Iğdır'da 43 yaşındaki Ahmet Doğar, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi 39 yaşındaki Fatma Doğar'ı, sevgilisi olduğunu iddia ettiği marangoz 24 yaşındaki Yakup Tağa'nın otomobilinde görünce katliam yaptı. Eşi ile sürücü Yakup Tağa'yı otomobilden indirerek öldüren Ahmet Doğar, bunların ilişkisinde aracılık ettiğini öne sürdüğü züccaciyeci 35 yaşındaki Ahmet Kesel'i öldürdükten sonra polise teslim oldu. Olay saat 12.00'de İskender Iğdır Caddesi'nde meydana geldi. Temizlik şirketi sahibi Ahmet Doğar otomobili ile giderken eşi Fatma Doğar'ı Yakup Tağa'nın otomobilinde görünce kendisini kaybetti. Otomobili durduran ve tabanca tehdidi ile eşi ve yanındaki kişiyi indiren Ahmet Doğar, peş peşe tetiği çekti. 4 çocuk annesi eşi Fatma ile birlikte yanında gördüğü Yakup Tağa'yı öldüren ve çevrede olanları dehşet içerisinde izleyenlere "Namusumu temizledim" diyen Doğar, görevlilere teslim oldu. Suat DENİZ IĞDIR,(DHA)
#IğdırIĞDIR’da 43 yaşındaki Ahmet Doğar, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi 39 yaşındaki Fatma Doğar’ı, sevgilisi olduğunu iddia ettiği marangoz 24 yaşındaki Yakup Tağa’nın otomobilinde görünce katliam yaptı. Eşi ile sürücü Yakup Tağa’yı otomobilden indirerek öldüren Ahmet Doğar, bunların ilişkisinde aracılık ettiğini öne sürdüğü züccaciyeci 35 yaşındaki Ahmet Kesel’i öldürdükten sonra polise teslim oldu.
İlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde hazırlanan 7 ton mesir macunu, 20 dakika boyunca Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı. Halk şifalı macunlardan kapmak için birbiriyle yarışırken, festivalde renkli görüntüler yaşandı.
#ManisaiTürkiye bir haftadır, bir bardak çayın 60, bir fincan kahvenin 80, tek bir kurabiyenin 110 lira olmasını konuşuyor. Öyle ki fahiş fiyatlara isyan eden tüketiciler sosyal medya üzerinden organize olmuş ve “küçülmüş porsiyon, kalitesi düşmüş yemek ve içeceği fahiş fiyatla sunan kafe ve restoranları boykot” çağrısı yapmıştı 3 gün önce. Hafta sonu geldi çattı! Peki, boykot yerini buldu mu? Kafe ve restoranlarda durum ne? Esnaf boykot hakkında ne düşünüyor? Şişli- Mecidiyeköy- Gayrettepe- Beşiktaş- Ortaköy hattını gezdim.
#Boykot‘Kibar Feyzo’, ‘Banker Bilo’, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ ve daha nice Yeşilçam efsanesinde rol alan Mehmed İhsan Yüce’nin hayat hikâyesi kitap oldu. 150’den fazla filmin senaryosunda imzası olan gizli Yeşilçam kahramanının, bilinmeyenleri anlatıldı.
#Mehmed İhsan YüceFarklı sektörlerde faaliyet gösteren İzmir iş dünyasının genç kuşak temsilcileri, güçbirliğine giderek kurdukları Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’yle yeni bir başarı hikayesi yazmaya hazırlanıyor. İlk adımı gayrimenkulde atan 88 genç, farklı sektörlerde de yatırım yapmayı hedefliyor. Gündemde ise dikey tarımdan enerjiye, yapay zekadan eğitime, sağlıktan kültür sanata birçok alan yer alıyor.
#1'Yarım'ın ardından ikinci romanı 'Mahalle'yle okur karşısına çıkan Özlen Alpaslan, “Mahalle, bize bir yandan korunaklı ve sıcak bir dünya sunarken bir yandan da toplumsal değerleri yaşatarak neyin iyi, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğretiyordu. Kaybolan mahalle kültürüyle beraber hepimiz yalnızlaştık” diyor. Alpaslan ile Karakarga Yayınları’ndan çıkan romanı 'Mahalle' ile birlikte uzaklaştığımız duyguları, özlemle andığımız mahalle kültürünü ve dünden bugüne halının altına süpürdüğümüz toplumsal hafızamızdaki travmaları konuştuk.
#Özlen AlpaslanHüseyin Ferhad şair kavminin itibarlı bir üyesi olmakla kalmayıp, şiirinde dert ettiği, eskiden yeniye pek çok meseleyi yazısıyla da genişletip sürdürmek gibi bir inadın içinde yıllardır. Karada ve denizde pusulası aynı olan, bazen birinde bulamadığını diğerinde arayan, birindeki ipucuyla diğerine yollanan savaşkan bir şöhreti var onun.
#Türkçenin Sol AnahtarıKadınların birçoğunda meme asimetrisi görülmesi normal ancak bazı insanlarda iki meme arasındaki fark çok büyük olabiliyor. Rebecca Butcher, Poland Sendromu adı verilen bu nadir hastalıktan mustarip kadınlardan sadece biri... Hem Butcher'ın yaşadıklarını hem de Poland Sendromu hakkında merak ettiklerimizi uzmanlarla konuştuk.
#Sağlık“1. Lüks yerine zarafet aramak, 2. Saygı istemek yerine değerli olmak, 3. Zengin olmak yerine kimseye muhtaç olmamak, 4. Sıkı çalışmak, sessizce düşünmek ve dürüst konuşmak, 5. Yıldızları, kuşları, kelebekleri ve bilgeleri açık kalple dinlemek. İşte benim senfonim” (W.E. Channing)
#Aziz DevrimciAK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, 2023'ün artık görünür hale geldiğini belirterek, "Birkaç yıl öne hedeflerimizden bahsediyorduk, artık yapacaklarımızı anlatıyoruz. Önümüzde önemli bir sınav var. İktidarı milli iradeye karşı vesayetle, darbeyle elde edemeyenler yeni bir arayış içerisindeler. İçeriden ve dışarıdan kurdukları ittifakla 2023’te bir değişiklik yapacaklarını düşünüyorlar ve bir de buna inanıyorlar. AK kadrolar buna izin verir mi? Hayır" dedi.
#MALATYAAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarf ettiği sözlerle ilgili sert tepki göstererek, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanına ağır bir benzetmeyle hakaret etmiş oluyorsunuz. Bütün milli iradeye saygısızlıktır, demokrasiyi ayaklar altına almaktır, bunun hakla hukukla alakası yoktur. Kabul edilemez. Hiçbir demokraside bu eleştiri sınırları içinde görülemez" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kurtulmuş, enflasyonda mart ayından sonra düşüş beklediğini belirterek, "Bu yıl İnşallah bolluk yılı olacak. Tarımla uğraşanlar böyle söylüyor. Ayrıca turizm gelirlerinde de artış bekliyoruz" dedi.
#Numan KurtulmuşCoşkun Sabah’ın hayatı kitap oldu. “Anılar-Şimdi Gözümde Canlandılar” adlı eserde, Bülent Ersoy’la ilgili çarpıcı bir iddiaya yer verildi. Kitaba göre Ersoy, 1980 yapımı “Beddua” filminin tüm müzikleri Sabah’a ait olmasına rağmen afişte “müzik direktörü” olarak kendi adını yazdırdı.
#Coşkun SabahŞiiri geniş kitlelere sevdirmiş bir edebiyatçı olan Ümit Yaşar Oğuzcan, gazetecilik ve yayıncılık dünyasında da başarılı çalışmalar yapmıştır. Hür Vatan gazetesini yönetirken, sanat-edebiyat sayfasında yazılarım çıkardı. Yayıncılıkta önemli dönemi ise Türkiye İş Bankası Yayınları’nı yönetirken seçtiği kitaplardır.
#Ümit Yaşar Oğuzcan