alacak.
Kozan’da daha önce keven-kekik balından kremini üreterek adını duyuran Anavarza, ‘bal tozu’ üretimi için start verdi. Bal tozunun halen ithal edildiğini ve gıda sanayiinde kullanıldığını belirten Sezen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sezen, “Büyük sanayicilerin isteği üzerine 3 milyon liralık ek yatırım yapıyoruz. Şeker yerine bal tozu kullanacaklar” diyor.
Türkiye'nin doğal bal üretiminin önemli bir bölümünün karşılandığı Adana'nın Kozan ilçesindeki Anavarza Bal Dolum Tesisleri'nde üretilen ürünler, büyük mağazalardaki raf yoğunluğu ve ekonomideki daralma dolayısıyla birçok market ve bakkalın reyonlarında yeteri kadar yer bulamayınca üretim yapan firma, tüketiciye ulaşabilmek için internet sitesi üzerinden satışa başladı.