Alman ekonomisi, Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre resmen durgunluğa girdi. Gayrisafi milli hasıla yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.2 oranında küçüldü. Ekonomideki bu daralmanın 2009 mali krizinden bu yana en büyük, Almanya’nın birleşmesinden sonra ise ikinci büyük daralma olduğu belirtildi.
#AlmanyaBorsa İstanbul’daki yükselişte yabancı yatırımcılara yerlilerin de katıldıkları anlaşılıyor. BIST100 Endeksi’nde kâr satışlarına bağlı geri çekilmeler derinleşmeden alımların gelmesi ise yükseliş trendinin gücünü gösteriyor. Yani yükseldikçe güç kazanan bir borsa söz konusu. Psikolojik direnç noktası 10.000 seviyesinin üzerine yerleşen BIST100’de yılbaşından bu yana prim yüzde 37’yi aştı. “Prim var ama yükseklik korkusu yok” algısı güçleniyor.
#Borsa İstanbulAlmanya’da Ver.di kısa adıyla tanınan Kamu Hizmetlileri Sendikası çalışanlarına yüzde 10.5 zam yapılmasını, ücretlerin ayda en az 500 Euro artırılmasını talep etmektedir. İşveren konumundaki Federal İçişleri Bakanlığı ise yüzde 5 zam ve bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin 500 Euro ödeme yapmayı teklif etti. Tabii sendika buna “hayır” dedi. Ve farklı alanlarda Almanya’nın çeşitli kesimlerinde ‘uyarı grevleri’ başlatıldı.
#Grev18 Mart Çanakkale Zaferi bugün 102 yılında.. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı... İşte Çanakkale Şehitlerine hitaben yazılan şiirler ve Çanakkale Zaferi ile ilgili en güzel sözler. Peki 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde neler yaşanmış, bugünü önemli kılan en mühim olay ne? İşte Çanakkale Zaferi ile ilgili dikkat çeken bilgiler
#Çanakkale Zaferi Şiirleri"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 bin 443 yıla kadar hapsi istenen ve 4 aydır tutuklu bulunan işadamı Fadıl Akgündüz dün hakim karşısına çıktı.Akgündüz ifade verdiği sırada duruşma salonunda gülüşmeler yaşandı. Mahkeme Başkanı da, “Hepinizi dışarı alırım, tiyatro sahnesi değil burası” diyerek gülenleri uyardı. Duruşmayı dinleyenlerden biri ‘Reklam dinliyoruz’ diyerek Akgündüz’ün savunmasını kesti. Akgündüz'ün tahliye talebi reddedildi.
#Fadıl AkgündüzDün ileri Türkiye karanlıkta kaldı, gazeteler TV ekranları ülkenin perişan halini gözler önüne serdi. Jeneratörle çalışmadı, mecliste konuşma yapan bakanın sesi, elektrikler gidince kesildi ve bakan bey önemli bir şey olmamış gibi gülümsedi, yani olayı sıradan bir şey gibi taktim etmeye çalıştı, jeneratörün devreye geç girmesine kızdı, sanki kızacak başka bir şey yokmuş gibi.
#ElektrikAlmanya ekonomisi 2014’ün son çeyreğinde yüzde 0.7 büyüdü. Böylece Alman ekonomisi 2014 yılında yüzde 1.6 büyümüş oldu. Fransa yüzde 0.4 büyürken, İspanya ekonomisi ise 2014’te yüzde 2 büyüdü. Almanya’nın yüzde 1.6’lık kuvvetli büyüme performansının ardından DAX endeksi 11 bin puanı geçerek rekor kırdı. Euro Bölgesi ise 2014 yılında 2013 yılına göre yüzde 0.9 büyüdü.
Almanya'da bulunan Avrupa Ekonomi Okulu'nun düzenlediği sempozyumda Türk ekonomisi, Türkiye'nin AB tam üyeliği ve Sarazzin masaya yatırıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz, “Türklere tam üyelik konusunda verilen söz tutulmadı” derken turizmci Vural Öger, “Çoktan AB üyeliğini hak ettik" dedi.
Maslahat Konseyi Tahran’da yaşanması muhtemel bir depremin kaygı yaratması dolayısıyla İran’ın başkentinin başka bir şehre taşınması planını onayladı. İşte dünyanın önde gelen basın organlarının politika ve ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler: