Albert Einstein haberleri sayfasında Albert Einstein hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1006 Albert Einstein haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Albert Einstein (d. 14 Mart 1879 - ö. 18 Nisan 1955); Yahudi asıllı Alman teorik fizikçi ve bilim insanı.
Nobel Ödüllü fizikçi Albert Einstein'ın 1939 yılında dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt'e gönderdiği ve tarihin akışını değiştiren o mektup 85 yıl sonra yeniden gündemde. Uzmanlar aradan geçen bunca zamana karşın mektubun güncelliğini kaybetmediğini belirtti. Peki daktiloyla yazılmış o sayfalarda ne yazıyordu?
#Manhattan ProjesiGeçmişte Fizik ve Matematik alanında yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan bilim adamlarından biri de Albert Einstein olarak ifade edilmektedir. Bu alanda yaptığı çalışmalar ve icatları ile ön plana çıkan Einstein başarılı bir Fizikçi olarak kabul edilmektedir. Albert Einstein genel görelilik kuramı sayesinde pek çok şeye yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Peki, Albert Einstein neyi buldu ya da icat etti? Albert Einstein buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.
#Albert Einstein"Halka mâl olmuş" sözünün cuk oturduğu biri varsa o da 20'nci yüzyılın hatta belki de dünya tarihinin en büyük dehalarından biri olan Einstein'dır, değil mi? Maalesef tam olarak değil. Einstein'ın fikirleri ve keşifleri bir yana ismini ve yüzünü kullanabilmek bile o kadar basit değil...
#Albert EinsteinDünya çapında insanlığa verilen hizmetleri ödüllendiren prestijli Nobel Ödülü kurumu, sosyal medya hesabından bugün ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın 3 Ekim 1896 tarihli lise karnesini paylaştı. Kurum, Einstein’ın ‘yaygın bilinenin aksine’ lise yıllarında matematik derslerinde çok iyi olduğunu vurguladı.
#Albert Einsteinİzafiyet teorisi, pek çok kişinin merak ettiği ve zaman zaman da gündeme gelen teorilerden biri. 1905 yılında Albert Einstein tarafından yayınlanan İzafiyet teorisi, Özel Görelilik Kuramı olarak da biliniyor. Peki, İzafiyet Teorisi nedir? İşte İzafiyet teorisi ile ilgili merak edilenler...
#İzafiyet TeorisiHer gün gazetelerde görüşlerini okuyor, televizyonda tavsiyelerini dinliyoruz. Hürriyet Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan için ‘pandeminin yüzü’ desek yanlış sayılmaz. İkilemli sorularıma konuk olmaya onu şöyle ikna ettim: “Hocam, şimdi sırası mı diye kızabilirsiniz ama sağlık çalışanlarının da özlemlerinin, sevgilerinin, hasret kaldıkları küçük keyif ve tercihlerinin olduğunu, ezcümle insan olduklarını hatırlamaya ihtiyacımız var...”
#Albert Einstein‘20’nci yüzyılın dehası’, ‘Dünyanın en büyük bilim insanı’, ‘En büyük teorik fizikçi’ gibi unvanlarla anıldı. İzafiyet teorisiyle bilim dünyasında çığır açtı. İki kez Almanya vatandaşlığını geri vermesine rağmen Almanya’daki bir yer hariç, hiç bir yerde kendisini evinde hissetmedi. Şimdi müze olarak kullanılan göl kenarında ve doğanın içiresindeki yazlık evini ziyaret ettik.
#AlmanyaAlman fizikçi Albert Einstein'ın ırkçı ve yabancı düşmanı görüşlerini yazdığı seyahat günlükleri yayınlandı. Einstein bu günlüklerde 1922-23 yıllarında Orta Doğu ve Uzak Doğu'dan izlenimlerini aktarıyor. Yazılarda Einstein'ın yabancılar hakkındaki olumsuz genellemeleri dikkat çekiyor.
#Son DakikaHande Ataizi bir programda ‘Türk tipi, sahip çıkan erkek modeli’nin kendisine yakın olduğunu söylemiş. Hande Türkiye’de de dünyada da böyle düşünen tek kişi değil elbette. Diğer uçta da sürprizler yapan, romantik erkekler bulunuyor. Halbuki ikisinin ortası da var. Size çocukluğunuzdan beri öğretilmiş rolleri bir kenara bırakın ve gözünüzü açın kızlar!
#Albert EinsteinDünya Sanat ve Bilim Akademisi (WAAS) Başkanı Garry Jacobs, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen 7’nci Uluslararası Geleceğin Eğitimi Konferansı’na katıldı. WAAS Başkanı Jacobs, Hürriyet’e özel yaptığı açıklamalarda yapay zekanın günümüzde, atom bombası kadar güçlü bir teknoloji olduğuna dikkat çekerek, “Günümüz gençlerini teknolojiyi insanlık yararına kullanmaları için eğitmemiz gerekiyor” dedi.
#WAASGünümüzde sağlıkla ilgili tartışma konularının başında uzun ömür geliyor. 100 yaşını aşmış insanların sayıları hızla artarken uzmanlar asıl önemli olanın hastalıkların pençesine düşmeden yaşlanmak olduğunu belirtiyor. 102 yaşındaki Hilda Jaffe de bunu başaranlardan. 14 yıldır New York'un en hareketli bölgelerinden birinde tek başına yaşayan ve her işini kendi gören Jaffe, sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının ardında yatan sırları anlattı.
#SağlıkMacera merakı çocukluk yıllarında başladı, yetişkinlikte de devam etti. Kendisi gibi maceracılar için hazırladığı çılgın proje, ilk günden itibaren büyük heyecan yarattı. Peki şimdi ne olacak? Hazine sandıklarını bulmak isteyenler ne yapacak?
#HazineTürkiye, eğitim sistemini modernleştirmeye devam ederken, öğrenci refahını ve bireyselleştirilmiş öğrenmeyi ön planda tutan uluslararası eğitim modellerini keşfetmeye yönelik artan bir ilgi var. Öğrenci merkezli yaklaşımlarıyla tanınan Finlandiya, Türkiye’nin okul sistemlerinde daha fazla verimlilik sağlamak için adapte edebileceği cazip bir model sunuyor.
#Ebru DoğduNobel Ödüllü fizikçi Albert Einstein'ın 1939 yılında dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt'e gönderdiği ve tarihin akışını değiştiren o mektup 85 yıl sonra yeniden gündemde. Uzmanlar aradan geçen bunca zamana karşın mektubun güncelliğini kaybetmediğini belirtti. Peki daktiloyla yazılmış o sayfalarda ne yazıyordu?
#Manhattan ProjesiBaşkanlığını, Federal Meclis milletvekili Macit Karaahmetoğlu’nun (SPD) yaptığı ‘Deutsch-Türkische Gesellschaft e.V. (DTG) (Alman-Türk Toplumu), Berlin’de düzenlediği etkinlikte Türkiye’deki Yahudi Yaşamı’nı konu alan bir söyleşi akşamı gerçekleştirdi.
#Macit KaraahmetoğluKendisini çağdaş Türk resmine adamış Hasan Rastgeldi, ülkemizin belki de en çok üreten uluslararası ressamlarından. Anadolu’ya dair duygularını eserlerinde öyle bir yansıtıyor, canlı renklere öyle bir dokunuyor, bu topraklara dair her bir ögeyi tuvallerine öyle bir taşıyor ki hayran kalmamak mümkün değil. Anadolu insanını işleyen, kadim kültürüne ait değerleri ele alan Urfalı Hasan Rastgeldi, geldiği toprakları fırçasıyla işleyip kendi penceresinden dünyaya açılan sanatçılarımızdan. Kuzeni olan ve 2020 yılında yitirdiğimiz Türk medyasının usta kalemi Bekir Coşkun ile sanat ve siyaseti birleştiren ‘Yazının Rengi’ adlı sergi oldukça ses getirmişti. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetlerde hiç durmayan, ruhunun beslendiği yerleri, Anadolu’yu işleyen kıymetli sanatçımız Hasan Rastgeldi’ye sizler için sordum. İlgili sanat severler 3 Mayıs’a kadar Amerikan Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan Retrospekfif Resim sergisini mutlaka ziyaret edin, keyifli okumalar.
#Sponsorlu İçerikKendisini çağdaş Türk resmine adamış Hasan Rastgeldi, ülkemizin belki de en çok üreten uluslararası ressamlarından. Anadolu’ya dair duygularını eserlerinde öyle bir yansıtıyor, canlı renklere öyle bir dokunuyor, bu topraklara dair her bir ögeyi tuvallerine öyle bir taşıyor ki hayran kalmamak mümkün değil. Anadolu insanını işleyen, kadim kültürüne ait değerleri ele alan Urfalı Hasan Rastgeldi, geldiği toprakları fırçasıyla işleyip kendi penceresinden dünyaya açılan sanatçılarımızdan. Kuzeni olan ve 2020 yılında yitirdiğimiz Türk medyasının usta kalemi Bekir Coşkun ile sanat ve siyaseti birleştiren ‘Yazının Rengi’ adlı sergi oldukça ses getirmişti. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetlerde hiç durmayan, ruhunun beslendiği yerleri, Anadolu’yu işleyen kıymetli sanatçımız Hasan Rastgeldi’ye sizler için sordum. İlgili sanat severler 3 Mayıs’a kadar Amerikan Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan Retrospekfif Resim sergisini mutlaka ziyaret edin, keyifli okumalar.
#1Üniversite öğrencileri derslerde artık not almıyor, sınıftaki tahtanın fotoğrafını çekmekle yetiniyor. Telefonların girmesinin yasak olduğu ortaokul ve liselerde ise öğrenciler öğretmenden tahtadaki ders notlarını watsapp grubundan paylaşmasını istiyor. Eğitimciler, uzun zamandır öğrenciler tarafından uygulanan bu tür yöntemlerin pandemiden sonra arttığına dikkat çekiyor.
#Üniversite Öğrencileriİlk aşık olduğumuzda neden gözümüz karşımızdakinin kusurlarını görmez? Karnımızda uçuşan kelebeklerin, terleyen avuçlarımızın sebebi nedir? Neden hep sevdiğimizle birlikte zaman geçirmek ister, onu yeri gelince kendimizden bile kıskanırız? Peki sevilen kişi hayatımızdan çıktığında bu kaybın vücudumuza nasıl bir etkisi olur? Bilim insanları bütün bunları teker teker anlattı...
#AŞKSon yıllarda internetin en fazla konuşulan kişilerinden olan Bryan Johnson, kendini ölümsüz kılmak amacıyla oluşturduğu akıl almaz beslenme ve sağlık rutiniyle gündemden düşmüyor. Kendi bedeni üzerinde yapabileceği deneylerin sonuna gelen Johnson, programını daha fazla kişiye açtı ve çok kısa sürede büyük ilgi gördü. Peki bilim insanları ve doktorların eleştiri ve uyarılarına konu olan bu programda ne var? Neden tüm uyarılara rağmen Johnson'ın protokolünü bu kadar popüler oldu?
#Bryan Johnson