Paylaş
Ben de kampanyaya bayılarak katıldım.
Araştırmalar genç kadınların yüzde 89’unun, yaygın kullanılan ifadelerin özellikle kızlar üzerinde zararlı olabileceğine katıldıklarını gösteriyor. Birçoğuna göre #kızgibi söylemi, aşağılayıcı ya da küçük düşürücü bir anlam taşıyor ve bu anlayış sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada böyle.
Ben de cep telefonumu aldım elime ve #kızgibi olmaktan gurur duyarak yaptığım ne varsa, videomu çektim ve sosyal medyada paylaştım.
E çünkü ne yaptıysam bal gibi de taş gibi de #kızgibi yaptım ve bundan ne gocundum ne utandım.
Biz kızlara hep “Sen kızsın yapamazsın, kızlar böyle giyinmez, kızlar şöyle gülmez, böyle bakmaz, şunu yapamaz, bunu edemez” cümleleri dayatıldı hep.
Oysa ben kimilerine göre “erkek gibi” kızdım. Hayır, işte!
#Kızgibi kızdım.
Elime hangi topu aldıysam iyi oynadım. Kız gibi.
Hangi spora girdiysem iyi yaptım. Kız gibi.
Hangi işe girdiysem çok iyi çalıştım. Kız gibi.
Benim bu kampanyaya destek vermemin bir başka güzel nedeni de, desteklediğimde benim adıma Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) gençlerin eğitimlerine destek amacıyla bağış yapılacak olmasıydı.
Paylaşımlarımı yaptıktan sonra hem Orkid’den, hem de TOG’dan geribildirim istedim. Anında cevap geldi.
Bayılıyorum bir işin bu denli ciddiyet ve profesyonellikle yapılmasına. O yüzden TOG’la çalışmayı çok seviyorum. Gençlere zaten hep değiyor!
Madem bir işi yapıyoruz, sonuçlarını bilmek herkesin hakkı.
Öğrendim ki projeyi 13 kişi desteklemişiz;
Bennu Gerede, Yasemin Çonka, Esin Övet, Ebru Erberdi, Sibel Arna, Özge Uzun, Didem Soydan, Ayşe Tolga, Nilgün Bodur, Öykü Serter, Ayşe Arman, Derya Coşkundeniz ve ben.
Projeye katılmamızla, Orkid’in TOG’a yaptığı bağış sayesinde 36 genç desteklenmiş.
Yerleşik olumsuz bir algıyı iyi yönde değiştirmek için yaratıcı ve eğlenceli bir projeyle gençlerin hayatına dokunmamıza vesile olan Orkid’e teşekkür ederim.
Yonca
“kız gibi”
Gönül işi
Eğer bir işi gönülden ister ve o gönülle yola çıkarsan, her şey inanılmaz rast gidiyor. Kesin!
Anadolu arılarını, onların sağlığını ve böylece hepimizin hayatını ve sağlığını kurtarmak için yola çıkıyorum dedim ya, işte o gün geldi çattı bile. Şu an #arıgibi çalışan TOG gençlerimizle buluşmak üzere Şirince yolundayım.
Projeye ben ne kadar gönül verdiysem, duyan herkes de o kadar gönülden el verdi. İşte bu yüzden şansımız da bir o kadar iyi gitti.
Anavarza Bal bu ay, arılar üzerine düzenledikleri çalıştaylar için Amerikalı Arı Bilimci -ki ben ona Kraliçe Arı diyorum- Debra Roberts’ı Türkiye’ye getiriyormuş. Böylece NILFISK’in bağışıyla ilk adımını atan projemiz için Debra, TOG gençlerimizle kolaycacık bir araya gelebildi. Şansa bakın!
Şirince Matematik Köyü’nde bu hafta sonu çalışabilmemiz için hepimize yetecek kadar yer müsaitti.
4 kuşaktır aileden arıcı, arıları bilen, onlarla büyüyen Alper Kuyucu da bu hafta sonu eğitim vermek için müsaitti iyi mi!
Daha ne isterdim bilmem!
Sanki bütün evren bizim gençlerimizle buluşmamızı ve arıları kurtarmamızı bekliyormuş. Evrenin bir bildiği var. O da kesin.
Bu hafta sonu size Şirince’den hep çok güzel haberler verip önemli bilgiler paylaşacağım.
Anadolu Arıları vızır vızır sağlık ve hayatımızın devamı için çalışıyor.
Takipte kalın.
Yonca
“vzzzz”
Paylaş