MasterChef ahtapot salatası tarifi: Ahtapot salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Ahtapot salatası MasterChef programı ile aranan tarifler arasında yer alıyor. Deniz mahsullerini sevenlerin favori listelerine ekleyebileceği ahtapot salatası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları haberimizde...
Deniz ürünlerini sevenler MasterChef ahtapot salatası tarifi ardından araştırmalara başladı. Ahtapot salatası herkesin en sevdiği yemekler listesinde yer almaz belki ama ama içine koyacağınız malzemelerle damak zevkinize uygun enfes bir salata yapabilirsiniz. Peki, Ahtapot salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte deniz ürünlerinin en güzellerinin sofraları süslediği Çanakkale mutfağına ait bir ahtapot salatası tarifi...
AHTAPOT SALATASI MALZEMELERİ
750 gram ahtapot
Yarım kuru soğan
Yarım limon
4-5 dal maydanoz
3-4 yaprak defne
3-4 dal dereotu
1 adet havuç
1 yemek kaşığı şeker
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 litre su
AHTAPOT SALATASI NASIL YAPILIR?
Ahtapotu bütün halde tenceredeki suya içine koyun.
İkiye bölünmüş soğan, yarım limon, maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saat pişirin.
Bu sürenin sonunda, ahtapotu sudan çıkarın ve soğuk suyun altına tutun.
Ahtapot soğuduğunda üst kabuğunu ve kafa kısmını çıkararak temizleyin.
Kuşbaşı dilimlediğiniz ahtapotu, ince kıyılmış dereotu ile harmanlayarak servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Yarım limon, 4-5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edin.