Ahtapot salatası MasterChef programı ile aranan tarifler arasında yer alıyor. Deniz mahsullerini sevenlerin favori listelerine ekleyebileceği ahtapot salatası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları haberimizde...
#Ahtapot SalatasıGastronomi dünyasının merakla beklediği Michelin Rehberi seçkisi geçen hafta açıklandı. 3 ayrı kategoride aldığı ödülle Urla’daki Vino Locale restoran, törenin en çok parlayan yıldızlılarındandı. Şef Ozan Kumbasar 1 Michelin yıldızıyla 1 yeşil yıldızı kucaklarken eşi ve ortağı Seray Kumbasar da ilk kez takdim edilen Sommelier Ödülü’nü aldı. “Verdiğimiz emeğin, akıttığımız terin, gözyaşının bir karşılığı oldu bu bizim için” diyen çiftle başarılarını konuştuk...
#Gaye Şahin10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru ErkeTurkuvaz bir deniz, temiz, ışıl ışıl... Turizmin gözbebeği Marmaris, Selimiye çevresinde bu tertemiz sulardan çıkan balık, ahtapot ve kalamarla kuruluyor neredeyse tüm sofralar. Bereketli, çam kokulu topraklardan gelen sebzeler, yeşilliklerle renklenen masalardan bu yaz en çok dikkatimi çekenleri sıraladım...
#GastronomiBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeBodrum’daki İki Sandal’da meze tepsisi masaya geldiğinde garson hepsinin tarihçesini anlatmaya başlıyor. Amaç; hem bilgilendirmek hem de beklenti oluşturmak. Burada yediğim safranlı balık turşusu bir başyapıttı. Ermeni usulü pilaki çok iyi, topik dört dörtlük. Pazılı cacık ve çiğ fındıklı çalıfasulye ilginç tatlar. Kırmızı şarapla buharda pişmiş, sonra mangala atılmış ahtapot bacağı da başarılıydı.
#BodrumSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarSemih Diken her fırsatta şeyahate çıkıyor, farklı kültürleri ve mutfaklarını keşfetmeyi seviyor. Gittiği şehirleri turist gibi değil de gezgin gibi günlük hayatın içine girerek keşfediyor. Halkla kaynaşıyor. Üç yıl önce mayısta Hırvatistan’a giden Diken, “Bu mevsimde deniz ürünleri şaşırtacak kadar bol ve ucuz” diyor.
"Markalı balık" sloganıyla faaliyete geçen Aquarium Balık Market, tüketicilere balığın markalısını, sağlıklısını, uygun fiyatlı ve tazesini yedirmek için kolları sıvadı. İlk Aquarium Balık Market, İstanbul Avcılar’da E-5 Karayolu üzerinde açıldı. Market, AB standartlarının gerektirdiği tüm sertifikasyonlara sahip. Ürünlerini hijyenik koşullarda sunuyor.
Akdeniz yemeklerinin daha sağlıklı olmasının sırrı zeyitnyağının bol miktarda kullanılmasına saklı. İspanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerde yemeklere çoğunlukla şarap eşlik ediyor. Diğer mutfaklara göre daha çok tahıl, kuru baklagil, sebze ve meyve tükedilen Akdeniz Mutfağı'nda genellikle ana yemek olarak kırmızı etin yerine balık tercih ediliyor.
#Yemek